Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz nie wiem...

Sex a spowiedz...

Polecane posty

a może sobie sama odpowiedz na to pytanie, które napisałaś \"czy uważasz, że słusznie postępujesz?\", bo jeżeli tak uważasz w głębi serca, to chyba nie ma siły, żeby ktoś wcisnął Ci inny pogląd, no chyba, że Ty sama nie jesteś pewna, że słusznie postępujesz

Gość Moralizator
Jeśli nie wierzysz w sens spowiedzi i uważasz, że to farsa to powiedz cokolwiek. Nie rozumiem w czym problem - chcesz być w porządku wobec Boga, w którego nie wierzysz ? Nie wmawiaj sobie dramatu, który nie istnieje.

Gość juz nie wiem...
teoretycznie...:( a to racja ze za przyklady mam stawianych wszystkich dookola.. czasem wychodzi ze tylko ja jestem ta najgorsza.. wiec jak teraz podziele sie z nimi taka wiadomoscia...to juz bedzie ogromny cios:( dzieki za mile slowa wszystkim...

Jest siła: rodzice i wychowanie :O Taka siła, że aż trudno uwierzyć :O no i trudno żyć w zgodzie z sercem, kiedy ktoś cię za to piętnuje... No chyba, że unikanie kontaktu z rodzicami, ale to z kolei wywoła znowu poczucie winy.

ferry- ale sprawa jest prostsza niż się wszystkim wydaje... Jeśli rodzice oczekują pewnych zachowań - to po prostu niech im da czego chcą, niech udaje ze jest praktykującą katoliczką a swoje robi dalej. Mi mama zabraniała zeby narzeczony nocował pod nieobecność rodziców. Mówiłam że nie nocuje a robiłam swoje. To nie moja wina że stawiają nierealne wymagania osobie która może sama dcydować o swoim życiu. Potem sama się domyśliła - a ja ani nie potwierdziłam ani nie zaprzeczyłam. Ale ponad rok działałam w ukryciu. Czy mam wyrzuty sumienia?? Raczej nie bo nie robiłam nic złego. A tak to przynajmniej mamy miłe wspomnienia.

kokosek-----> ale właśnie chodzi autorce o to, że ona chce robić swoje, a jakgdyby nie pozwala jej na to presja rodziny/wychowanie/wartości katolickie wyniesione z domu. To takie rozdwojenie. I uwiązanie psychiczne, już o tym pisałam. Ja też toczyłam swego czasu \"boje\" z rodzicami nt chodzenia do kościoła itp. Ale to ustało, teraz moja mam nawet się nie dziwi (chyba hihi), kiedy mówię, że nie chcę ślubu kościelnego, a może i żadnego... :P Ja też wiele razy mówiłam rodzicom co innego, a robiłam co innego. Czasami miałam z tego powodu wyrzuty, a czasami uważałam, że do pewnych spraw nie muszą mieć dostępu (np. seks) i nie dzieliłam włosa na czworo.