Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilianna09

Jak uzyskać receptę na bebilon pepti?

Polecane posty

Gość najlepiej u lekarza
;p

Gość lilianna09
nasz lekarz pediatra nie chce wypisać recepty bo podobno nie może, dała nam skierowanie do alergologa, aja się zastanawiam czy rzeczywiście wizyta u alergologa jest konieczna mała po zwykłym mleku modyfikowanym miała wysypkę

Mnie stale recepty na bebilon pepti wystawiał pediatra - bez problemów i bez wizyt u alergologa.

Gość skonsultuj z innum pediarą
Skonsultuj to z innym pediatrą jeśli tamten będzie uważał, że dziecko powinno dostawać to mleko to wtedy zmień pediatrę. Ja dostaje receptę z tym, że na nutramigen bez problemu od pediatry i od razu wypisuje mi 8 szt. żebym miała na cały miesiąc i nie biegała do przychodni po kilka razy w miesiącu.

Gość lilianna09
do anik77 a na jakiej podstawie? Ja już nie wiem co robić na mleko wydaję mnóstwo kasy! Ile płacisz za bebilon pepti na receptę?

Moja mała już nie pije bebilonu pepti, skaza jej minęła na szczęście. Dostawała pepti dlatego, że miała problemy skórne, tzn wysypki oraz typowe przy skazie tzw.\"lakierowane policzki\". Tylko na tej podstawie lekarka zdecydowała, żeby zamiast zwykłej mieszanki piła pepti. Dostawałam recepty bez problemu. Płaciłam ok. 25 zł za dwie puszki mleka, ale było to kilka miesięcy temu. Pozdrawiam

Gość lilianna09
anik bardzo dziękuję za informację chyba rzeczywiście zmienię lekarza! Serdecznie Cię pozdrawiam!

moja mała miała jednorazową przygodę z Bebilonem pepti. Lekarka pediatra wypisała receptę, ale w swoich papierach musiała zaznaczyć, że zalecił to mleko alergolog. Mówiła mi, że strasznie się fundusz czepia, o każdą rzecz którą musi dofinansować. dlatego pewnie mniej odważne lekarki, nie chcą zapisywać mieszanek, bez zalecenia od alergologa. Podejrzewam, że wielu lekarzy może robić z tego problem i będą chcieli abyś poszła z dzieckiem do poradni.

Nasza pediatra wystawiała recepty na Bebilon Pepti a potem Nutramigen dopóki nie zażądałm skierowania do arelgologa i do niego nie poszłam. Chyba się obraziła, wieć zmienilam lekarza