Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość its only you and me

kocham dwóch...czy kierowac sie sercem czy rozumem?

Polecane posty

Gość its only you and me

nie bede opowiadac mojej historii bo jest dlugo i skomplikowana, na pewno wiele z was przeżyło coś takiego, ze kocha sie dwoch facetow, jednego sercem drugiego rozumem, jednego bo lacza was idealy i marzenia i drugiego bo lacza was przyziemne rzeczy i przyszlosc. Musze sie zdecydowac, dlugo sie zastanawialam i nic :( oboje sa cudowni, oboje maja tyle wspanialych cech, oboje ich kocham calym sercem i wiem ze z obojgiem bylabym szczesliwa w inny sposob. doradzcie...czym sie kierowac? mialyscie podobnie? co wybralyscie? milosc jest taka trudna :(:(:(

No to w końcu obu kochasz sercem??? Bo sie pogubiłam. Wybierz to co trwalsze (oczywiście w założeniu)

Gość its only you and me
jeden mi zapewnia bezpieczenstwo finansowe, jest dla mnie bardzo dobry, kocha mnie, zrobilby dla mnie praktycznie wszystko, wiem ze przy nim bede sie rozwijac i zyc sobie wygodnie. drugi jest idealista, lacza nas te same marzenia, zapatrywania na zycie, te same poglady, swietnie sie przy nim bawie i spedzam z nim czas, to cos wyjatkowego i magicznego, taka bratnia dusza jakby, z tym ze nie zapewnia tego co zapewnia osoba pierwsza. wiec kierowac sie sercem i wybrac marzenia i idealy czy kierowac sie rozumem i wybrac dobre zycie?

Gość jak długo ich znasz
sypiasz z obydwoma???

Gość kwakkwakkwak
jak bliźniacy to ujdzie bo maja takie same geny a naród w tym roku lubi bliźniaków

Gość chyba serce wybierze

Gość kiciorek
tylko i wyłącznie rozumem.Miłośc często przemija......niestety, a potem zostają same przyziemne rzeczy i problemy dnia codziennego.Znam to z autopsji.Ale może są ludzie którzy uważają inaczej i bliższe są ci ich przekonania,wyboru musisz dokonać sama ale skoro pytasz to odpowiedziałam zgodnie z tym co myślę i czuje.

Gość Co ja tam wiem...
Wedlug mnie najgorsze jest to, ze oszukujesz ich i sama siebie!!! Co bedzie jesli sie dowiedza o sobie??? Wtedy zostawia cie obaj i zostaniesz na lodzie ze swoimi marzeniami, idealami...swoim zlamanym sercem...i rozumem. Nie wiem czy jest ktos kto potrafi Ci doradzic ktorego wybrac,bo to ty powinnas zrobic, ale jedno wiem napewno...........MUSISZ DOKONAC WYBORU JAK NAJSZYBCIEJ!!!!!! Zycie, to sztuka wyboru,ciagle podejmowanie decyzji.... Nie moze zrobic tego ktos za ciebie!!!

Gość its only you and me
jestem z facetem rok, sypiam z nim, z tym ktory zapewnia mi dobre zycie i za ktorym jest cale moje otoczenia, bo jest dobry, mily, przystojny, kocha mnie, ma pieniadze i przyszlosc. poznalam kilka miesiecy temu faceta drugiego, i zakochalismy sie w sobie od pierwszego wejrzenia, nie spalam z nim, tylko milosc platoniczna. sercem..oboje ich kocham wlasnie sercem. ale chodzi mi o to co sie w zyciu liczy, w milosci, czy przywiazanie i zycie w dobrych warunkach czy moze cos wiecej, jakies idealy cos glebszego? i jak to jest, bo zazwyczaj idealisci sa bez grosza przy duszy bo skupiaja sie na glebszych rzeczach a nie na zarabianiu pieniedzy i wyscigu szczurow. znowu trzeba za cos zyc..... eh :( nie wiem :(

Gość its only you and me
oni wiedza o sobie!!! praktycznie wszytko! wiedza tez ze oboje ich kocham wiem ze to meczaca sytuacja, i wiem ze musze podjac decyzje sama ale nie wiem... chcialabym zeby ktos powiedzial mi cos doradzil jak to bylo, ktos kto to przezyl...

Gość wiedza i jak na to reaguja
?

Gość its only you and me
chca zebym sie zdecydowala kochaja mnie i sa wyrozumiali, rozumieja moja sytuacje i moje watpliwosci. to nie sa takie polglowki co jak dowiedza sie o sobie to jeden drugiemu spusci lomot :O

O kurcze... a ja juz myslałem ,sadząc po temacie , że to po wyborach prezydeckich masz taki dylemat odnosnie swojego kandydata .:D Widać że dla Ciebie w dalszej perspektywie wazniejsze sa pieniadze ,więc wybierz tego z kim byłaś do tej pory . Chociaż osobiście nie chcialbym mieć kobiety kierujacej się kryteriami materialnymi przy wyborze mnie na partnera życiowego.:)

Gość Co ja tam wiem
Czasami warto posluchac tego otoczenia... Bo to oni stoja z boku i potrafia na trzezwo ocenic sytuacje!!! Jestes zafascynowana tym drugim,bo umie ladnie mowic i prawic ci komplementy...i takie tam. Jednak nie jestem do konca pewna czy moglabys na niego liczyc w kazdej sytuacji...!!! Osobiscie nie mam zaufania do takich "ZLOTOUSTYCH"!!! A fascynacja i zauroczenie mijaja i wtedy pozostaje rzeczywistosc,a on wydaje sie byc poza nia... Wiem co pisze, bo takiego wyboru dokonywalam!!! Bolalo jak cholera, ale z perespektywy czasu nie zaluje, a dzis zadaje sobie pytanie: CO JA W NIM TAKIEGO WIDZIALAM...???? Ale to Twoje zycie jak pisalam i Twoj wybor......Ja zycze Ci trafnego!!!! ;)

Gość to moze..
jesli o sobie wiedza to jesli wybierzesz któregos z nich ten drugi moze poczuc sie odtracony...rozwiazanie widze jedno...NIE WYBIERAJ ZADNEGO!!!!!!!!!!! pozegnaj sie z kazdym i spróbuj znaleśc takiego który bedzie Ci odpowiadac pod kazdym względem:-)

Gość wiedza i jak na to reaguja
to masz naprawde komfortowa sytuacje......musisz jednak wybrac sama i tylko sama, zadaj sobie pytanie: jak bedzie wygladac starosc z nimi? wyobraz sobie.....:) moze znajdziesz odpowiedz

Zaproponuj im zycie w trojke. Jezeli maja tak dobrze w glowie jak mowisz to sie zgodza. To sie czesto udaje i wszyscy sa zadowoleni. I przedewszystkim zacznij sypiac tez z drugim zeby byla symetria. Wystarczy co druga noc. Wtedy moze sie okazac, ze albo zdecydowanie wolisz jednego z nich albo oni sie przyzwyczaja do takiej sytuacji i nie bedziesz musiala wybierac. Jest prawie pewne, ze zaden od Ciebie nie odejdzie tylko przez to ze sypiasz tez z drugim.

Gość Flaszka
Niestety nie nazwal bym twojej sytuacji "komfortowa", jak by nie patrzec masz problem. I jakos musisz z niego wybrnac, zycze ci udanego wyboru, ale tak jak wyzej napisano zrob to jak najszybciej!!! Bo facet tez czlowiek i swoje serce ma . 1.Serce 2.Serce 3.Serce .. Jak sie bedziecie kochali to rozumu wam nie zabraknie. Pozdrawiam.

Gość its only you and me
dzieki za rady wszystkie... nie jestem materialistka, dobrze mi kiedy nie musze codziennie rano obliczac w jakich jestem dlugach, ale jesli mialabym spedzic z bogatym palantem albo biednym do rzezczy gosciem wybralabym drugiego. niestety nie pojda na uklad trojkata...a szkoda :P nie bede tez ich oklamywac i spotyakc sie raz z jednym raz z drugim. starosc...tego nie potrafie sobie wyobrazic. to nie jest chlopak zlotousty, fakt mowi pieknie, ale zawsze dotrzymuje slowa, jest zaradny, wie czego chce, ma zasady i idealy, nie jest mu w glowie przelotnny zwiazek tylko prawdziwa milosc i stabilizacja. wiem ze musze podjac sama decyzje. otoczenie...nie bedzie zylo z moim przyszlym facetem, to ja bede z nim zyla, wiec wiele do gadania nie maja, bo martwia sie o to, czy sobie w zyciu poradze co za tym idzie wybieraja pierwszego faceta bo zapewni mi przyszlosc, ale mi nie o to w zyciu chodzi zeby gromadzic kase.

Gość Co ja tam wiem
Cos mi sie zdaje ze juz dokonalas wyboru w soim ostatnim wpisie>>>> materialistka nie jestes,+dla idealisty! Nie zwracasz uwagi na otoczenie ktore ci podpowiada,+dla idealisty! Nie w glowie ci gromadzenie kasy.+ dla idealisty! Licza sie marzenia i wspolne ciekawe zycie pelne uniesien,+dla idealisty! A +dla idealisty za dotrzymywanie obietnic, chec stabilizacji itp.......... Odpowiedz jest jedna- wybierz idealiste lub zostaw ich obu, bedzie sprawiedliwie i nikt nie ucierpi!!!!!!!!!!!!!!! Oprocz Ciebie oczywiscie, ale trzeba przyznac ze trafili ci sie jacys naprawde cierpliwi faceci.......I PEWNIE STAD TEN PROBLEM!!!! Pozdrawiam wszystkich... ;)

Gość zonka24
jeżeli kochasz dwóch to znaczy że rzadnego.

Jezeli mozesz wybrac tylko jednego to chyba lepiej tego bez kasy bo wtedy jak sie do niego rozczarujesz to bedzie Ci latwiej go zostawic nawet jak bedziesz miala dzieci. A jak sie nie rozczarujesz to bedziesz szczesliwa. Jak sie rozczarujesz do tego z kasa to bedziesz nieszczesliwa przez reszte zycia.

Gość vinca
Dziewczyno, absolutnie postap tak, jak Ci serce i intuicja podpowiadaja! Wsluchaj sie w siebie, nie kalkuluj. Ja bym powiedziala - wybierz tego, z ktorym sie lepiej dogadujesz i z ktorym Cie wiecej laczy. Pieniadze rzecz nabyta, natomiast nie ma nic gorszego, niz zwiazek, ktory "skwasnial" z latami. I bardzo, bardzo powaznie sie zastanow, czy aby na pewno kochasz tego pierwszego, czy tez tylko go szanujesz, cenisz i masz wyrzuty sumienia, poniewaz jemu na Tobie zalezy...

Gość vinca
A, jeszcze jedno - zwiazek, w ktorym jedna strona jest utrzymywana przez druga, to moim zdaniem zly pomysl na zwiazek.

Gość Niunia23
Wybierz drugiego a mi daj namiar na pierwszego ;)

Gość kwiatka
Powiem tak : nigdy, przenigdy nie dopuscić do tekiej sytuacji. Jeden facet cierpi, drugi i Ty najbardziej. Dodatkowo nie ma dobrej odpowiedzi... niegdy nie dowiesz sie co by było gdyby... Musisz cos postanowic zamknac oczy i skoczyc.... Znam to z autopsji. W momencie kryzysu w dlugoletnim zxwiazku w ktorym facet pokazywal ze ma mnie gdzies pojawił sie Nowy, ktory długo zabiegał o wzgledy az wkoncu zwrociłam na niego uwage. I w momencie kiedy poweidziałam ze odchodze Stary zwariował. Robił wszystko zebym została i dałą mu szanse. I teraz z jednej strony nowa znajomosc, fascynacja, bez problemow brudów z przeszłosci. Facet ktory na kazdynm kroku pokazuje jak mu zalezy ( kupił pierscionek zareczynowy ... moze to go zgubiło... bo wszystko działo sie za szybko) i Stary, który dostał obuchem w łep i on ktoremu niegy przez gardlo nie przeszło przepraszam błaga zerbym została.... i prosi zebym przyjela pierscionek zareczynowy i została jego zona...? Przeryczałam ze 2 tyg... rozdarta jak stare kalesony...Ale zdecydowałam zostac ze Starym i dac mu szanse. Chciałam byc pewna ze jesli to skoncze to nigdy nie zarzuce sobie ze mozna było uratowac ten zwiazek... Nowy długo myslał ze sie opamietam bo ludzie sie nie zmieniaja ale z czasem dał sobie spokoj... Czasami mysle co by było gdybym była z tamtym.... czasami załuje, szczegolnie wtedy kiedy jest zle... Wiem jedno, ze sama sobie zrobie krzywde wchodzac w nowy zwiazek na tzw zakładke...

Gość chyba nie jestem w stanie...
...zrozumieć jak mozna kochać 2 naraz. Wydaje mi sie, że miłość jest możliwa tylko w stosunku do jednej osoby. Jeśli sie kocha 2 to znaczy, że się tak naprawdę nie kocha żadnej z nich!

Gość Powiem Ci że masz szczęście..
...mając dwóch takich fajnych facetów, którzy o Ciebie zabiegają...doceń to, bo niektóre z nas nie mogą się doczekać choćby jednego w połowie tak dobrego :(

Gość kulka szklana
a czy ci faceci maja jakies wady? Moze odrzuci jednego droga eliminacji?;)