Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dupajana

Jak często jeźdźicie na gapę ? Bez biletu?

Polecane posty

Takie pytanko tym razem :) miałam wczoraj kontrole jak jechałam autobusem ze szkoły i o dziwo wszyscy mieli bilet:D a ostatnio pare lat temu jak miałam kontrole to pół autobusu płaciło kary :P :o czy społeczeństwo się zmieniło? aż tak? czy po prostu to zbieg okoliczności? Jak często zdaża Was się jeźdźić bez ważnego biletu? Czy zdarza Wam sie czasem np. nie kupić na początku biletu miesięcznego i potem cały miesiąc jeźdźić bez i drżeć na każdym przystanku? Warto? Moim zdaniem nie... pomijając problem uczciwości... ale troszcząć sie o włane zdrowie psychiczne :D

hmm...jeżdze na miesiecznym,ale ze względu na oszczędność na jedną linie :)..a czasem wypada sprawa na końcu miasta w zupełnie innym kierunku niż bilet wskazuje...i zawsze sobie myśle,że ...przecież bilet mam...

Alta => nie wiem czy myślisz że ten bilet (niewłaściwy) będzie jakąś obroną przed karą ale raczej uświadomie Cie że nie :D moja ciocia miala ostatnio taką sytuacje, starsza pani, kupiła w kiosku zły bilet, skasowała go w autobusie i przyszły kanary i nie było zmiłuj... z bilet był na inną linię i o jakiś 10gr tańszy id właściwego... kanary nie chciały przyjąć żadnych usprawiedliwień, nie wiem jaką kare dostala ale w każdym razie płaciła...

Gość anty wizaz
heh a ja w ogole nigdy nie kupuje biletu ani zadnych miesiecznych ani tym bardziej jednorazowych....zadko trafiam na kanary a jak juz to uzywam usmiechu do spławienia ich. nigdy jesszcze mnie zapłaciłam kary za jazde na gape...trzba wiedziec jak kombinowac ludziska

Gość kalinka19
też na gape sie bujam:P

Gość teraz już nigdy
ale kiedyś bardzo często

Gość mnnbv
i ja też, a ile miałem przygód... :)

nie jezdze na gape bo nie umiem skakac przez bramki w metrze ;) a tak naprawde to jeszcze mnie stac, zeby co miesiac naladowac sobie karte za niebotyczna wrecz kwote 34,30zł :O Prosta zasada: jade samochodem - place za benzyne jade autobusem/metrem - place za bilet dla mnie gapowicze są żałośni i tyle. i nie kryje satysfakcji, jak kanarom uda sie zlapac kogos bez biletu :)

Gość popieram ze nie wolno jezdzic.
na gape bo przeciez wszyscy pozostali placa, czyli gapowicze mnie tak jakby okradaja... ZLODZIEJE!!!!!! ! :P a gdyby kazdy myslal ze jest super zajebiscie cwany to wogole by nie jedzily autobusy... złodzieje....

Gość popieram ze nie wolno jezdzic
na gape....zeby nie wyszlo ze moj nic sugeruje ze na piechte trzeba wrzedzie zasuwac:P

Ja mam sieciówkę więc mnie nawet nie kusi żeby jechać jakąś linią na gapę :) a jak siebie znam to jakby mnie kanar złapał to bym nawet nie próbowała się wymigać od kary. Kiedyś miałam taką sytuację, jeszcze w podstawówce, że jechałam i miałam bilet ale zapomniałam legitki, no ale na szczęście nie musiałam kary płacić. Znam ludzi, którzy w ogóle nie kupują biletów tylko liczą, że im się uda :P Btw jeśli już mowa o kanarch to mi się przypomniało jak raz jechałam takim dosyć długim trampkiem i nagle dużo ludzi się zerwało i w stronę drzwi przy motorniczym poszli [zaraz miał być kolejny przystanek]. Okazało się, że kanar sprawdzał bilety z tyłu trampka a motorniczy się zlitował i przyspieszył więc gapowicze mogli uciec :P

Gość atisha
kilka miesiecy jezdze bo MPK tozdierają tylko kasę nie dbajac o klientów, spozniając się i po chamsku zachowując!!!

Gość 435347y4
trzeba obniżyć ceny biletów na przejazd komunikacją miejską i wtedy to juz nie byłoby złodziejstwo ... zreszta ja mogę jeżdzić za darmo autobusami bo jestem osobą niesłyszącą i mam legitymację PZG, tak jest w moim mieście Bydgoszczy, dzięki temu mogę skakać z autobusa na autobus dowolnej linii :Ppozdro