Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaki kot jest każdy widzi

Kocie przykazania.

Polecane posty

1. Uczyń świat miejscem zabawy. 2. Jeżeli czujesz się ignorowany, połóż się na klawiaturze komputera, a na pewno zostaniesz dostrzeżony. 3. Kiedy jesteś głodny, miaucz głośno. W końcu ktoś cię nakarmi, żebyś się zamknął. 4. Zawsze szukaj dobrze nasłonecznionych miejsc do spania. 5. Śpij często. 6. Kiedy nabroisz - po prostu mrucz i wyglądaj słodko. 7. Różnorodność dodaje życiu pikanterii. Jednego dnia ignoruj ludzi, następnego nie dawaj im spokoju. 8. Wspinaj się na samą górę. Do tego właśnie służą zasłony. 9. Ciekawość to pierwszy stopień do... świetnej zabawy. 10. Życie bywa skomplikowane, więc lepiej się zdrzemnąć. 11. Zostaw po sobie jakiś ślad dla przyszłych pokoleń. W ostateczności "podlej" wszystkie kąty. 12. Zawsze okazuj swoją wielkoduszność. Jeżeli coś upolujesz, połóż to na łóżku swojej pani, żeby wiedziała, że o nią dbasz. 13. Jeżeli nie wcelujesz do kuwety, przykryj czymś swoje "dzieło". Skarpetki twojego pana nadają się do tego doskonale. 14. Jeżeli masz coś naprawdę ważnego do powiedzenia, zrób to w środku nocy - kiedy upewnisz się, ze wszyscy śpią. To najlepszy sposób, aby skupić na sobie zasłużoną uwagę.

Niestety mój kot dziś zrealizował punkt trzynasty.:o

Gość a mój zrealizował punkt 15
ciężko się rozchorował i po 16 latach odszedł od nas, Moja najdroższa kuleczka. Z perspektywy patrzy się na tamte 14 punktów tylko z rozczuleniem. Co ja bym dała żeby znowu nie trafił do kuwetki :(

A mój własnie siedzi u mnie na kolankach, mruczy z zadowolenia, wbija pazurki w moje uda i wyci aga pyszczek w strone mojej twarzy zebym go pocałowała. A ja nie moge sie oprzec bo ma taki słodki rózowy noseczek....miau....

Do \"a mój zrealizował punkt 15\" - bardzo Ci współczuję... Milunia - moj starszy (ma ok. 16 mies.) też tak robi i tez ma słodki różowy nosek :)

Prawda. Wszystkie 14 przykazań to nic wobec radości jaką nam dają.:)

kocham wszystkie koty, a w szczególności mojego maleńkiego bamberka! Zacałowałabym go na śmierć😘 Pozdrawiam wszystkich właścicieli najcudowniejszych futrzaczków na świecie!

Przyłączam się do gratulacji.🌻

Gość kociarrraaa
jeden z moich kotów realizuje właśnie punkt 2 a drugi punkt 10 :D

moja Kicia ma 1,5 roku. Pilnowałem ją jak mogłem ale w końcu natura zwycięzyła. Przymykałem jedno oko na jej romanse całoletnie z kotem sąsiadów, aż w końcu uległa mu! Raz pozwole jej miec kocięta. Ciekawym jakie będą, skoro Kicia jest ciemnobura a jej amant bursztynowo rudy, pregowany, Zamieszcze gdzeiś w necie zdjęcie kociąt jak tylko się urodzą. Módlcie się,zeby nie była ich cała zgraja! :D Dwa by w zupełnosci wystarczyły. :D I dziekuję za wstępne gratulacje:D Przekaże Kici. 🌻

Gość kociarrraaa
misiu z okienka ja też czekam na kocie maluchy :) boje sie czy moja kicia da sobie sama radę przy porodzie, chyba załatwię weta na telefon

A to jej pierwsze maluchy, Kociaro? JA wierze w moc natury i mam nadzieję,ze wszystko pojdzie \"jak po maśle\":D Martwie się tylko, zeby tym maleństwom zapewnic kochające domy w przyszłości.

Gość kociarrraaa
tak to bedą jej pierwsze maluchy :)

ale wam zazdroszcze , ja 3 tyg. temu uśpiłam swoją kotke bo była chora na białaczkę miała tylko 6 miesiecy do tego była prześliczna rasa syberyjska neva kosztowała sporo i nawet się nią dobrze nie nacieszyłam , dzieciaki do dzis za nią płaczą :( Misiu z okienka fajnie masz :)

Gość kociarrraaa
zielony kosmito to smutne :( dlaczego nie zaszczepiłas kotka, jest szczepionka przeciwko kociej białaczce.

Gość a moj lobuz ma
15 miesiecy sliczny rozowy nosek i zbojeckie wejrzenie:) jest wspanialy! i wlasnie spi u mnie na szafie olewajac nas i wkurzajac psa:)

Miałam w zyciu kilka kotów , dachowcówi i rasowe ale nigdy sie nie spotkałam z ta chorobą u zwierzaka . A pani z hodowli u której kupiłam kotke powinna mnie o tym poinformować lecz ........ech szkoda gadać. Szukam teraz hodowli z sybirakami ale nigdzie nie moge znaleźć.

Gość kociarrraaa
ja mam maine coony cudaki :)

no tak, rasowe kotki macie, to nie będzie problemu ze znalezieniem nowych domków dla kotków. Moja choć przepiękna to jest tylko zwykłym dachowcem. Nie chcę się pozbyć kociąt a zapewnic im tak kochających opiekunów jakim ja sam jestem. A wiecie,ze swoją kicię wykarmiłem strzykawką i bebikiem?:) Dlatego, jest mi jak....córka:P Spi mi tu teraz na monitorze.Coreczka jedna.

Ojej misiu - jesteś taki milutki jak te Twoje kochane kociska:) Ja także mam kicię - dachowca, ma 6 lat i jest biało czarnym chodzącym cudem świata:) W zeszłym roku przygarnęłam małego bezdomnego kotka, który był chory i odszedł ode mnie włąśnie w święto zmarłych:( Myślałam, że umrę z rozpaczy.Nie pamiętam, kiedy tak płakaliśmy z całą rodzinką:( Zostały nam tylko zdjęcia... Kot jest jak członek rodziny:)

Tak sobie myslę,zeby jedno dziecko Kici zostawić w domu. No ale jest jeszcze wielki pies i królik :O Oj, wspólczuję wszystkim, ktorzy rozstali się z kotem. Brr....

Misiu-jak mam wniskowac po nicku jesteś facetem...jesli tak, to chyba idealnym-czuły, wrazliwy, koch kotki... ja kiedys miałam kociczki-jedną zabił pies sąsiadów, a druga miała miec 3 kociaczki-niestety, zatrucie ciążowe i poroniła je w dom...męczyła się jeszcze 2 dni po sterylizacji po zrobiloismy tego dnai co poroniła, ale niestety musielismy ją uspic- nerki nie działały, cały organizm zatruty... Teraz mam 2 słodkie cudeńka- Mają z 15 miesięcy...I kupe kotów sąsiadów do wykarmienia, chyba łącznie 9 kotów się u nas stołuje...No, ale co mamy zrobić, pozwolić im umrzeć z głodu???

Ktoś podawał na Kafeterii ten link. http://www.zimowylas.prv.pl/ PS Nie uważam, że to pani z hodowli powinna informować kupującego o wszystkich istniejących kocich zagrożeniach. Oczywistym wydaje mi się mieć wiedzę o kotach, kiedy człowiek bierze takiego do domu. Zwłaszcza jesli nie jest to przygarnięcie bezdomnego kitka pod wpływem chwili, ale kupno rasowego kotka. A może przygarniesz kotka od Misia?:)

Milunia, a po co robiliscie tę sterylizację? TAka była konieczność? Biedna kotka, nastraszyłas mnie teraz. Moje Kitki będą do odebrania dopiero w lońcu lutego albo jeszcze później. NA pewno pokażę Wam ich zdjęcia:)

Gość no to pokaz