Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 38latka

odstawienie tabletek

Polecane posty

Gość 38latka

Witam - mam pytanie : czy odstawiając tabletki anty( w moim wypadku marvelon) miłayście jakies negatywne odczucia???? Po 10 miesiącach brania postanowiłam zrobić przerwę z kilku popdów: totalny spadek libido, problemy z ciśnieniem , powracające stany depresyjne . Nie chcę juz brać tabletek!!! Dzięki za wypowiedzi :-)

Gość Dobry wieczór_______
nazywam sie WYSZUKIWARKA,prosze użyj mnie...:P

Gość od cholery
o tym jest na "Antykoncepcja. płodność i pokrewne"

Gość 38latka
nie chcę Cie używać - chce z kims teraz pogadać :-(

Gość herbatka owocowa
mi zaczęły strasznie wypadać i przetłuszczać się włosy:(

Gość ale naprawde
to nie to forum! tak jak Ci pisał ktoś powyzej wejdź na "Antykoncepcję..."

Gość 38latka
przepraszam że zabrałam Wam Wasz cenny czas:-(

Gość o rany co się boczysz
przeciez na Antykoncepcji po prostu znajdziesz wiecej dziewczyn z takimi problemami o doswiadczeniami, a co za tym idzie wiecej i szybsze rady.

Gość 38latka
jakoś nie potrafię tam nic takiego znal. nieważne zresztą ....

Gość iskaa
ja odstawilam po 4 latach brania z kilku powodow po 1 spadek libiodo prawie do 0 po drugie wypadanie wlosow- jakas farmaceutka powiedzila ze to moze byc od tego alre jakos juz 2 miesiac nie biore a wlosy tak sama wypadaja a jezlei chodzi czy cos sie zmienilo to w sumie nic oprocz tego ze ok tydzien przed okresem zaczely mnie bolec brodawki i troche brzuch tak jak w sam okres ale bardzo krotko np ok 5 min ...

Gość Jeanine 21
Ja właśnie jestem 3ci miesiąc bez tabletek, brałam dwa lata.. Noi efekt jest taki że mam 258 cholesterolu, a mam 21 lat i jestem szczupła. Ginekol. kazała mi zrobić badanie tak dla kontroli noi zonk, teraz muszę czekać czy spadnie żeby sprawdzić czy to od tego. I najgorsze to że prawdopodobnie tak i nie wiadomo czy bede mogła brać te hormony:( No a tak w ogóle to chyba czuję sięlepiej... Bardzo zaczęłam się zajmować moją cerą bo mam trądzik i bałam się że będzie gorzej bez tabl ale udało mi się jakoś powstrzymać ewentualne pogorszenie cery. włosy troszkę bardziej m isie przetuszczają... Chyba więcej jem i może z kg przytyłam (po tabl schudłam dosyć!). Libido-bez zmian. Okres- nawet że w miarę regularny, 1szy za 28 dni, 2gi pojawił się za 26 chyba,czekam na 3ci :). Niestety stres jest, bo hormony to najlepsza antykoncepcja... Wolałabym je brać. Z drugiej strony coraz bardziej przekonuje sięo ich skutkach ubocznych, które pojawiają się po ich odstawieniu...Problem głównie w tym że trzeba sie jakoś zabezpieczać... Czyli sres antykoncepcyjny :(

Gość Greenwood
Ja po kilku miesiącach brania marvelonu (czułam sie dobrze), musiałam odstawić tabletki. Musze powiedzieć, że czułam się srednio - potworny ból jajników, opuchnięcie brzucha i fatalny nastrój w okolicach owulacji no i bardziej boelsne okresy. zaznaczę, że gdy kiedyś kilka raz yodstawiałam mercilon nie miałam takich sensacji. Moze to z powodu wiekszej dawki hormonów w marvelon...Teraz 4 miesiąc jest juztrochę lepiej, więc może wszytko wraca do normy