Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łatka

Jestem w łatki!!! Pomocy!!!

Polecane posty

Gość Łatka

Mam duży problem. Od pół roku zażywam Diane35 - i w czasie wyjazdu (byłam w Grecji przez tydzień) mocno się opalałam. Po przyjeździe dostałam okrutnych przebarwień na twarzy (biało- brązowe plamy na lewejstronie policzka. Wiem że głupio zrobiłam bo biorąc anty nie wolno się opalać, no ale wcześniej (jakies 2 lata temu) też brałam opalając się równocześnie i takich akcji nie było... Jestem przerażona!!!Czy to zejdzie samo? Czy powinnamm używać jakichś pilingów? Kremów?Jestem zrozpaczona! Aha, dodam że od powrotu zG. minął miesiąc i one ani trochę sie nie zmniejszyły...:(

nie zejdzie samo. po kremach wybielających też tak łatwo nie zejdzie. przebarwień bardzo łatwo się nabawić i bardzo trudno usunąć. wypróbuj kremy z kwasami, np. Effaclar, Lysanel Active, Glyco-A (w tej kolejności, od najsłabszego). jak skóra będzie już przygotowana kwasami do domowego użytku, możesz spróbować usunąć przebarwienia mocniejszymi kwasami w gabinecie kosmetycznym lub u dermatologa. ale przy stosowaniu kwasów, domowych czy profesjonalnych, obowiązuje używanie codziennie na dzień kremu ze stabilnym i wysokim filtrem (firmy Bioderma, SVR, Avene, La Roche Posay, Vichy, L\'oreal, Garnier). w ogóle to zacznij właśnie od stosowania filtrów, to najważniejsza rzecz w walce z przebarwieniami. pomocne będą też preparaty z wit. C, najlepiej 10% - można też sobie samemu przygotować takie serum z wit. C: http://www.biochemiaurody.com/DzialLab/serum-wit.c.htm polecam artykuł o przebarwieniach: http://www.biochemiaurody.com/DzialSun/przebarwienia.htm

Gość ja właśnie mam dosyć
podobny problem, tyle, że nie po opalaniu, tzn po solarium moja plama się powiększyła, ale ona po prostu jest, dodam, że to ostatnie opakowanie tabletek, które biorę- przynajmniej na razie. Moje pytanie brzmi - czy ta plama, jest dość duża ok 5 cm sama zejdzie ?- moja ginekolog mówi, że prawdopodobnie będzie potrzebna pomoc dermatologa, plama jest duża, poza tym taka chropowata, wysuszona, skóra jest wybielona,brzydka. Może coś doradzicie, czym mogłabym ją posmarować?

Gość ja właśnie mam dosyć
i od razu przepraszam, że pisałam bez ładu i składu, ale chciałam dużo powiedzieć i jak najbardziej streścić, mam nadzieję, że zrozumiałyście :)