Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anti

Jakie krople nawilżające?

Polecane posty

Gość anti

Pod koniec dnia (po całym dniu pracy przy kompie) zaczynają mnie piec oczy, odczuwam jakby piasek w oczach. Czy krople nawilżające mogą mi pomóc ?

Gość somik
Krople nawilżające są chyba w twoim przypaku wskazane . Ja nosze soczewki kontaktowe po 8 godzin i czasami musze zakroplić sobie oczka - krople Aquify są ok, bardzo dobrze nawilżają.

POlecam Lacrimal są chyba najtańsze na rynku a do tego zawierają aż 2 sterylne buteleczki. Uzywam ich i są niezawodne. kosztują coś ok. 10 zł Ale żeby nie mnożyć topicow też mam mega ważne pytanie : właśnie dopadło mnie straszne swędzenie spojówek, nie mogę wytrzymać już i nie wiem co mogłoby mi doraźnie pomóc. Jutro wybieram się do okulisty, bo to swędzenie się co jakiś czas powtarza...i doprowadza do szaleństwa. Macie jakieś rady jak je złagodzić ? Żel ze świetlika nie pomaga, Lacrimal też nie....

Gość sztuczne łzy to się nazywa

Gość mumisik
Po 8 godzinach noszenia soczewek musisz zakraplać krople??? to w sumie dziwne, bo dosyć szybko muszą męczyć ci się oczy w soczewkach, w sumie zależy też jakie soczewki nosisz, ale ja w swoich (o2optix) mogę chodzić kilkanaście godzin, bywało że i 24h i kropel nieużywałam. Ale w sumie soczewki to indywidualna sprawa :) Co do tych kropelek nawilżających , to udaj sie do apteki i po prostu zapytaj, teraz jest tego masa, a aquify też są ok, tych drugich jeszcze nie testowałam :)

Gość somik
No wiem właśnie, że to trochę krótko jak na soczewki, nawet zastanawiałam się czy nie zmienić ich na jakieś inne. Te kupiłam na allegro.pl i nie jestem z nich zadowolona. A te twoje O2optix są ok?

Gość niebieskookaa22
jeżeli ciebie ciągle swędza oczy to najprawdopodobniej to zakażenie bakteryjne( a czy masz czasami spuchnięte troszke powieki?) "piasek w oczach" mówi o tym, że masz oko "suche" zatem jak najbardziej kropelki nawilżające, mi poleciła okulistka żel Vidisic do aplikowania a i jeszcze jeżeli ciebie swędzi oko i masz przekrwione to moze tez być alergia :o p.s. częste sa przypadki uczulenia na świetlik