Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajnik......

Czy krople wybielające do oczu są szkodliwe?

Polecane posty

Gość pytajnik......

Czy ktos używa takich kropli? Nie wiem jaka to firma, ale słyszałam, że wybielają to białko w oku tak, żeby ładniej wyglądało. chciałabym spróbować, ale zastanawiam się, czy nie ma tam jakichś szkodliwych substancji? I czy mozna stosować bez obaw codziennie jak zwykłe krople?

Pewnie masz na mysli Visine? Nie powinno się ich często stosować, bo ich działanie polega na obkurczaniu naczyń krwionośnych w oku, co może spowodować różne komplikacje, czasem dość poważne. Dlatego raczej sobie zostaw na specjalne okazje, od czasu do czasu. A zanim zaczniesz stosować, to poradzć się okulisty, bo może masz przeciwwskazania o których nie wiesz...

Gość ojranyrany
czy co? krople wybielające do oczu??????? yyy, chyba coś ci sie przewidziało chyba....

Gość pytajnik......
dzieki Morgaine :)

Gość tuna
sa takiekrople mibalin, sa koloru niebieskiego i pieknie wybielaja ale ja jestem od nich uzalezniona

Gość slotka
te mibline sa na recepte ma ktos zalatwic recepte ?? ale ja od kogos kupie nowe + 10% prosze o pomoc..........

Gość blondasku
i po co ci odkażąjące krople, które dłuże stosowane uszkadzają rogówkę i utrwalają zaczerwienienie? nie bez powodu są na receptę.

Gość jyjug
ja np. mam migrene i nie moge ich uzywac :( mam eysokie cisnienie w galce ocznej wiec odpadaja krople tego typu

Gość gość
picie soku z korzenia pietruszki codziennie rano, wybiela białko oka - polecam.