Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kijaneczka_

Płaski brzuszek - dokładnie taki jak na zdjęciu...

Polecane posty

Gość kijaneczka_

Mój brzuch daleko odbiega od tego na fotce :( mimo wszystko chcę osiągnąć podobny efekt. Tylko od czego zacząć?? Nie chcę się odchudzać bo ogólnie jestem szczupła ale brzuch mam jak moja koleżanka co waży 84 kilo! (przy wzroście 160 tak jak i ja) Liczę na Wasze rady. A to link allegrowy do strony z brzuszkiem (co prawda to bielizna ale wiadomo - mi chodzi o brzusio) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68541572

Gość piękna bielizna
brzuszki ćwicz. tylko nie do pełnego skłonu. podnoś się tylko trochę nad ziemię, wytrzymaj i połóż się powoli. z dnia na dzień będziesz mogła coraz więcej.:) rób do nóg ugiętych (stopy podparte na podłodze) i do nóg pionowo unoesionych w górę. nie ciągnij głowy rękoma robiąc brzuszki. połóż ręce na karku, ale ćwicz mięśniami brzucha.

Gość kijaneczka_
Ile NAJMNIEJ NA POCZĄTEK takich brzuszków powinnam robić? Ostatnio próbowałam ale strasznie bolało mnie w miejscu gdzie jest lewe płuco/nerka nie wiem czemu :( A czy jazda na rowerze stacjonarnym też wypywa na brzuch?

Polecam tak zwana SZÓSTKE WEIDERA poszukaj w necie albo na forum bo juz o tym bylo.Powodzenia.

Gość A6W
jest dla osób które już mają w miarę płaski brzuszek. Te ćwiczenie rzeżbi !!! Nie wyszczupla oponek! To jest istotne

Gość a czy jazda na rowerku
stacjonarnym teżpowoduje wyszczuplenie się brzuszka i zmniejszenie oponki?

Gość kubuś puchatek
" Piękna bielizna ma rację "Kijaneczko"! Brzuszki, brzuszki, brzuszki. Zacznij po prostu od 10 sztuk dziennie , tylko systematycznie i jak już ci będzie dobrze szło , to zwiększaj ilość stopniowo. Może cię boleć kręgosłup, bo brzuszki wzmacniają mięśnie także kręgosłupa. Ja dzięki brzuszkom w wieku pięknych 40-tu lat mam właśnie taki brzuszek.

Gość kubuś puchatek
Jazda na stacjonarnym rowerku nigdy ci nie da takiego efektu. Może pomóc na pupę i uda , ale nie da tego efektu na brzuszek, jak brzuszki.

emmena na uda to nie łatwo ponoc pływanie ale sama nie jestem do konca pewna , mnie na uda pomoglo usypianie dziecka .Dwie godziny tanczenia z 6 kg na rękach

Gość kijaneczka_
Kubusiu Puchatku naprawde udało Ci sie dzieki brzuszkom osiągnąc taki efekt jak na zdjęciu??!! WOW jestem pod wrażeniem!! Napisz mi proszę jak długo czekałaś na taki efekt no i czy szybko zejdzie tłuszczyk (brzuszek to jedna wielka oponka a nad nim 3 mniejsze :( :( :( )

Gość kijaneczka_
aaaaaaaaaaaaaaaaaa a uda to mój drugi problem :( po mamie... ma identyczne cała szczupła tylko te uda - wygląda to conajmniej nieproporcjonalnie :/

Gość kubuś puchatek
no, ja miałam o tyle lepiej, że oponek nie miałam.Ale jak wiadomo, skóra po ciąży wisi i jest jej ciut za dużo.W ciągu 3 miesięcy była znaczna poprawa.Zanim spali ci się nadmierny tłuszczyk, a dopiero potem zaczną kształtować się mięśnie, trochę to potrwa. Ale wierz mi, warto. Nie mówię tylko o efekcie w sensie wyglądu ale i zdrowia, jak pisałam, mięśnie kręgosłupa.

Ja mam płaski brzuch ale troszke miesni by mi sie przydalo. robie brzuszki od 4 dni:D moze pomoze.

Gość wydaje mi sięze te fotki są
obrabiane komputerowo bo wg mnie ten brzuszek jets zbyt idelany i płaściutki:-o

Gość lalala
brzuszki Cie nie odchudza, ale na pewno pomoga wymodelowac miesnie brzucha, na spalanie tluszczu najlepsze sa aeroby (rowerek, bieznia, steper, elipsa)

Gość vinca
Oprocz brzuszkow, rob jeszcze inne cwiczenia na ten rejon ciala - nozyce, unoszenie nog (poloz sie na wznak, zlap rekami np. za kaloryfer i podnos wyprostowane nogi do pionu, a potem opuszczaj - w seriach po 10 razy), a najlepiej gimnastykuj sie cala - przysiady, pajacyki i tak dalej... i tak jak pisze lalala, trzeba sie ruszac ogolnie, bo same brzuszki nie pomoga raczej. Kazdy rodzaj ruchu pomaga, nawet szybkie spacery.

Gość ewaaa
ja jestem szczupła nawet bardzo waze 50 kilo a mam 164 cm ale brzusze mam wystajacy:/ kiedys trenowalam ale juz tego nie robie wiec troch mi sie przytylo mam wystajacy brzuch jak siedze to mi sie walki robia...ale juz jest lepiej .ściagnelam se z internetu ostatnio program cwiczen z seri "ja chce miec taki brzuch" i powiem wam ze cwiczenia sa naprawde dobre chociaz ciezkie...ale warto!!!:)

Gość kijaneczka_
No widzicie skoro brzuszki na spalenie tego tłuszczyku nie pomogą to co?? :( :( Potrzebuję ćwiczenia konkretnie TYLKO na brzuch i na spalenie tego tłuszczyku na nim ... HELP.. :(

Gość yasmin
Rób tzw spinanie brzucha, tu jedna z kolezanek dobrze ci radzi. Ja tak ukształtowałam brzuszek.....zajęło to troche czasu ale teraz mam sliczny kaloryferek ;-)

Gość Kurtka
Powinnaś nie pić żadnych gazowanych i słodkich napojów, soków itp. A już na pewno nie piwo. Dozwolona jest tylko woda mineralna (niegazowana!!!). Powinnaś dużo przebywac na świeżym powietrzu ale aktywnie - szybki marsz, jazda na rowerze (przyśpieszy to przemianę materii w twoim organiźmie) itp. Dużo pływaj - intensywnie, najlepiej crowlem, conajmniej jedną godzinę tygodniowo. Powinnaś jeść dużo warzyw i owoców - nie zapychają brzucha, w przeciwieństie do ziemniaków, ryżu, makaronu. Ogranicz spożywanie pieczywa - jedz tylko te pełnoziarniste, i inne produkty bogate w błonnik - oczyszczają jelita z zalegającego w nich pokarmu, który niepotrzebnie uwypukla brzuszek. Dodatkowo dużo ćwicz - brzuszki i ćwiczenia wzmacniające mięśnie tułowia. Rezultat gwarantowany - ale tylko jężeli będziesz się stosowała do tych zaleceń i będziesz regularnie ćwiczyła. I niespodziewaj się cudów - piękny brzuszek to kwestia nie kilku dni tylko miesięcy. Życzę Ci powodzenia i wytrwałości, a będziesz z dumna z siebie i swojego płaskiego brzuszka :D

Gość kwiatka
a nie ma czegos do smarowania.... ?

Słyszałam, że bardzo dobrze na talię robi hula-hop, tak z 15 minut dziennie. A ja nie umiem, a tak bym chciała sobie pokręcić!!! :-(((

Gość kati23
skoro nie umiesz kręcić hula hop to kup sobie tzw twistera. To taki śmieszny "talerz" który stawiasz na podłodze, stajesz na nim i się kręcisz tzn nogi w lewo, tułów w prawo i na odwrót. Fajna zabawa podczas oglądania telewizji a POMAGA bo ćwiczysz w ten sposób mięśnie skośne brzucha. A nie trzeba długo ćwiczyć - wstarczy 10 min dziennie podczas ulubionego serialu :)

Gość jest fajnie
a ja mam plaski brzuszek i nc nie musze robic moge jesc co chce a i tak bedzie wygladal tak jakbym cwiczyla ...na wszystko jest sposob :P

Gość kati23
Twisterki można kupić w sklepach sportowych, hipermarketach lub np na allegro. Kosztuje ok 30zł. Tu jest przykład