Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanie............

Plasty antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Pytanie............

Nie wiem czy był już taki temat, więc zakładam nowy. :-) Mój ginekolog przepisał mi plastry, ponieważ mam problemy z lobido, tzn nie mam go w ogóle :-). Zmieniał mi takbletki i ciagle nic to nie dawało, dlatego teraz pszepisał mi plastry. Dlatego mam pytanie czy któraś z Was ich używa? Jak to jest z tym przyklejanie, czy sie odklejają w trakcie, mycia? I jakie są opinie na temat skuteczności antykoncepcji tych plastrów? I generalnie wszystkie odczucia i wiedzia na ich temat jest mile wskazana. Ja po prostu nic o nich nie wiem, nawet ich narazie nie kupiłam więć nie czytałam ulotki. Jestem Zielona Plastrowo :-)

Gość Pytanie............
Żadna ich nie używa :-(

Gość Pytanie............
Nikt chlip, chlip

Gość Marion___
a ile one kosztuja?

Gość Pytanie............
Niestety ponoc sporo lekarz mi mówił że 45zł.

Gość uzywalam ich
przez ponad 6 miesiecy i bylam bardzo z nich zadowolona, niestety sa dosyc drogie, ja placilam za nie 55 zl. jedyna ich wada jest to, ze dookola plastra zbiera sie brud, na szczescie mozna go zmyc nie odklejajac plastra.

juz gdzies pisalam moje zdanie na temat plastrow :) uzywalam ich przez pare miesiecy i przestalam, powodoe bylo kilka: po pierwsze od kleju na plastrach dostawalam uczulenia, wielki rumien srednicy ok. 20 cm... malo estetyczne, brud zbierajacy sie wokol plastra doprowadzal mnie do szalu, potem cena - ja placilam ok. 50 zlotych. CO do libido, to czy plaster czy tabletki to nie robi zadnej roznicy, bo plastry i tak zawieraja ta sama ilosc hormonow co i tabletki. Ja teraz uzywam Mercilon z ktorego jestem wyjatkowo zadowolona :) sprawdzlam i zawiera dokladnie ta sama ilosc hormonow (jezeli chodzi o dawke dzienna). Ale moze Tobie przypadna do gustu :)

Gość nijaka45
ja rowniez uzywam plastry , fakt brudza sie na brzegach , ale wiadomo ze plastry przykleja sie w malo widocznym miejscu wiec to nie jest problem , po drugie mozna sie myc , klej jest bardzo mocny i przylega do ciała , po trzecie racja ze jplaster ma tyle samo hormonu ale uwalnia sie bardzo powoli tyle ile potzreba a tbletki odrazu cała dawke hormonu uwalniaja !!!

Gość katrinna
plastry uwalniaja cały czas taka sama ilosc hormonów i to jest ich duża zaleta, bo organizm nie musi być narażony na wahania hormonale tylko reaguje na te samą ilosc cały czas i sie przyzwyczaja.a z klejem w moim przypadku radzi sobie nawed delikatny piling.

Gość dziewczynaaaa
przed stosowanie plastrów wogólenie miałam ochoty na sex ,moze strach przed ciazą:-( teraz kiedy uzywam plasterków mam wielka ochote,mój chlopak jest w szoku :-) na poczatku stosowania bolały mnie nogi i głowa po 3 dniach dolegliwosci ustapiły :-)

Gość ciemniutka
Witam, mam pytanie które brzmi następująco: mam na piersi gluczolako-włukniaka, i czy mogę stosować plastry antykoncepcyjne???????

Gość myszsza
ja tez mam taki guzek,robiłam wiele badań i wiem ze nie jest nie bezpieczny dla organizmu.stosowałam tabletki jeszcze przed zrobieniem badan guzka a teraz stotuje plasterek i nie ma to rzadnego wpływu na niego.często chodze na badania piersi i regularnie odwiedzam ginekologa i nic sie nie dzieje,guzek niestety jak był tak jest ale plasterki nie wpływaja na niego negatywnie.wiec uwazam ze ty chyba tez możesz spróbowac.