Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Honorcia

leczenie zębów pod narkozą

Polecane posty

Gość 28klementynka
ja to się dowiedziałam,że mam dentofobię http://www.stomatologiadenmed.pl/leczenie-pacjentow-dentofobia/... ale pozwoliło mi to generalnie na załatwienie sprawy w taki sposób, że miałam zalecenia od psychologa do leczenia zębów pod narkozą, bo bez narkozy to byłby dla mnie taki szok i tak ciężkie przeżycie, że mogłoby się to skończyć traumą....a tak dostają głupiego jasia czy co oni tam dają i spokojnie mi wszystko w buzi robią a ja budzę się na gotowe... wstyd się przyznać ale jak na 28 letnią dziewczynę to poszłam trochę na łatwiznę:D

Gość zenekt
U Radosława Dury mają nowoczesny sprzęt w tym na przykład mikroskop stomatologiczny i oferują implanty Straumann. Profesjonalna obsługa, najwyższej jakości wypełnienia oraz fachowe podejście do każdego pacjenta sprawiły, że w Wolsztynie odwiedzam tylko ten gabinet stomatologiczny.

Gość gość
To prawda ze jednak nie ma to jak sprawdzona i godna polecenia Klinika. A na pewno własnie Dentist jest taką i stąd tez tyle osob do niech sie wybiera.

Gość gość
Ile Ty płaciłas za taki zabieg w Dentist ? Tak juz dawno chciałam miec wybielone zęby, że wreszcie musze sie zebrac i zdecydowac. Tylko własnie kwestia tego ile na to trzeba przeznaczyć.

Gość gość
czy ktoś z was leczył moze zeby w tym gabinecie Truszel www.truszel.pl ?

Gość gość
ja myślałam, że musze się leczyć pod narkozą bo ciągle byłam na NFZ, a tam wiadomo, strach iść na żywca. Teraz chodzę w Zielonej Górze w lubuskim na Źródlaną: http://zrodlana.com.pl i tam odkryłam, że wystarczy zwykłe znieczulenie, a nie full usypianie :P bo większość dentystów nie umie nawet znieczulenia dobrze podać ani delikatnie robić to wszystko w zębach i boli jak cholera, a tam gdzie chodze jest ok, bo znieczulenie działa super

Gość Desperat81
Szukam sprawdzonego (powtarzam - sprawdzonego!!!) gabinetu, w którym możliwe będzie usunięcie zębów mądrości (chyba idiota je tak nazwał) pod narkozą. Od swojego stomatologa wiem, że będzie to chirurgia, ale niestety On nie wykonuje w narkozie, a pokroić się na żywca, chociażby z milionem wstrzykniętych znieczuleń - nie dam. Podrzućcie, bardzo Was proszę, kogoś sprawdzonego!!! Sprawa jest dość pilna, bo coraz częściej i coraz mocniej dają mi się one we znaki!!!

Gość Desperat81
Zapomniałem dodać, że jestem z Białegostoku, ale przyjazd do innego miasta, jeżeli tylko jest tam sprawdzony stomatolog nie stanowi dla mnie problemu!!

Gość gość
www.omnident.pl z tego co mi wiadomo na żądanie robią pod narkozą ale musisz przejechać się do Wrocławia, wiem że moją kuzynkę rwali właśnie chyba pod narkozą zadzwoń do nich i podpytaj.

Gość gośćzeslyszenia
Do Desperat - w Białymstoku znam tylko jedną klinikę, która wykonuje zabiegi w narkozie. Wcale nie twierdzę, że jest najlepsza lub jedyna - po prostu o niej słyszałem. Musisz sam sprawdzić - podrzucam link http://www.czar-dent.pl - ale, jak pisałem - nic o niej nie wiem.

Gość sanina
To mało popularne ze względu na to, że każda narkoza jest groźna dla organizmu w związku z czym nie ma sensu ryzykować swoim zdrowiem i życiem dla wyleczenie zęba, swoje zęby leczyłam tutaj http://www.luksdent.pl/, bezboleśnie bo ze znieczuleniem, które jest bezpłatne :)

Gość gość
mialam ostatnio kanałowe leczone pod narkozą, matko - coś najgorszego :D dziwnie się czułam, ale przynajmniej nie bolalo - polecam www.bettersmile.pl

Gość Anestezjolożka
narkoza niebezpieczna?? Ha ha, może tak było kilkanaście lat temu. Obecnie jest to jeden z najlepszych znieczuleń. Więcej powikłań jest podczas znieczulania przewodowego. Takie głupoty niektórzy wypisują, aż oczy bolą. Pozdrawiam

Gość gość
Każdy inaczej reaguje na narkozę. Ja byłam strasznie zamulona i nie mogłam przez kilka dni normalnie funkcjonować. No i było mi niedobrze. Dlatego staram sie unikać takich akcji, bo czuję, że to bardzo obciaża mój organizm. Usuwanie ósemki robiłam w przychodni stomatologicznej (http://www.medidens.pl/) tylko pod znieczuleniem i czułam sie dobrze, jak już sie wszystko zagoiło.

Gość gość
Zgadzam się, każdy inaczej reaguje. Jak miałam usuwaną ósemkę w gabinecie stomatologicznym (http://www.popkoadam.pl/) no to miałam zrobione znieczulenie nasiękowe. Ale można się zdecydować na przykład na znieczulenie przewodowe, wtedy "wyłączane" jest czucie w danym obszarze, tak jak na przykład przy cesarce. Ma się świadomość, lecz nie odczuwa bólu.

Gość gość
Byłam w Dentist w Krakowie i mimo ze minęło juz 7 mc moje zeby nadal sa śnieżnobiałe. Jestem po prostu zachwycona jesli chodzi o efekty.

Gość OlaKaWi
Ja jestem pacjentką klinki stomatologicznej borczyka, ona jest w Katowicach. Przeszłam przez chyba wszystkie możliwe apsekty leczenia stomatologicznego i trochę protetycznego. Teraz cieszę się pięknym uśmiechem oraz zdrowiem.

Gość gość
Narkoza bezpieczna nie jest i dlatego większość stomatologów jej unika na rzecz znieczulenia miejscowego które w zupełności wystarcza. Jeśli chodzi o dzieci to najbliższa i najfajniejsza sprawa to znieczulenie podtlenkiem azotu, mojego syna tak znieczulają tam gdzie go leczymy. Jeśli chodzi o narkozę to nie warto płacić zdrowiem za odrobinę wygody na fotelu. Poczytaj trochę o możliwych komplikacjach. Polecę Ci Omnident albo Prestident (oba na Ślężnej we Wrocku), bardzo solidni specjaliści którzy uwiną się dość szybko a jakość i efekt w żadnym stopniu nie ucierpią ale w narkozę to ty się nie baw.

Gość gość
Tę formę leczenia należy moim zdaniem ustalać indywidualnie z lekarzem prowadzącym. Co prawda nigdy nie byłam leczona pod narkozą, ale wydaje mi się, że nie jest to żaden problem. Dla pewności możesz podpytać w gabinecie stomatologicznym, w którym ja od kilku lat regularnie leczę swoje zęby tj. www.dentalprestige.com.pl w Poznaniu przy ulicy Barana 15.

Gość gość
Oj to na pewno jesli bedziecie szukać dobrego stomatologa u nas w miescie to na pewno pierwsze gdzie powinniście sie wybrać to gabinet Dentist dr Żarowa. Ja myslalam ze jak jestto taka klinika to ze bedzie tam mega drogo, ale nic z tych rzeczy. Ceny jak najbardziej normalne i co wazne po prostu jest tak ze dobrze wyleczą zęby i jeszcze do tego bez zbędnych kosztów a moze jeszcze to, a może tamto...

Gość gość
miałam w ubiegłym roku taki zabieg robiony w http://www.newdentclinic.pl/ no i nie widzę w tym nic złego, niczego nie czułam, a po wybudzeniu wszystko normalnie. czego oczekujecie? jeśli sytuacja wymaga narkozy to nikt was tego nie zmusza, tylko sugeruje jak to zrealizować najlepiej dla was. po co to wydziwianie?

Gość Marcin74sl
Proponuję raczej wizytę w dużej poradni która przygotowana jest na ewentualne powikłania. We Wrocławiu jest dosyć duża klinika dental cover. Specjalizują się w takich zabiegach

Gość sabina88
Ja kiedyś odczuwałam tak paniczny lęk przed dentystą, że poważnie rozważałam leczenie pod narkozą. Gorzej niz dziecko;). Na szczęście trafiłam do Odentu, dr Obłoj tak mnie zagadała, że nie zauważyłam, kiedy podała znieczulenie. Po nim poszło z górki;)

Gość Tomek1971
ja mialem leczone zeby - kanaly i plomby, no i 1 korzen w narkozie tez we wro, w dentalcover na ulicy szybowcowej po narkozie czulem sie ok, przespalem w sumie reszte dnia przynajmniej koszmar leczenia mam za soba i nic z niego nie pamietam :))) ! wiec ogolnie polecam, bo innego sposob sobie nie wyobrazam i przez 10 lat nie bylem u dentysty

Gość gość
Może jako tako leczenia nie miałam ale 8semke miałam usuwaną... strasznie mnie ten ząb bolał, nic zjeśc nie mogłam bo gryzienie było wykluczone. Dopiero brat mi mogł , kupił nutramil którym mogłam zastąpić zwykły posiłek.

Gość gość
Ja miałam usuwaną 8 chirurgicznie w http://przychodniadental.pl/. Chirurg szczękowy musiał mi ją usuwać, bo miała bardzo zakręcone korzenie. Nie było to przyjemne doswiadczenie.

Gość gość
Pod narkozą to nigdy nie miałam leczonych, ale w http://www.medidens.pl/ daja naprawdę dobre znieczulenie i człowiek w ogóle nie czuje, ze coś ma leczone albo wyrywane. Szkoda, ze takich standardów nie było kiedyś, może mniej bym się bała dentysty i miałabym teraz zęby w lepszym stanie.

Gość hermionka78
Szczerze mówiąc to nie wiem, czy warto brać narkozę. Znieczulenia są naprawdę dobre. Nic nie boli, nic nie czuć. A jeśli ktoś się boi igieł, można poprosić o znieczulenie miejscowe przedtem. Ja miałam usuwane dwie ósemki. Robiłam w Grudziądzu w Klinice Wieczorek. Byłam spanikowana, myślałam, że się będzie ciągnęło długo. A tutaj chwila moment i już po całym zabiegu.