Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iwett

Pigulki hormonalane

Polecane posty

Potrzebuje, porady ze strony forumowiczek!!! Biore pigulki hormonalne, aby uregulowac swoj okres (kiedy nie bralam, zdarzalo sie, ze nie mialam, go 3 miesiace :( ). Testuje juz drugi produkt, kolejnej firmy. Moj problem polega na tym, ze chodze ciagle poddenerwowana i w ogole nie mam ochoty na sex. Praktycznie codziennie rano wstaje wkurzona i tak juz jest przez caly dzien! zastanawiam sie, czy nie oddstawic, ale lekarz powiedzial, ze znowu moge miec problemy z okresem. Czy ktos ma jakis zloty srodek? Moze jakies inne pigulki?

Gość łoooooo mammmo
ja bym spróbowała z kolejnymi,innymi pigułkiami...

Gość Ona 22
A jak je odstawisz po 2 latach to twoj problem wroci musze ci powiedziec,ja bralam ponad 2 lata i odstawilam ponad 10 miesiecy temu i teraz tez wogole nie dostaje okresu musze co miesiac prawie brac Sovel na przyspieszenie okresu,wiez jak mnie to dobija..Kup sobie herbate z malwy i pij regularnie przez pare tyg. ona ci pomoze uregulowac okres,nie bierz tych pigolek swinskich,ja osobiscie odradzam.

Gość łoooooo mammmo
ja biore Harmonet,ale biore go ze wzgledów antykoncepcyjnych, zadnych klopotów nie miałam z okresem...

Hmmm.A czy tez dostajecie takiego swira na pigulkach? Ja sama ze soba nie moge wytrzymac!!! I wyzywam sie na wszystkim i wszystkich!

Gość łoooooo mammmo
nie nie...ja biore tabletki 1,5 roku, tylko przy pierwszych dwóch paczkach czułam sie troszke rozdrażniona i plakac mi sie chciało... ale teraz jest rewelka, zadnych skutków ubocznch życ nie umierac;)

Gość elleelle
być może masz nieodpowiednio dobrane tabletki. microgynon=stediril. czyli właściwie przetestowałaś jeden skład.

No w zasdzie to masz racje, ze maja jeden sklad. W takim razie mozecie mi powiedziec jakie wy bierzecie i ile mniej wiecej kosztuja?I jak sie czujecie po nich! P.S. Ja na poczatku tez czulam sie rewelacyjnie ;)

Gość ptyszkaa
kurcze masz problem, jak dla mnie pigulki to najgorsze co wzielam, glupia bylam. Bralam cilest i novynette. przez rok w sumie. Nabawilam sie zlych wynikow watrobowych, a najgorsze ze wyskoczylo u mnie BARDZO wysokie cisnienie krwi. jestem zalamana, jak bralam to bylo spoko, ale teraz z moim chlopakiem zalujemy, serio, juz chyba lepiej wpasc i dziecko urodzic niz cale zycie potem brac leki na nadcisnienie, a i tak umrzec na zawal. mam 21 lat, jesli moge doradzic szukaj jakis innych rozwiazan puki mozesz, ktosd napisal o jakis naparach czy herbatkach. Powodzenia i obys nie miala przez to swinstwo takich problemow jak ja pozdrawiam

Gość mietuska
he he ja mam gratisowo o tyle dobrze P

spróbuj lżejszych pigułek, typu harmonet, logest czy mercilon. wparwdzie one nie są refundowane, ale są łagodniejsze od tych, co teraz bierzesz. jest też jeszcze inna opcja, Ty możesz potrzebować tabletek trójfazowych, takich co bardziej naśladują naturalny cykl kobiety.

Gość *bee
dziewczyno pigułki to bledne koło, odstawienie spowoduje ze znowu bedziesz miec nieregularne okresy. Hormony niczego nie rozwiazuja, tylko przesuwaja problem w czasie. A chyba nie chcesz ich brac do konca zycia?? Proponuje zazywanie specjalnych preparatow witaminowych i odpowiednia diete na optymalizacje cyklu. Z tego co wiem pomogły wileu kobietom. Poszukaj sobie informacji w sieci na ten temat i lec do apteki :)

echh, czytam te wsyztskie posty i coraz bardziej mnie przeraża, dlaczego lekarze młodym dziewczynom, na początek przepisują najsilniejsze tabsy dostępne na rynku, a nie zaczynają od tych z najmniejszą zawartością hormonów :o nie dziwne, że potem tyle lasek narzeka, skoro na dzień dobry dostają taką dawkę :o te wsyztskie 30 i 35 mikrogramowe powinny być stosowane tylko wtedy, kiedy 20. nie spełniają swojej roli. a już najdziwniejsze jest dla mnie to, że mimo, iż najsłabsze, takie z 15 mcg są niby zarejstrowane w polsce, ale w obrocie ich nie ma :o a przeciez jako antykocepcja w zupełności by wystarczyły. echh, a tutaj króluje cilets i diane :o i inne silne :o

Gość nie panikuj
co do uregulowaia, to fakt, pigułki działają tylko doraźnie :O jak sie przestanie je brać, to problemy wracają z powrotem. tak wiec, w celach zdrowotnych to akurat na uregulowanie okresu pigułki sa środkiem chybionym.

Gość elleelle
pigułki z 0,02 mg etinylestradiolu i mniej dają ochronę antykoncepcyjną, ale jednocześnie dużo słabiej kontrolują cykl niż pigułki z 0,03 mg i więcej ee. przy "dzikich cyklach", plamieniach, braku miesiaczki "lekkie" pigułki się często nie sprawdzają

Dzięki sredeczne wam wszystkim!!! To mi troche rozjasnilo w głowie. Wiecie wszystko wynika z tego, ze moi dotychczasowi lekarze ginekolodzy, byli niekompetentni!!!Chyba musze wybrac sie prywatnie i wylozyc troche kaski na to wszystko :( A jezeli mozecie pomoc... to w jaki sposob bez hormonow uregulowac okres???Ale tak konkretnie.Z góry wielkie dzięki!!!

Gość proponuje..
łykanie magnezu i wit B6. I wybierz sie do endokrynologa, a nie do ginekologa. pozdr