Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gratka23*

Szampony Joanna-wasze opinie

Polecane posty

hej - mam pytanie , wiem , że był kiedyś taki temat , ale nie jestem pewna bo ktoś kiedyś wspominał iż szampony te jako jedyne nie zawierają soli i stąd moje pytanie - czy chodzi o tę markę szamponów ? chcę się przerzucić na tę firmę bo jeśli tak jest to szampony są chyba jak najbardziej mało szkodliwe... proszę o opinie - i jaką serię polecalibyście do włosów rozjaśnianych i b.zniszczonych i suchych pozdr

Gość Girl from Venus
ja mam bardzo suche, rozjasnione wlosy. uzywalam szamponu Joanny - takiego niebiesko-fioletowego:jak dobrze pamietam to z lnem i chyba rumiankiem,wlasnie do wlosow zniszczonych farbowaniem, suchych. musze przyznac ze dobrze sie sprawdzal, wlosy byly mieciutkie i dobrze sie ukladaly. az dziwne ze za taka cene mozna go kupic. tylko troszke rzadki i trzeba bylo go nalozyc troszke wiecej zeby sie spienil, ale to chyba zasluga mniejszej ilosci szkodliwych substancji. podsumowujac - polecam:)

Gość KOSZMAR
nie wiem jakie masz włosy, ale jeśli cienkie czy przetłuszczające się to oddam Ci za darmo dwa szampony JOANNY wzmacniające z rzepą, które dla mnie są beznadziejne:( włosy są po nim jakieś takie cienkie i oklapłe, a na dodatek przetłuszczają się szybciej niż po innych szamponach; wcześniej miałam ziołowe szampony JOANNY Naturia z wrzosem i miętą i drugi z zielona herbatą - tragedia, tak mogę je określic jednym słowem dlatego więcej nie dam się namówić i nie polecam

koszmar, a skąd jesteś? bo chętnie bym te szampony wypróbowała. może podaj jakiegoś maila. i czy w grę wchodzi wysyłka.

Gość hahahaahah
przecież te szampony są po 4 zł :P co mnie jeszcze tutaj zdziwi... :D

Gość KOSZMAR
Jestem z Wrocławia, a te szampony, które mam i które kwalifikują się do kosza to kosztują około 5,50 zł za sztukę więc jeśli ktoś nie jest z Wrocka to rzeczywiście nie opłaca mu sie za przesyłkę płacić i lepiej pójść do sklepu:)

Gość inkinika
a jakie znacie dobre szampony do przetluszczajacych sie wlosow bo mam dosc mycia ich codziennie chcialabym chociaz tak co drugi dzien

Gość kayka
Nie wiecie tego ale Joanna jaka jedyna firma ( z tych ktore są najczesciej dostepne na rynku) nie używa tzw. Sodium Chloride. Jest to zwykla sól - ktora sluzy do zageszczania szamponu a co za tym idzie uzyskania jego wiekszej ilosci. Pozdrawiam

Gość KOSZMAR
Nie wiem czy jest taki szampon, który utrzyma przez dwa dni świeże włosy (tak jak w pierwszym dniu). Ja na przykład myję co drugi dzień, ale i tak zawsze w drugim dniu noszę związane włosy, bo źle się czuję w takich średnio świeżych. Właściwie nie ma to znaczenia czy myję włosy Lorealem Elseve czy Fructisem czy Pantene Pro-V włosy przetłuszczają się tak samo. Natomiast jedno jest pewne, a mianowicie, gdy umyję włosy szamponem, który jest do włosów tłustych czy który ma opóźnić przetłuszczanie - efekt zawsze będzie odwrotny dlatego nie stosuję takich szamponów, a tylko do włosów normalnych albo co jakiś czas szampon odżywczy czyli do suchych, bo mam długie włosy. No i odżywka zawsze do suchych włosów na końce.

Gość oleole
Kupiłam jakiś czas temu szampon Joanny z rzepą i stoi do tej pory tylko raz użyty bo jest fatalny:szorstkie nieukładające się włosy, niewarto kupić choć cena i opisy kuszą

Gość Joanny
szampony są bardzo dobre, ale jak są zniszczone włosy to należy po myciu stosować odżywkę.

Gość Kayka
Wyobraz sobie, ze mi tez nie szkoda kasy. Problem jednak , ze innym firmom szkoda kasy na Ciebie !!! Chyba nie bardzo rozumiesz... Sól niszczy CI wlosy i tyle. A Joanna na TObie nie oszczedza. I tak z resztą zrobisz jak bedziesz uważala.

ja kupuję szampony Joanna, jest to polski produkt i chyba najmniej ze wszystkich nafaszerowany jest chemią, zresztą szampony trzeba zmieniać, więc to dobra odmiana od pozostałych Elseve, GlissKur, których też używam itp. (odradzam Sunsilk, Nivea) Najlepszy z Joanny jest wg mnie szampon z Algami morskimi, świetna jest też odżywka z tej serii :)

Gość upi
limonka-----> a używałaś szamponu Joanny z rzepą? jeśli tak to jakie masz po nim wrażenia?

upi --> używałam także, bo nasłuchałam się gdzieś o zbawiennych właściwościach czarnej rzepy, więc zakupiłam ten szampon, ale chyba nie jestem odosobniona w refleksjach po jego użyciu... Niby nie jestem aż tak bardzo wyczulona, ale zapach tego szamponu nie przypadł mi do gustu, nie wierzę w żadne szampony przeciw przetłuszczaniu się włosów, i tak myję je codziennie, ten szampon tego nie zmienił, a na dodatek sprawił, że moje włosy kiepsko się rozczesywały, były jakieś matowe i brzydko się puszyły. Mimo tego nie przekreślam Joanny, bo ja wcześniej wspomniałam chwalę sobie serię \"Algi morskie\", włosy świetnie się rozczesują, nie elektryzują (czego nie znoszę), są gładkie, i mam słabość do jego zapachu ;)

Gość upi
limonka------>dzięki za odpowiedź:) byłam ciekawa czy używałaś tej całej linii z rzepą, bo skoro mówisz, że dla Ciebie też była fatalna to może te algi rzeczywiście nie są złe dlatego, że znowu o linii z algami słyszałam raczej same pozytywne opinie więc spróbuję:)

Gość awm
ja kupilam odzywke wlasnie z algami ale niestety dostalam po niej lupiez. Zreszta po szamponach z Pantene tez dostalam. Wiec mysle ze kazdy wlos jest inny a cena szampony o niczym nie swiadczy

Gość upi
awm-----> a po co wcierałaś odżywkę w skórę głowy? to najgorsze co może być. Ja nakładam odzywkę zawsze tylko na włosy, bo do skóry głowy przeznaczone są specjalne preparaty, a nie zwykłe odżywki ze sklepu:)

Gość cynamonowalaska
po Lorealu, GlisKiur, kilku in. szamponach, ktore pozniej zuzylam do prania,ostatnio uzywam szamponu Joanny z algami i jestem zadowolona

Gość nesiaa
Mam przed sobą 3 szampony Joanny: Rzepa , Pantivit i Naturia z Biosiarką. Moze ten z rzepa nie ma tego SODIUM CHLORIDE ale ten z Biosiarka i Pantivit juz go posiadają, więc jak to jest szampon który powinien regenerowac włosy a mimo to zawiera składnik je niszczący nie rozumiem tego. Bardzo lubilam kosmetyki Joanny ale ostatnio chyba zmieniam zdanie przynajmniej jeśli chodzi o szampony za bardzo plączą włosy. Może odżywki są nadal takie świetne...

Gość gość
Mój chłopak używał "Joanna Power Hair szampon do siwych włosów dla mężczyzn 200 ml". Niestety mimo kilkunastu myć (i trzymania na włosach 4-5 minut za każdym razem) włosy siwe zrobiły się jedynie lekko... żółte! (Jego naturalne są czarne.) Produkt zupełnie nieskuteczny, a przy próbie zwrotu zarówno sieciówka (Ros...) jak i producent odmówili uznania reklamacji, stwierdzając, że "produkt jest pełnowartościowy"...

Gość gość
Ja miałam ten z zieloną herbatą. Jak dla mnie tragedia..! Włosy mi po nim zaczęły wypadać, a mam grube i naprawdę zdrowe. Ten szampon to się do depilacji nadaje, a nie do włosów.. Bałam się, że już po nich, ale na szczęście je odratowałam. NIE POLECAM.

Gość gośćAnnka
Wypróbujcie z Venity szampony ziołowe, ja mam teraz ten z czarna rzepa i jest świetny, a włosy dzięki niemu zupełnie inne...