Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kobita......

problem z córą która nie chce się uczyć

Polecane posty

Mam problemik i chciałabym aby inni rodzice podzielili się doświadczeniami w takiej oto sprawie. Mam córę w 6 klasie podstawowej, od zeszłego roku ma problemy z nauką, ale teraz to już przegina-pała za pałą. Dziecko ma wszystko:super warunki do nauki, swój pokój, jednym słowem-wszystko co potrzebne ma. I szlag mnie trafia bo nie chce się uczyć-wypróbowałam wszystko:nagrody i kary, po dobroci, krzyki, rozmową i obrazą. Brakuje mi pomysłów a po niej wszystko spływa jak po kaczce. Rozmowa z pedagogiem i psychologiem też była, szukamy ciągle nowych rozwiązań. Dodam, że jest i zawsze była dzieckiem grzecznym, aczkolwiek dosyć zmnkniętym w sobie-jednym słowem nic nie da się z niej wydusić a tym samym w rozmowie znaleźć źródła problemu. Szkoda mi żeby zawaliła rok (chociaż psycholog mówi że musi ponieść konsekwencje swojego zachowania , nawet jeśli miałoby to być powtarzanie roku). Czy ktoś może miał taki problem i może coś mi poradzić? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie i wypowiedzi (oczywiście tylko te kulturalne :D ).

wiesz, moj syn tak zaczal \" protestować\" jak zaczęły się problemy miedzy nami - rodzicami.