Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga32

Czy ktoś z was przechodził zabieg laserowy na oku LASIK?

Polecane posty

Gość Aga32

Jezeli tak, to proszę o opinię na ten temat, czy wada została skorygowana do zera, a jezeli nie, to czy nie postępuje. Jezeli były jakies powikłania to prosze opisać jakie.

Gość Aga32
Może jednak ktos się wypowie?

Gość ijjjoooo ijjjoooo ijjjjooooooo
ja mialem laserowo skrocany miesien. aco to znaczy to co wy piszecie o co choso ???

Gość zuziaaaaaaa
chodzi o laserowa korekte wzroku? metoda lasik... ja mialam jakies 2 lata temu usuwana krotkowzrocznosc ... wada wysoka -7,5 cofnela sie do zera ....w idze super :) jestem bardzo zadowolona

Gość kwiatka
Gdzie robiłaś lasik?Jaką klinikę polecasz? I ile to koszuje? Przymierzam sie do tego mimo niewielkiej wady ( 1,75) mam dosc serdecznie okularów. Soczewski nie wchodza w gre. Niestety gdzies natknelam sie na forum na ktorym sporo ludzi narzeka na skutki uboczne wiec troche sie boje.

Gość palmal
zastanawiam się tez nad tym zabiegiem,ale nie wiem.mam wade +5lewe oko i 2,5prawe+astygmatyzm.nie wiem czy mnie zakwalifikują ale nie to mnie dreczy,tylko to czy nie bedzie powiklań,bo chyba bym im wysadzil tą klinikę gdyby cos spaprali.Wdg.islamu jest 50 lat na zemstę-to żart,ale potrzebuję szczerej opini jakiegos fachowca.

Gość lillenn
ja tez jestem zainteresowana,chcialabym tez zapytac o koszty-slyszalam ze przy duzej wadzie wzroku zabieg wykonywany jest bezplatnie-ja mam na jdnym oku -0,5 a na drugim -9- praktycznie tym okiem nie patrze,podobno tak jest gdy roznica jest zbyt duza.Aha i jeszcze pytanie o wiek-w tym roku skoncze 20 czy to wystarczy?bo obilo mi sie o uszy ze trzeba miec 21 a chcialbym zrobic to juz w tym roku...

Gość lillenn
halo czy nikt sie juz nie odezwie? Jeszcze chcialam zapytac osob ktore mialy juz zabieg,jak on wlasciwie wyglada, wiem ze jest ze znieczuleniem miejscowym,czy jest bardzo nieprzyjemny?

Gość do gory bo wazne

Gość Pytankoo
Też zastanawiam sie nad zabiegiem, podobno w klinice w Katowicach kosztuje tylko 1350 zł za jedno oko. Czy ktoś wykonywał tam zabieg?

Poczytajcie sobie o tym w necie, mnostwo stron jest na ten temat, sa tez opinie ludzi, ktorzy juz mieli taki zabieg. Tez sie nad tym zastanawiam, ale po ostatniej wizycie u okulisty troche sie zniechecilam - podobno bardzo czesto dzieje sie tak, ze po pewnym czasie wada wraca - moze nie do stanu poprzedniego, ale jednak. Takze w przypadku gdy ktos ma bardzo duza wade ma to sens, bo jak z -10 zrobia mu -3 to i tak sukces, ale mysle, ze w przypadku kiedy wada nie jest duza nie warto ryzykowac, chociaz nie slyszalam o zadnych powaznych komplikacjach jak utrata wzroku itp. Problemem moze byc tez tzw efekt halo - taka aureola wokol zrodel swiatla, nie mozna wtedy prowadzic samochodu. Moja kolezanka miala taka operacje, ale dla niej byla to koniecznosc, bo wada jej sie zwiekszala w zastraszajacym tempie i lekarz jej powiedzial, ze jak tak dalej bedzie to za kilka miesiecy przestanie widziec cokolwiek. Wykonali jej to bezplatnie. Teraz ma -O.5 na oba oczy, okulary nosi sporadycznie, wada jej nie postepuje. Sa tez takie soczewki, ktore \"lecza\" wade - zaklada sie je na noc i rogowka tak sie odksztalca, ze w dzien widzi sie dobrze bez soczewek czy okolarow. Tylko ze jak sie przestanie ich uzywac to wada wraca do stanu poprzedniego. duzo informacji jest na tej stronie: http://www.eyelaser.pl/

Gość Pytankoo
Czytałam rózne wypowiedzi w necie na ten temat i jestem trochę przerażona. Nie mogę teraz podjąć decyjzji ani na tak ani na nie... Okulary mnie denerwują, ale może nie warto ryzykować.

Gość DAGA 23
JA MIALAM ROBIONY TAKI ZABIEG , KROTKOWZROCZNOSC , JEDNO OKO -7,5 DRUGIE -7 , JAKIES 2 LATA TEMU , JESTEM BARDZO SZCZESLIWA Z TEGO POWODU :) W KONCU WIDZE , ZABIEG MIALAM ROBIONY W KRAKOWIE , POLECAM NAPRAWDE, MOJA WADA COFNELA SIE DO ZERA , WIDZE SUPER WSZYSTKO, CHODZE NA KONTROLE I JEST OK . JESLI MACIE JAKIES PYTANIA PISZCIE ....

Gość Pytankoo
Daga W Krakowie, gdzie dokładnie i oczywiście ile zapłaciłaś?

Gość DAGA 23
W KRAKU TO JEST KLINIKA NA ZWIERZYNIECKIEJ INTERMEDICA TAM MIALAM ROBIONY ZABIEG , SAM ZABIEG OK 5 TYS ZL PLUS WCZESNIEJSZE WIZYTY, A KONTROLA PO JEST JUZ ZA DARMO , ALE NAPRAWDE WARTE SA TEGO KAZDE PIENIADZE BO JESTEM BARDZO ZADOWOLONA :)

Gość dian_a
a ja się poddałam zabiegowi laserowej korekcji wzroku i teraz widzę doskonale i nie musze męczyć się z okularami bo wogóle nie mogłam się do nich przyzwyczaić - sam zabieg był wykonany bardzo szybko i sprawnie i centrum okulistycznym Nowy Wzrok w Warszawie - nie ma na co czekać i nie ma czego się obawiać!

Gość roxy_rr
ja z kolei przechodziłam taki zabieg w Lexum we Wrocławiu. wszystko skończyło się dobrze, zabieg przeszedł pomyslnie :) trwało to tylko 15 minut, potem 2 tygodnie rekonwalescencji i wróciłam do świata :D