Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HELP ME HELP ME

HELP ME! HELP ME! HELP ME! HELP ME! HELP ME! HELP! HELP ME! HELP ME!

Polecane posty

Gość HELP ME HELP ME

PROSZE O POMOC JUZ MÓWIĘ O CO CHODZI ... Trudno mi to wytłumaczyc ale moze sie uda. Otóż od jakiegos czasu, przeszło rok ciągle zamulam Tzn. nie potrafię się śmiać ani żartować, jestem wiecznie zmęczona, nawet jak się budzę. A przeciez nie mam jeszcze dzieci, przy których bym nocami wstawała... Ciągle widzę tylko kłopoty i problemy, których mi nie brakuje. Nie potrafię tez w więkscosci przypadków rozmawiać z ludzmi których znam od niedawna /nowo poznanych/. Chciałabym być bardziej wesoła, czasem smieszna, bo boję się że mojemu chłopakowi, moze zacząc to przeszkadzac- mi już przeszkadza.... Słyszalam ze są jakies tabletki Deprim czy jakos tak- czy są na recepte? słyszałam tez o jakis herbatkach dodająych energii- czy komus z Was to pomogło? Tylko nie piszcie ze mam isc do lekarza...

Gość idz do psychiatry
pomoze ci mi pomogl samemu sie takich stanow nie leczy

Gość HELP ME HELP ME
Prosze Was narazie o radę na temat tych talbetek bądz jakis innych lub herbatek itd. bez recepty! co to jest sm??

Gość stwardnienie rozsiane

Gość kinkia
deprim mozna kupic bez recepty.Zamiast deprimu mozesz pic herbatke z dziurawca , jest dostepna takze w saszetkach. Mozesz tez kupic melisse takze w saszetkach. Pij po 1 dziennie.

Gość YYYYYYYYYYYYY
stwardnienie rozsiane --> POWARIOWALISCIE????????????????????

Gość HELP ME HELP ME
A ten deprim dobry jest? ile kosztuje???????????? herbatkę z melisy czasem piję ! dzieki

Gość kinkia
w sklad deprimu wchodzi wlasnie dziurawiec.Kosztuje ok 10 zl.

Gość HELP ME HELP ME
Kinkia dzieki! A Ty bierzesz ten Deprim? Pomógł Ci?

Gość a SM to nie stwardnienie
rozsiane?

Gość kinkia
mozesz tez zazywac lecytyne.Jest to produkt otrzymywany z soi/naturalny/.Jest swietna na takie stany jakie wystepuja u Ciebie. Jesli po 2 tyg. stosowania bedziesz czula , ze nie przechodzi , to zglos sie do lekarza. Musisz sobie zrobic najpierw podstawowe badania krwi. Dobrze byloby tez zrobic badanie w kierunku tarczycy. Moze masz nadczynnosc albo niedoczynnosc. Ja mialam podobnie i okazalo sie ze mam duza nadczynnosc tarczycy,biore na to leki i jest lepiej.

Gość kinkia
bralam jakis czas deprim,napewno Ci nie zaszkodzi,ale jak wspomnialam wyzej dobrze byloby sie przebadac.Duzo kobiet /20 lat po Czarnobylu/ mlodych i starszych choruje teraz na tarczyce. Nic Ci nie sugeruje, ale niestety,mnie to dotknelo.

Gość HELP ME HELP ME
Lecytyna to tabletki? Jaka jest ich cena???????????? bez recepty? Na pewno zacznę coś brać! A ty badanie krwi już zrobiłam, w pon idę po wyniki. Dziekuje Ci bardzo!!!

Gość kinkia
Lecytyne mozna dostac w tabletkach i w postaci plynnej tez jest. Kilka firm je produkuje , ale w tabletkach jest najtansza. Zapytaj o nie w aptece , to cos Ci zaproponuja.

Gość HELP ME HELP ME
Mam jeszcze pytanie dotyczące Deprimu- czy mozna go zażywać z innymi lekami? Antybiotykami? Antykoncepcją? herbatkami nop. oczyszczającymi? [narazie nic z tego nie biore, ale pytam na zapas]

Gość kinkia
Jest to produkt naturalny i mysle ,ze mozna. Ale najlepiej zapytaj w aptece.

Gość HELP ME HELP ME
Dziekuje Kinkia na pewno zapytam!!!

Gość powiem krótko
zmęczenie może zbyc spowodowane np. niedoczynnościa tarczycy natomiast jesli chodzi o umiejętność rozmowy z innymi ludzmi zadne lekarstwo Ci nie pomoże. Proponuje wybrać się na trening interpersonalny (warsztaty w grupie) Będziesz mogla lepiej poznac siebie i byc moze zrozumiesz co Cę ogranicza w kontaktach z innymi. Poza tym będzieszmiala mozliwosc potrenowac nowe zachowania :) Nie wiem skąd jestes , ale take warsztaty są dostepne w osrodkach psychologicznych i sa stosunkowo niedrogie. Pozdrawiam

Gość powiem krótko
i jeszcze jedno na początek masz ode mnie zadanie domowe: kup sobie niewieli notatnik, taki, żebys mogla go nosic zawsze przy sobie i zapisuje codziennie 5 milych rzeczy, które Cię spotkały. Nawet najmniejsze, typu Pani w sklepie usmiechnęła się do mnie radośnie i zrobiło mi się miło. Po tygodniu napisz na forum znowu :D Będziemy pomagać Ci dalej

Gość HELP ME HELP ME
do 'powiem krótko' --> kupie ten notatnik :) a Ty bedziesz pierwsza wiesz za co? za to ze napisałas 'Będziemy pomagać Ci dalej' - dziekuje :)

Gość ja proponuje
jak juz kupisz ten notatnik, to na sam poczatek zrob dluga liste rzeczy, ktore uwielbiasz, nawet najdrobniejszych. Ja tez kiedys mialam doly i wlasnie od tego zaczelam wychodzenie z nich. A wiec do dziela! "Uwielbiam... (ja mialam np. 'zapach skoszonej trawy, patrzyc w oczy mojemu psu, czytac ulubione ksiazki po kilkanascie razy', itp). Powodzenia!

Gość ja proponuje
o rany- PATRZEC, a nie patrzyc oczywiscie!

Gość robaczek28
ja brałam deprim i mi pomógł ale mamy jesień i chyba znów będę musiała sobie kupić

Gość HELP ME HELP ME
ja proponuje --> kupię na pewno i zrobie to co radzisz :) dzieki! z tego co napisalas - ja tez lubie patrzec sie w oczy mojemu psu :P Robaczku28 jak długo brałas Deprim zanim zauważyłas różnice?? O jakiej porze dnia brałas?

Gość magictool
moja zona miala podobne reakcje - bylo to wynikiem niedoczynnosci tarczycy. Niektore z nich wciaz jeszcze sa ale przynajmniej wiemy why. Moze sek jest w hormonach ?

Gość robaczek28
ja brałam rano a różnicę zaczęłam zauważać już po tygodniu POZDRAWIAM

Gość HELP ME HELP ME
Dziekuje Wszystkim za zainteresowanie moim problemem! Mam pytanie dotyczące tarczycy- jakie badania mogą cos stwierdzic i do czy potrzebne jest skierowanie od internisty? Czy jest płatne? Z góry dziekuje! Witaminy biore wiec to nie to :(

Gość magictool
badania hormonu tarczycy T3, T4 i badanie insuliny. Lekarz powinien wiedziec jak powiesz mu, ze chcesz zbadac tarczyce. Mowie "powinien", bo z tym jest roznie. Z tego co wiem lekarze w Polsce sa bardziej kompetentni niz w Niemczech, skad pisze. Trzeba miec oczy otwarte w kazdym razie.