Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzcie mi

jakis peeling do ciała

Polecane posty

Gość poradzcie mi

czy moze to byc z cukru , czy moze z soli, i dokładnie jak sie go robi po kolei jak przygotowac i jak robic,

ja robię sobie peelling z soli, ze zwyklej drobnoziarnistej soli kuchennej, nie przyrządzam go specjalnie tylko przez kilka chwil delikatnie masuję całe ciało zwilzone wcześniej wodą, efekt murowany.

Gość do aniołka
ale ta sól ma byc sama , czy z czyms zmieszana?

ja mieszam z oliwką dla dzieci. Tanie, proste i rewelacyjne w działaniu - zwłaszcza dla kogos, kto ma problemy z gęsią skórką.

ja nie mieszam z niczym, po prostu wsypuję sobie sól na miseczkę, wchodze do wanny , zwilżam ciało woda i i systematycznie po kolei masuję wszystkie partie ciała, trzeba tylko pamiętac żeby nie za długo , bo zacznie piec skóra.

Gość a jesli sie miesza
sól z oliwka, to nie trzeba juz wtedy moczyc ciała, mozna na suche ciało wmasowac te sól z oliwką? A wogole jaka jest lepsza sól, drobna czy gruboziarnista? a moze lepszy byłby cukier?

Gość Kkaawwaa
najlepszym pilingiem jest mielona kawa:) cudowny zapach a efekt jeszcze lepszy. Cena też super:) sama stosuje od jakiegos czasu a jestem zadowolona jak nigdy. Stosowałam sól ale to lepsze, cukru nie.

Gość a jak dokadnie
sie robi ten piling z kawy? i czy piling na twraz robic mozna tez z soli czy z cukru?

Gość j-agniecha
jak masz kase to kup Freemana peelin i inne kosmetyki- sa ZAjebiste! tzn wspaniale! skora goladka jak niemowlaka

Gość Kkaawwaa
Po prostu bierzesz kawę na ręke i masujesz ciało. Ja to robie na mokro pod prysznicem. Uzywam tego też do twarzy:)

Gość a nie trzeba wczesniej
tej kawy zalac odrobiną gorącej wody, czy suchą kawę?

Gość Kkaawwaa
Bez róznicy. Ja nie zalewam, tylko robie to pod prysznicem gdy ja jestem mokra i kawa siłą rzeczy tez:) Po prostu wsyp do szklanki jakieś dwie trzy łyzeczki kawy i nabierz na rękę i masuj ciało. Potem spłukaj. Nic prostszego..

Gość Kkaawwaa
ale gorąca woda na pewno nie zalewaj bo straci nieco swoje ścierne właściwości

Gość martensik
moje zalecenia - podobne do innych - ogólnie strasznie nie lubię czegoś skomplikowanego, lubię w tych sprawach proste i wygodne preparaty; sól kuchenna+oliwka jest doskonała, ja go nanoszę po uprzednim nawilżeniu prysznicem ciepłą wodą, na przemina co jakiś czas sotuję peeling kawowy (fusy+oliwka), który można takze stosować do twarzy (nawet cera wrażliwa), doskonale ten pobudza skórę; a praktycznie dzisiaj przeczytałam od PEPSZI tutaj na forum kolejna ciekawą formę peelingu, która mnie tez bardzo zainteresowała i ją już niebawem wykorzystać - jest to miseczka kefiru+szklanka cukru, bardzo polecała go i myślę, że faktycznie moze być dobry; poza tym szukałam nawet jakiejś ciekawej opcji peelingu z cukrem, bo takiego jeszcze nie próbowałam jakby co to mogę jeszcze pomóc narka :)

Gość ale jak robi sie peeling
juz na umyte ciało , tzn, najpierw myjesz całe ciało mydłem czy czyms kolwiek potem peeling i tylko go spłukujesz bez uzycia mydła, czy najpierw peelind a potem dopiero całe ciało myjecie ??

Gość nie_wypada
ktoś tu zadaje za dużo pytań? logiczne myślenie nie boli...

Gość MysiaPysiaCórkaZdzisia
Ja robię tak: pół szklanki oliwy z oliwe lub oliwki do ciała, ewentualnie oleju słonecznikowego + czubata łyżka cukru + kilka kropelek olejku zapachowego.

Gość MK17
ja robie piling z kawy i mówie wam rewelacja!!!! do kubka wsypuje 2-3 łyżki kawy mielonej i zalewam wrzatkiem.. tylko nie do pełna tylko tak zeby fusy przykryło... jak to wystygnie to dodaje do tego żelu pod prysznic i potem na namoczone ciało wcieram tą konsystencje i trzymam je około 20 min. efekt rewelacja:) spróbujcie

Gość ulciapulcia
zainteresowała mnie propozycja Scrub do ciała z solą i guawą fremana, mam pytanie czy jest on dostępny tylko przez internet, czy można go kupić w drogerii

Gość asiulekeluisa
Ja już od jakiegoś czasu używam antycellulitowego pilingu do ciała z Yoskine. Za jednym rzutem chciałabym pozbyć się martwego naskórka i cellulitu

ja jakis czas robilam peeling kawowy ale powiem szczerze ze troche jest z nim roboty :) na swieta dostalam od mamy peeling do ciala z bielendy owocowy o smakuj truskawki, jestem po pierwszym uzyciu i bardzo ladnie sciera naskorek, skora jest miekka :) nie przepadam za polskimi produktami kosmetycznymi i bylam dosc sceptycznie nastawiona do tego peelingu, ale musze przyznac ze naprawde sie sprawdzil. co do Yoskine- mialam kiedys z tej firmy mikrodermabrazje do twarzy i nie radzila sobie zbyt dobrze..

tez mam ten z bielendy, tyle ze brzoskwioniowy. mialam problemy z sucha skora, peeling super pozbyl sie martwego naskorka i pozostawil na skorze nawilzajaca warstwe polecam!