Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sasssaaasssaaaa

Co myślicie o przyjaźnie pomiedzy 13 letnią dziewczynką a 22 letnim facetem?

Polecane posty

Gość Arbuz
Tak. Więc znasz go osobiście ?

Gość Sasssaaasssaaaa
Tak. Wszyststko wygląda tak ze to jest moj kumpel. No i prawde mówiąc trochę na początku ta "znajomość" mnie ... zaskoczyła, bo koleś jest normalny - ma dużo znajomych, kolezanek, zaden z niego pedofil; jest naprawde pożadny koleś... a tu nagle coś takiego... troche nie wiem co o tym myslec... czy powinien cos z tym zrobić? Czy powinienem mu zasugerowac zerwanie tej znajomości?

Gość Sasssaaasssaaaa
JESTEM PEDOFILEM!! PSY Z OSIEDLA GRZMOCA MNIE W DUPE!! TRAKTUJCIE MNIE JAK SZMATĘ!!!!

Gość Sasssaaasssaaaa
Jeszcze głupich podszywów brakowało...:/ Dobra kffiatuszek, już wiesz kim jestem i jak to wygląda... ale ja nadal nie wiem co zrobic z tym...

Gość Arbuz
Trzeba przyznać że jednak nie jest to przyjaźn między 15 latką a 49 letnim fiutem. Jak to jest na innym topicu

Przyjaźń miedzy 15-stką a 49 latkiem to choroba. Też czytałam ten topik. Sorry ale jakby 22 latek \"przyjaźnił\" się z moją 13 letnią córką to bym mu delikatnie powiedziała spadaj dupku. Czy on nie dostrzega subtelnej różnicy między potrzebami jej a swoimi???? Nie widzi różnic w pojmowaniu swiata???? I co Ty piszesz, że dziewczeta szybciej dojrzewają...Człowieku to teoria o młodzieży szkolnej, jak ją odnieść do dorosłego faceta???

Gość Arbuz
Ja bym mógł tolerować jedynie gg. Ale sam nie wiem czy on jakimś podstępem nie zdobył by numer telefonu albo adres

Gość xczfcxasdf
gdzie jest topik o 15 i 49 ?

Nic nie sadze. Zalezy od faceta i zalezy od dziewczyny. Jak ja pamietam siebie w wieku 13 lat, to zdecydowanie nie \"lolitowanie\" bylo mi wtedy w glowie :-D W tamtych czasach 22-latka traktowalabym albo jak doroslego w wieku rodzicow (z pewnym dystansem i szacunkiem), albo jak kumpla, w zaleznosci od tego, jak on by sie zachowywal. I kto to wymyslil, ze 22-latek na pewno mysli tylko o jednym... Moze naprawde sie zakumplowali, jesli maja wspolne zainteresowania jakies... moze jakas gra komputerowa, RPG, tworzenie stron www, Harry Potter? Moze nie jest to najbardziej prawdopodobna wersja, ale jednak calkiem mozliwa... Zreszta niech pomysle, moj mezczyzna jest ode mnie dokladnie o 9 lat starszy i gdybysmy sie jakims cudem spotkali 11 lat temu, mozliwe, ze bysmy sie zakolegowali jako dwoje milosnikow ksiazek fantasy, sredniowiecza oraz wedrowek gorskich :-), i bylaby z tego fajna znajomosc po prostu. Co sie z tym swiatem porobilo... juz wszyscy wszedzie upatruja seksualnych podtekstow :-O A co do pedofilii, poddaje wszystkim pod rozwage, ze kilka stuleci temu wydanie 13-latki za maz nikogo by nie zdziwilo, wiec nie szafujcie tak hojnie tym terminem.

Gość Mała Polka
‘Moze naprawde sie zakumplowali, jesli maja wspolne zainteresowania jakies... moze jakas gra komputerowa, RPG, tworzenie stron www, Harry Potter?” Ty w to na serio wierzysz? Buhehe nie sądzisz ze 13 a 22 lata to duża przepaść. Przecież człowiek w wieku 13 lat ma inne problemy, inne zainteresowania od 22 latka, 13-latek nie zrozumie problemów 22 latka. To jest inny poziom, inny rozwój emocjonalny etc. Ja mogę pogadać, powiedzieć cześć 13latkowi ale nie ma mowy o żadnej przyjaźni, kurcze takie dziecko nie zrozumie mojego dorosłego świata i nie ma potrzeby go tym zadręczać lepiej aby przebywało z rówieśnikami. „Zreszta niech pomysle, moj mezczyzna jest ode mnie dokladnie o 9 lat starszy i gdybysmy sie jakims cudem spotkali 11 lat temu, mozliwe, ze bysmy sie zakolegowali jako dwoje milosnikow ksiazek fantasy, sredniowiecza oraz wedrowek gorskich , i bylaby z tego fajna znajomosc po prostu.” Ta jasne :D A nie sądzisz, że im człowiek starszy to ta różnica wieku zaczyna się zacierać. „A co do pedofilii, poddaje wszystkim pod rozwage, ze kilka stuleci temu wydanie 13-latki za maz nikogo by nie zdziwilo, wiec nie szafujcie tak hojnie tym terminem.” Aha czyli według Ciebie dorosły facet posuwający 13latke to normalne?

Gość a jeżeli ona ma 16
a on 24 ??????

>Ty w to na serio wierzysz? Buhehe nie sądzisz ze 13 a 22 lata to duża przepaść. Przecież człowiek w wieku 13 lat ma inne problemy, inne zainteresowania od 22 latka, 13-latek nie zrozumie problemów 22 latka Przepasc nie przepasc, nie w kazdej znajomosci chodzi o rozwiazywanie wzajemnie problemow, zwierzanie sie etc... 13 lat to za malo, zeby byc pelnoprawnym partnerem emocjonalnie, ale nie za malo, zeby miec wspolne zainteresowania. Ja akurat kojarze sytuacje, gdzie 13-latki (glownie chlopcy, ale dziewczyny tez) graja w RPG z kolegami starszymi o 5, 10 i wiecej lat i nikt ich nie traktuje jak glupszych czy gorszych. >Aha czyli według Ciebie dorosły facet posuwający 13latke to normalne? W NASZEJ kulturze jasne, ze nie, ale z obyczajowego punktu widzenia, nie z biologicznego. Z biologicznego - musze Cie zmartwic - tak, moim zdaniem taki uklad sie miesci w normie (tzn. facet nie jest dewiantem seksualnym), jesli dziewczyna fizycznie jest juz kobieta, menstruuje. Przepasc miedzy biologia a kultura jest tu spora, uznaje to, ale denerwuje mnie, kiedy kogos sie nazywa zboczencem mimo, ze w innej epoce i kulturze wcale zboczencem by nie byl. A ze dziewczynka w tym wieku powinna myslec o szkole, nie o lozku, jest dla mnie oczywiste :-) Podsumuje moje stanowisko, zeby bylo zupelnie jasne: - nie uwazam za zboczenie wydawania 13-latek za maz w dawnych Indiach czy Grecji, jakkolwiek w dzisiejszych czasach nie jestem zwolenniczka romansowania 13-latek z KIMKOLWIEK, bez wzgledu na to, czy pan ma 22 lata, czy 14 - jest mozliwe, ze w tym konkretnym przypadku jednak o zaden romans nie chodzi. A w to, ze 13-latka moze sie z kims starszym KOLEGOWAC, uwierze jak najbardziej, bo znam przyklady bynajmniej nie podszyte dewiacja w zadnej formie. Howgh!

Chwała Bogu, że generalnie obowiązuje tu kultura europejska a nie azjatycka czy afrykanska.

Gość Arbuz
I co zamierzasz zrobić ?

Gość gość
Możliwa :) ja mając 5 lat przyjaznilam się z 12 latkiem :)

Gość gość
Pedofilia i tyle. Spadaj lewaku do Afryki, banany prostowac.