Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dupajasiupierdzistasiu

WEGETARIANIZM

Polecane posty

Od dłuższego czasu przymierzam się do tej szczytnej diety... i od dziś mówie NIE zjadaniu wszystkiego co żyje i co chodzi po lądzię. Będe jadł dużo rybek, dużo ryżyku, i dużo owocków ;-) Czy taka dieta może wpłynąć jakoś negatywnie? (Mam 18lat) namnie i mój organizm? Podobno jest mnóstwo przeciwników takiego żywinia... więc Jak uwas wygląda takie żywienie? ;-)

Gość nalewkaaa
ja juz nie jem miesa 3 lata i mam sie dobrze, wyniki dobre z krwi, anemi nie mam. i mam czyste sumienie:)

Gość Lilisia
Też bardzo chcę przejść na wege. I też od dawna się przymierzam... ja po prostu lepiej się czuję bez mięsa. Chodzi o względy zdrowotne właśnie. Zero wzdęć, uczucia pełnego brzuszka, jakoś tak lżej.

Gość ----------
ja mam 18 lat i od 2 lat nie jem miesa i nic mi nie jest nie mam anemi mimo ze nie biore zadnych witamin zelaza itp duzo lepiej sie czuje ale jak ktos lubi mieso to jakos nie moge uwierzyc ze nagle przestanie je jesc tak poprostu ja musialam przezyc szok:) zeby przestac zobaczylam pociachaną swinie na moim stole na ktorym codziennie jadłam obiad i gotujący sie łeb w garnku blleee biedna swinka

Gość niebieskaona
Ja od 13 lat jestem wegatarianką, tj od 8 roku życia. CZuję się świetnie, wszystko jest u mnie w normie, nie miałam żadnych opóżnień w rozwoju itp. CZuję się lekko i świetnie. Polecam

Gość erema
też jestem wege. wszystko by było ok gdybym mięso zastepowała odpoweidnikami roslinnymi czy rybami a tak nie jest bo nie mam czasu, jetem leniwa itp. mam anemię, skape miesiaczki ,czasami depresję i wiem że jest to związane własnie z niedoborem żelaza i aminokwasów. jak mnie przypili to oczywiście zaczynam się lepiej odżywiać-jem codziennie ryby, łykam dodatkowo żelazo itp. ale potem znów wszystko wraca do normy czyli w zasadzie ograniczania sie do owoców, nabiału i węglowodanów złozonych (ryże makarony pieczywo razowe, ). mięsa (prócz ryb) nie jadłam od 6 lat i jeść już nie zamierzam :) POLECAM ALE Z GLOWĄ :)

Gość futu
jaka jest dla was roznica pomiedzy kurczakiem a ryba? jedzenie ryby i okreslanie siebie wegetarianinem to chyba jakas hipokryza? ja tego nie rozumiem, a sama jestem wegetarianka. nie jem zadnego zywego storzenia! i nie widze zadnej roznicy ryba czy kurczak:/ wegetarianizm to nie dieta odchudzajaca, to jakas ideologia!

Gość erema
nie jem mięsa białego i czrewonego ze względów czysto zdrowotnych- nie przepadam za antybiotykami i sterydami :) póki co w ryby nie ładują tego tyle. ja też nie jem ryb na żywca :D a czy wegetarianizm jest moją filozafia na zycie? nie, kieruję się w życiu ważniejszymi sprawami niż jedzenie :)

Gość ryba to tez zwierzę
wiec sie zastanówcie ci piszecie wegetarianizm to nie jedzenie miesa, a co niby ma ryba, moze to nie jest mięso???! a co zkupowaniem skórzanych butów i torebek???!

Gość yellowbird
ja mam 26 lat i wegerarianka jestem od 11 lat. Jestem zdrowa jak rybka :), ktorej oczywiscie nie jadam. Niestety, czesto ludzie nazywaja siebie wegetarianami, ale jedza ryby, sporadycznie kurczaka itp. Niestety jest to ze szkoda dla osob dla ktorych jest to nie do zaakceptowania. Np. zamawiam jedzenie w restauracji, prosze o scisle wegerarianskie, po czym okazuje sie, ze znajduje kawalki miesa. Na moje uwagi pani mi mowi, ze jej kuzynka jest wegetarianka i jej nie przeszkadza wybrane mieso z potrawy, albo zupa na kosci, badz tez ryba. Juz mi rece czasmi opadaja. Chociaz czesto mi sie smiac chce w restauracjach gdzie w rozdziale dania wegetarianskie sa pierogi z miesem. ;)

Gość ryba to mieso
LUDZIE JAK JECIE COS CO MA OCZY TO NIE NAZYWAJCIE SIEBIE WEGETARIANAMI !!!! :-o

Gość WEGANKA
Św. Franciszek był takim radykalnym wegetarianinem. Zabicie ryby uważał za zbrodnię równą zabiciu człowieka. Stanowczo twierdzę, iż prawdziwy chrześcijanin to wegetarianin. Ryby to, niestety, też gatunek mięsny. Osoba zajadająca się rybami lub ślimakami jest osobą jedzącą mięsko. I nic się na to nie da poradzić. WEGANIE - którzy spożywają wyłącznie produkty pochodzenia roślinnego, FRUTARIANIE - którzy ograniczają się do jedzenia samych owoców witarianie, żywiący się tylko surowymi owocami i warzywami. Druga grupa, to wegetarianie względni, stosujący dietę roślinno-nabiałową do których należy zaliczyć: LAKTOWEGETARIAN - włączających do swojej diety roślinnej także mleko i jego przetwory, LAKTOOWOWEGATARIAN - którzy uzupełniają dietę mlekiem, przetworami mlecznymi i jajami, SEMIWEGETARIAN - w których diecie dominuje pokarm roślinny, ale jedzą oni również nabiał i ryby.

Gość a czy
rasowi weganie jedzą chleb?

Gość molek44444444
Nie polecam tej diety ja jestem na niej od 13 roku zycia a ma teraz 18. Przez nie jedzenie miensa zrobily mi sie na skorze rozstepy:(:( bylam z nimi u dermatologa ktory wlasnie stwierdzil ze to przez ta diete(brak witamin potrzebych). teraz zaczynam normalnie jesc chodz watpie w to ze zaczne jesc wszystkie miesa.....

Gość -martka-
Ale ci bzdur nagadał. Też mam rozstępy mimo, że jem mięso. Niejedzenie mięsa nie ma zupełnie nic wspólnego z rozstępami.