Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nikita25

49-300 BRZEG

Polecane posty

Gość IZ
Gowys,czy to nie dziwne że to my dwie najczęściej bywamy na topiku o Brzegu choć od dawna obie w nim nie mieszkamy? :P

Gość gowys
Iz - no bardzo dziwne....... Czyżby mieszkańcy Brzegu nie mieli nic do powiedzenia? Jak im się mieszka? Co się dzieje w mieście? Bo chyba coś się dzieje........ :))

Gość IZ
Internet też w Brzegu działa....Może trzeba ich jakoś zachęcić?.....No to może tak-a jaka jest teraz pogoda w Brzegu?..U mnie w Poznaniu pada od rana śnieg z deszczem.

Gość gowys
A u mnie we Włocławku tez deszcz ze śniegiem i okropna plucha, brrrrr ....

Gość IZ
A jaka pogoda w Brzegu to nadal nie wiemy!!:)

ale się uparli Ci ludzie z Brzegu! nie chcą gadać czy co??????.

Gość IZ
To może obdzwonimy znajomych mieszkających w Brzegu,sprawdzimy kto ma internet i siłą przyciągniemy na forum??:P

Nie, nic na siłe. Nie chcą to nie. Same sobie pogadamy....

Gość IZ
No to nawijaj! Do jakich szkół chodziłaś? Do podstawówki to pewnie do 6,skoro mieszkałaś na Morcinka......a potem?

Nie zgadłaś! :P do podstawówki chodziłam na Słowińską to była SP nr 2 a potem do tzw starego Ogólniaka

Gość krynolina
Hej, nie chce mi się patrzeć po kodach, ale czy Wasz Brzeg, to ten Dolny, niedaleko Wrocławia? Czy ten Opolski?

Gość krynolina
A ile się jedzie do Wrocławia... pociągiem. Mam fioła na punkcie zwiedzania Dolnego Śląska, ale chętnie też opolskie zobaczę. Proszę, napiszcie, co jest warte uwagi w Waszym mieście, najbardziej mi chodzi o zabytki. Z góry dziękuję:)

Gość IZ
Ja do podstawówki do"1" a potem do .......Liceum Ekonomicznego!!!Tego sąsiadującego z ogólniakiem,nie na Słowiańską.Byłyśmy sąsiadkami.

Gość IZ
Pociągiem z Wrocławia jedziesz jakieś 45 min.Brzeg przede wszystkim jest znany z Zamku Piastów Śląskich,mówią na niego Mały Wawel.A poza tym 2 zabytkowe kościoły,kryty basen dla rozrywki,kilka fajnych knajpek......Ja uwielbiam kawę po francusku z Ratuszowej.

Byłyśmy sąsiadkami pod warunkiem że w tych samych latach kończyłysmy szkołę. A teraz co robisz w Poznaniu, bo ja we Włocławku pracuję jako nauczycielka w podstawówce i gimnazjum

Gość IZ
Ja kiedyś pracowałam,teraz już nie....chociaż-pracuję jako mama i opiekunka zwierzyńca domowego :)

Gość IZ
ooooo....też masz dziecko i zwierzyniec?

Gość IZ
Ja mam córkę i .....2 złote rybki,papużkę falistą i fretkę.....a do niedawna miałam jeszcze charta afgańskiego,ale umarł na wadę serca

Gość ja takze jestem z Brzegu a
dokładnie to z ul.Morcinka;)

Iz- no rzeczywiście niezły zwierzyniec ! :) do Ja także jestem z Brzegu - -- - fajnie pewnie się będziemy mijać w święta na osiedlu bo ja też jadę do rodziców na Morcinka :P

Gość ja takze jestem z Brzegu
gowys--->na pewno się gdzies miniemy na osiedlu:-)W Brzegu w tej chwili jest okropna pogoda,cały czas pada śnieg z deszczem,jest zimno,ślisko i bardzo nieprzyjemnie na dworze:-oNie lubię takiej pogody,zdecydowanie bardziej wole lato,słońce,dłuuugie ciepłe dni;)

do krynoliy: w Brzegu jest wiele,ciekawych rzeczy do zwiedzenia m.in.zamek,ratusz,kościół św.Mikołaja i Krzyża,jest także dużo zabytkowych kamieniczek:-)Podaje Ci kilka stron o Brzegu: http://www.brzeg.pl/index.php?dzial=0&jezyk=pl http://www.ipee.pwr.wroc.pl/brzeg/ http://www.brzeg-powiat.pl/ http://www.info-brzeg.pl/ W brzegu jest też fabryka słodyczy,która produkuje przepyszne cukierki i chałwę;)Oto link do jej stronki: http://www.odra.com.pl/

Gość IZ
Witam ja też jestem z Brzegu!!Zostaniesz z nami na dłużej?A może wymyślisz sobie jakiś krótszy pseudonim żeby było nam łatwiej się do ciebie zwracać?O mnie i gowys już pewnie co nieco przeczytałaś,teraz ty o sobie coś opowiedz.....

ok:-)Pewnie,ze zostane z Wami:-)Postaram sie w miarę mozliwości dowiedzac ten topik:-) A wię tak,mieszkam w Brzeguod urodzenia,mieszkam na Morcinka,Chodziłam do SP 6 a nastepnie ukonczyłąm Technikum Technologii Żywnosci na Żłobiźnie.Teraz zrobiłąm sobie przerwę ale od pażdziernika zamierzam iść na studia;)

Gość IZ
jeśli zostajesz z nami to normalnie topik nam się rozrasta :) ,bo do tej pory to głównie ja i gowys pisałyśmy,a obie już w Brzegu nie mieszkamy(ale nadal go kochamy!).A wiadomo że im więcej nas tym weselej!!! :P

Super! Widzę że nas coraz więcej! Witam wszystkich nowych :)