Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciagle zywa

Nienawisc do Niemcow

Polecane posty

Gość Ciagle zywa

czy przeciwnie??

Gość u mnie nie ma zadnej nienawisc
niby co mam miec do niemcow ?? spotukam w sumie mlodych ale ludzie sa rozni. polacy to gorsze swinie teraz dla drugiego polaka na swiecie niz niemcy pewnie wiec jakos mi zacieraja rodacy zle wspomnienia o niemcach :P

można nienawidzić człowieka, jeśli jest powod, ale nigdy naród -tacy sami ludzie jak w innych krajach

no dobra ale wezmy pod uwage ze niemcy maja we krwi chec dominacji-pierwzy lepszy podrecznik historii to udowadnia.co rusz-oni chca wlaczyc podporzadkowywac zabijac. tylko czekac az znowu ich aryjskosc sie obudzi i znow bedziemy mieli sory za slowo przesrane.bo skoro zaden inny narod nie jest taki \"walczeny\" jak oni co pokazuje historia to mysle ze COS W TYM JEST!

Gość tak jak i polacy
to zlodzieje oszusci i najgorsze fleje . stereotypy sa niezbyt obiektywne

Gość Daria 3333
Niemcy to psy ...zawsze bądą traktowac słowian jak woły pociągowe,jak podludzi, tutaj sie nic od wojny niezmieniło i dlatego niemozna z tym narodem współzyc normalnie .....

Gość niestety ale
polacy tak samo uwazaja inne narody i z takiego myslenia sie rodzi nacjonalizm. niestety ale niektorzy z tu piszacych pewnie niemca widzieli na filmie wojennym hehehehe

Gość potencjalna idiotka.
nienawiść jest - ale głównie u ludzi starszych i tych gorzej wykształconych. Młodzi, studenci, ci z dużych miast nie traktują Niemców jak członkowie fanclubu filmu o czterech pancernych. I chwała Bogu - komuniści i róznej maści narodowcy zawsze podsycali i żerowali na niecheci do Niemców. Po otwarciu granic okazało się że oni są tacy sami jak my i bynajkmniej nie miewają krwiożerczych marzeń czy snów - w każdym razie napewno nie więcej niż Polacy

Gość niemieckie jest trwałe
.... w moim aucie mam silnik produkcji niemieckiej i dzięki temu zero problemów, w mojej pracy niezawodne są urządzenia produkcji niemieckiej, uważam że należy się uczyć od Niemców gospodarności i technologi. Obecnie z Niemiecką gospodarką konfrontacja nie ma szans. Są najlepsi. Dla Niemca liczy się tylko fachowiec, specjalizacja, czyli jeżeli wkręca jeden Niemiec śrubę a drugi Niemiec zakręca nakrętkę to robią to dobrze. A co nas gubi? Myślę, że nie potrafimy pracować dokładnie i ciągle tylko narzekamy. Poza tym, ponosimy ogromne koszty za huligańskie wybryki młodocianych ( potłuczone kosze na śmieci, latarnie , ławki w parkach, przystanki autobusowe i ogólna dewastacja mienia na które ktoś wydał pieniądze z naszych podatków ). Tak myślę, że w Niemczech mają inne wartości, że dzieci są inaczej wychowywane, że jest szacunek dla pracy. Niemcy zawsze przywiązywali miłość do munduru, chyba lubią się pokazywać ubrani w mundurach i lubiąć czuć rangę. Obecnie trzeba koniecznie naszą gospodarkę ożywić , nie wiem który z przyszłych prezydentów tego dokona ale trzeba podjąć rękawicę i próbować konfrontacji z Niemcami w przemyśle i w rolnictwie.Należy produkować i handlować i ożywić naszą gospodarkę i nie bać się . Jeżeli ktoś mówi, że u nas już nic się nie uda, że nic nie jest możliwe to jest w błędzie, wszystko można tylko trzeba chcieć.

wiem ze podreczniki w roznych bywaja subiektywne ale to nie zmienia faktu ze niemcy przez pol swojej historii mordowali slowian zniewalali ich etc.czy taka agresje mozna pojmowac na rozne sposoby?nie.nie ma tu odzielenia na obiektywne i subiektywne.jezeli ktos kogos napada to jest agresorem i zasluguje na potepienie swych czynow.

Gość oczywiscie poglad
jaki maja ludy wschodnie albo np czesi na polakow sa klamliwe tak ?? :P heheheh

Gość PR
Cudownie Adamek skosił Ulricha

btw np szwedzi nas najechali ale jakos odpuscili i nie wyczyniali potem nic podobnego.wiec dlaczego niemcy maja swoiste zamilowanie do wojny? tam jest taka ilosc nazistow i to nie tych dziadkow ze tylko czekac az im sie przypomni swietnosc III rzeszy.a w niemczech znow bezrobocie zaczyna sie nasilac...

Na tym forum jest topik pt. \"Nadal maci uprzedzenie do Niemcow\" Jako niemiec wypowiedzialem tam moje zdanie i walcze o pojednanie miedzy oby narodami bo jestesmy sasiadamy. Czy chcecie jak w ostatnich 1000 latach spotykac sie tylko na polach walki????

Gość k.wa to jest chory nacjonalizm
a pierdolicie ze to Niemcy to sk..syny. Popatrzcie co tu piszecie durni zakompleksieni nacjonalisci

Gość dokladnie tak
czasem jak sie spotykam z niemcami to jednak polacy na tym porownaniu wypadaja gorzej i moze dlatego musza wyciagac przeszloasc zeby nie wygladalo tak koszmarnie zle ich OBCNE zachowanie sie jesli gdzies pojada polaczki

lepszy nacjonalizm od zlewania wlasnej ojczyzny bo obrazajac jej obywateli obrazacie takze siebie ale rozumiem ze germanofilia postepuje. szkoda tylko ze nikt w sposob rzeczowy nie podjal sie odparcia moim argumentow tylko rzucil paroma ogulnikami i wulgaryzmami.jezeli nie potraficie prowadzic kulturalnej dyskusji to nie wypowiadajcie sie a jezeli nie nie znacie pojecia dyskusja to zapraszam do slownikow:)

Gość a jakis temat byl
??? do tej dyskusji ?? nie zauwazylem heheheh :P germanofilia heheheheh niee po prostu ludzie dzis jezdza po swiecie co i tobie radze. i widza jacy sa niemcy i jacy sa polacy np. podstawowa zasada OMIJAC POLAKAOW. a mieszkac lepiej z rumunami w USA niz z polkami czy polakami. niestety ale to fakt sprawdzony wiec moze darujmy sobie uogolnianie, bo to juz staia twoj temat na straconej pozycji