Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GooGOO

ADHD czy zwykła trudność w zasypianiu

Polecane posty

Gość GooGOO

Dziewczyny moja mała od kilku dni ma bardzo duże trudności w zasypianiu.Ma 2,5 msc.Nie pomaga nic.Jestem zrozpaczona.Mała rzuca się pręży i w niebogłosy płacze.Pomóżcie co robić?Czy pójść do neurologa czy po prostu przeczekać.Czy u kogoś było podobnie??

pewnie kolka! Nie wyrokuje takich chorób u swoich dzieciaczków bo z tego może być więcej krzywdy niż pożytku

Gość yukkkkkkkkkkkka
jak to łatwo zwalić wszystko na ADHD :O

Gość GooGOO
KarolinaW-nie wyrokuję oby to była kolka.systematycznie daję jej esputicon - od kilku dni dopiero się pojawiły właśnie takie trudności tuż przed snem. Dodam że noc przesypia idealnie budzi się tylko na karmienie.

Gość GooGOO
Dziewczyny nie zwalam ale niepokoję się - przez 2,5 msc ani razu nie miała takich problemów.Zaczęło się nagle - to zwykła obawa.Próbuję się poradzić Was.W końcu chyba po to jest to forum....

To napewno kolka. Może włączyłaś cos do swojego jadłospsu (jeśli karisz piersią) co może powodowac kolki lub alergię?

Gość GooGOO
Niestety sztucznie..

Może zmień mleko? Spróbuj BEBIKO OMNEO. Chociaż przez dwa miesiące było dobrze... Może podaj Infacol - mojemu synowi pomaga, c oprawda nie na kolki tylko na nocne wzdęcia, no i Maks ma już rok ale pomimo wszystko warto spróbować. Jak nie pomoże to idź do lekarza, powinien coś doradzić. A może córeczce ząbki wychodzą? Sprawdzalaś? To trochę wcześnie ale Maks też zaczął ząbkować jak miał 2,5 mesiąca. Spróbuj poszukac jakiejś przyczyny. ADHD to ostateczność i chyba żadko zdarza się, że zostaje rozpoznane u tak malutkich dzieci.

Z tego co pamiętam, to ADHD objawia się najwcześniej dopiero ok. 2 roku życia. Ja też stawiam na kolkę. Połóż sobie maleństwo na ramieniu tak, żeby leżało na boczku, buzią zwrócone do Ciebie. I tak pochodź sobie z nią na rękach przez chwilę. Ważne, żeby jej brzuszek ocierał się o Twój brzuszek. To będzie taki ciepły masaż. U nas zawsze pomagało.

Gość GooGOO
dziękuję dziewczyny - jesteście kochane...