Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jovvika

Nigdy nie chce brać ślubu i miec dzieci

Polecane posty

Gość Ona-__
Do serializable całkowicie sie z Tobą zgadzam niestety ja jestem takich żywym przykładem tego co napisałaś:))

Gość M.a.r.t.a
Jovvika - tez sie zgrywalam jak mialam lat 20-cia !!! Czasami potrzebujemy czasu :-)

Gość Ona-__
Tego nie wiem ale ludzie pokornieją z czasem i mają inne wartości:))

Gość dzieci
a jeśli chodzi o dzieci to dla mnie to jest jedyny sens istnienia na tym świecie. Pragnienie bycia matką przychodzi sama, ale zwykle do tego msi być spełniony ten wcześniejszy warunek - PRAWDZIWA MIŁOŚĆ (najlepiej przypieczętowana, jako związek małżeński, bo wtedy dostaje taki bonus - powód do rozwiązywania konfliktów które występują zawsze między nawet najbardziej kochającą się parą. Kidy nie ma związku małżeńskiego jedno z dwojga może dojść do wniosku w porywie gniewu"przecież nic nas nie łączy" i zrobić coś głupiego, a potem gorzko żałować. Kiedy jest ślub, wszystko trzeba przemyśleć pięć razy zanim się cokolwiek zrobi. ) O matko, ale nafilozofowałam. Ale tak to widze.

Gość paczka od krowy
Skąd przekonanie , że ktoś , kto nie chce braćślubu , nie kocha nikogo? Ja prawdopodobnie niedługo wezmę ślub - ze względów praktycznych - podatki , ulgi i tak dalej. Jesteśmy razem , dobrze nam ze sobą i ślub w zasadzie nic nie zmieni. Nie jestem osobą romantyczną , która całe życie marzyła o dorożce z dwoma białymi końmi , sukni do ziemi i 10 druhnach z każdej strony. Raczej czuję zażenowanie , myśląc o tej całej ceremonii , bo nie lubię , jak ludzie się na mnie gapią i robią mi zdjęcia. Sama myśl , że będziemy dla siebie mężem i żoną jest dla mnie dość przyjemna , ale niewiele się różni od myśli , że jesteśmy dla siebie chłopakiem i dziewczyną. Wkurza mnie , że osoby , dla których ślub i wesele to największa radość , nie potrafiązrozumieć , że dla niektórych takie coś to po prostu zawracanie dupy.

dzieci-> moge Ci zadac pytanie?? ile masz lat i czy masz meza i dzieci?? nie zebym Cie chciał podrywac tylko z ciekawosci odnosnie Twoich dojrzałych i madrych wypowiedzi

paczka od krowy - śmiem nieśmiało wtrącić, że ślub i wesele to jednak dwie różne uroczystości :) - choć przyznaje, że nadal zazwyczaj ślub i wesele łączą się ze sobą :)

Gość dzieci
----> serializable. Mam 22 lata, nie jestem ani mężatką, ani nie mam dzieci.

Gość paczka od krowy
Ok - 2 różne imprezy. Ale tak czy tak , jest przy tym jakaś publiczność - a ja nie lubię publiczności , zwłaszcza w intymnych sytuacjach , a to , że ja komuś coś obiecuję i mówię mu , że będę go kochaći mu będę wierna , jest dla mnie intymne. Taka już jestem dziwna

Gość dzieci
----> paczka od krowy----> rozumiem że nie pociąga Cie cała ta szamotanina związana z weselem. Każdy się gapi etc Ja też nie wyobrażam sobie siebie w takiej sytuacji. Ale jak słusznie podkreśliła Idiotka (która nie wiem dlaczego zafundowała sobie taki nick :-) ) ślub a wesele to dwie różne rzeczy. Ślub można wziąć w obecności pięciu osób - wy, świadkowie i ten ktory ślubu wam udzieli. Jeśli przeraża Ci e wizja długiej i ciężkiej przeprawy przez wesele, to sobie je odpuść. Choć domyślam się że nie jest to takie proste....rodzice, rodzina pewnie będą nalegać na zrobienie wesela. Ale decyzja w końcu należy tylko do Was dwojga. Postwacie na swoim i koniec. To Wasz dzień!

Gość dzieci
--> Serializable, mnie równiż bardzo miło :-)

Gość paczka od krowy
Muszę przyznać , jestem mile zaskoczona odpowiedzią. :classic_cool:

Gość dzieci
paczka od krowy----> ale proszę Cie nie rób tego dla ulg w podatkach, ani z żadnych innych praktycznych względów.

Gość dzieci
bo dołączysz do frona tych którzy kilka lat po ślubie mówią : "to była najgłupsza decyzja w moim życiu"

Gość dzieci
miało być grona a nie frona 🌼

Gość paczka od krowy
Nie chodzi o to , że z byle kim biorę ślub (zresztą jeszcze nie biorę na razie :P ) , bo podatki , tylko jesteśmy razem i jakoś nam obydwojgu nie zalezy na samym akcie ślubu. Ani on , ani ja nie mielibyśmy problemu z tym , że zdarzyłaby nam się wpadka i urodziłoby się dziecko , obydwoje wiemy , że to jest TEN partner. Za to obydwoje nie przepadamy za jakimiś wzniosłymi szopkami , przebierankami i w sumie ten ślub to dla nas jak wizyta u dentysty , którą trzeba przecierpieć. A że musu nie ma , to się nawzajem do tego nie zmuszamy. Więc te kwestie praktyczne są najmocniejszym argumentem. Bo że jest miłość , to jeszcze nie oznacza , że musi być i ślub. Są ludzie , którzy całe życie żyją na kocią łapę i jakoś się da.

Gość pzrepraszam że pytam
ale czy jesteś katoliczką Paczko od krowy? Tylko się nie wkurzaj. Tak tylko pytam.

Gość paczka od krowy
no :)

Gość paczka od krowy
jestem katoliczką

Powiem wam , że ja biorę ślub w styczniu, czyli za jakieś 2,5 miesiąca i z wyboru nie będzie jakiejś wielkiej imprezy tylko kameralne przyjątko w domku dla najbliższych osób. A tak w ogóle to ze swoim T. mieszkamy już razem jakieś 6 lat, mam córę z pierwszego małżeństwa(które było pomyłką) i córę z T.-wychowujemy razem dzieci, układa nam się spoko a ślub bierzemy tylko dla celów formalnych(chodzi właśnie o opiekę nad dziećmi, o mieszkanie , i takie tam inne - w razie gdyby coś się stało któremuś z nas). A tak w ogóle to nie myślę żeby papierek mógł coś zmienić , bo jeśli jest się z kimś z wyboru tyle lat to znamy się jak przysłowiowe \"łyse konie\" i nic zmienić się już raczej nie może. Reasumując-żyłabym dalej bez ślubu bo dla mnie to żadna różnica (wspomnę tu o wielkiej nietolerancji naszego społeczeństwa), ale przez wzgląd na dzieci i na nieszczęśliwe wypadki które chodzą po ludziach-zdecydowaliśmy się na ten krok, który i tak pewnie nic nie zmieni w nas samych. Pozdrawiam.

Gość Niewidzialna dłoń
ja też nie lubię dzieci, ale cudzych :P swoje będę kochać nad życie

to chyba troszkę jednak w końcu by przeszkadzało takie życie na kocią łapę, nie. Tak od strony moralnej..

Gość Jovvika
Chętnie kupie jakieś zwłoki za 200 zł

--> kobita : sześć lat a trzydzieści lat w zwiazku to jednak różnica. Jestem za małżeństwem. Dobrze ze się zdecydowaliście.

Gość Ona-__
do kobita Jakbym czytała streszczenie ze swojego zycia:))

Od strony moralnej nie , tylko od strony formalnej :P . Mam na uwadze urzędy , szkołę dzieci .......... A co poza tym jest niemoralnego w tym co robię? Jesteśmy normalną rodziną z dwójką dzieci, i chyba tylko wścibskim sąsiadom albo przesadnie religijnej części rodziny mogłoby to przeszkadzać. :D