Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kadora

Paznokcie

Polecane posty

Czy można zmienić kształt paznokici? Chodzi mi o to,że moje zawsze były dość głeboko obcinane. Teraz nawet jak są całe średniej długości (równe opuszkom palców),to \\\"tego białego\\\" jest dużo w porównaniu do tej przezroczystej częsci paznokcia. Sorry,że nie operuję tu fachowym słownictwem,ale się nie znam.

Wiem, o co Ci chodzi, bo ja mam dokładnie to samo i też tego nie lubię. Z tym, że ja nigdy nie obcinałam paznokci na bardzo krótko, nawet jako dziecko, bo strasznie tego nie lubiłam, ani się podrapać, ani nic podważyć paznokciem. Przypuszczam, że to cecha dziedziczna. Możesz spróbować robic tak, jak ja: najpierw pomaluj paznokcie lakierem do frencha, najlepiej niezbyt transparentnym, czymś w rodzaju "Sorbet Lilac" Constance Carrol, następnie pomaluj końcówki paznokci na biało i na to wszystko jeszcze raz połóż jedną warstwę lakieru, tym razem cienką, żeby było widać białe końcówki.

Ooooo, ja też o tym myslałam, tak jak piszesz, Aggie. Ale czy to się nie da tak na stałe tego poprawić? No chyba trzeba by powyrywać sobie te paznokcie i niech rosną od nowa.