Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ELKEER

Nie uznaje hallowen!!!!!

Polecane posty

Kto tez tak sadzi prosze o wpis :) wg mnie wszystko zapozyczamy ze stanow bo chemy byc tacy jak oni....mamy siweto zmarlych haloowen nam niepotrzebne!!!!!

Gość klota
POPIERAM!!!!!!!

Suuper wszyscy lubia hallowen ;) nie liczcie na ciasteczka ode mnie :o bo pogonie kijem :D

Tez nie uznaje. Głupie komercyjne świeto. Nie zamerykanizuje się. Do Mc Donalda tez nie chodze. Walentynek tez nie obchodzę.To doiero kisz. My mamy swoje święto zakochanych to Noc Świetojańska i szukanie kawiatu paroci.

Wszystko najlepsze to co polskie!!!! Precz z Amerykanizaja!! Zniemczeniem!! i Rusyfikacja!! Chemy byc Polakami!!!!!!! Mamy swoje tradycje

Gość vxc
a jak wygląda w polsce haloowin?? bo u mnie w miescie tego nie ma więc nie rozumiem skąd w was takie wzburzenie? napiszcie jak to wygląda u w2as!!! 🖐️😠🖐️

Eeee tam zaraz oburzenie. jak ktos lubi biegać na imprezy przebrany jak idiota to niech biega. Co mi do tego.

zaraz po halloween w szkole bahory biegaja poprzebierane :/ a nauczyciele durnia walaja i nie pytaja tych przebranych. Zenada!!

Gość to nie jest nasze swieto
tez nie uznaje

Gość taka sobie.......
Walentynki tez nie nasze a juz zaadoptowane :( i na Halloween przyjdzie czas.

Gość Olka...
NIE UZNAJE HALLOWEN!!!!

Gość bbb*
Walentynki to co innego, bo w tym samym czasie nie mamy podobnego swieta, a Wszystkich Świetych jest tak wpisany w nasza tradycję i sposób spedzania -spokojny, refleksyjny,nawet smutny- że nie sądze zeby ktoś w tym czasie miał ochotę imprezować poprzebieranym w stwory;) chyba ze jakieś dzieciaczki albo małolaty

Gość Rotuda77
Ja także jestem przeciwniczą spędzania tego święta na wesoło. Myślę, że to czas na zadumę i refleksję, na pamięć o tych, których nie ma już wśród nas. Ja w tym okresie robię także \"własny, prywatny rachunek sumienia\". Obiecuję sobie, że będę cieszyć się z tego co mam, a nie martwić tym czego mi brak. Będę cieszyć się każdym dniem z osobami najbliższymi memu sercu. W gonitwie codzienności nie będę zapominać mówić rodzinie, przyjaciołom, znajomym: kocham Was, cieszę się, że jesteście, że mogę na Was liczyć, że możemy się wspierać i dzielić chwile smutku i radości. ŚPIESZMY SIĘ KOCHAĆ LUDZI...

Gość żyjemy w wolnym
kraju i każdy uznaje to co chce,nie podoba ci się to ''święto''? ok, mi się podoba i nie mam nic przeciwko zabawom i wygłupom.

Gość Anty AmerykA
dOKLADNIE!! Robimy to co chca amerykancy!! Zapozyczamy slowka, sciagamy tradycje, i wysylamy nasze wojska tam gdzie bush wyniuchal rope :/ i leje sie krew naszych rodakoww :/ a wiz to nie chca zdjac... 😠

Nie uznaje Hallowen!!!! To nie jest polskie święto .Bez przesady. My mamy swoje.Oni maja,Amerykanie, tak lekkie podejście do spraw życia i smierci ,że mogą sobie i tanczyć na grobach. Polska jest Polską ,nie róbmy z niej gęsi, ona swój język ma.

Ja też nie uznaję. Bardziej jestem w stanie zaakceptować Samhain, niż to cholerne zamerykanizowne święto komerchy, jakie wkracza do naszego kraju. Już - za przeproszeniem - dupa cierpnie w Walentynki, a teraz jeszcze to. I wcale mi się nie podobają przebrane dzieciaki na moim osiedlu. Mamy swoje tradycje, psiakrew. I tyle.

Ech moje wy polaczki, Wiecie jak większość osób z zagranicy opisuje polaków? Najczęściej przy opisie pada słowo \"SMUTNI\" Hallowen może jest swiętem z zachodu nastawionym na komercje ale ma w sobie przekaz: ŚMIAĆ SIĘ ZE ŚMIERCI i oswajać się z nią... w końcu mało kto się jej nieboi A poza tym co złego jest w zabawie? Widać ludzie jej potrzebują skoro obchodzą takie święta Dlamnie ten topic jest absurdem- Jeśli ja mam ochote pobawić się na tym \"złym bezdusznym hallowen\" to to robie, jeśli wy zwolennicy święta zmarłych iść na groby bliskich- idziecie na cmentarz JESTM ZARÓWNO JAK JA I WY JESTEŚCIE WOLNYMI LUDZMI I MOŻECIE DECYDOWAĆ JAK SPĘDZICIE 1LISTOPADA, Wciskanie swojej ideologi nic nieda

Nie które z \"naszych\" tradycji nie są tak całkiem nasze :) Np. choinka na Boże Narodzenie przywędrowała z Niemiec w XIX w. Wcale nie tak dawno temu :) Ja tam nie latam po imprezach w Święto Zmarłych, ale jak ktoś chce ganiać z dynią na głowie to niech sobie lata. Nie ma sensu walczyć z wiatrakami skoro ludziom się to podoba. Na marginesie dodam że nasz typowy, polski sposób obchodzenia Święta Zmarłych zawsze mnie do szału doprowadzał. Żadnej w tym zadumy, a zbieranie się rodziny na cmentarzu i plotkowanie nad grobem babci mnie rozwala :(

U Ciebie plotkuja??? Bo u mnie sie modla.... wcale sie nie dziwie ze wolisz hallowen ;)

Gość przeciwniczka.
Nie uznaję.Lubię 1 listopada takim jaki znam od lat.Nie interesują mnie przebieranki itp,nikogo tez nie zmuszam do przestrzegania tradycji ,tylko błagam nie biegajcie po domach i nie zmuszajcie do obchodzenia tego swieta po amerykańsku.Wczoraj juz zaczęły mi puszczać nerwy od wiecznego walenia w drzwi

Gość do Hiacynt a dawniej Jolka Cz
i parę innych nicków To nie my jesteśmy polaczkami, z których wyśmiewa się zachód To Wy, szczury, które opuściły nasz kraj tworzycie obraz naszego kraju, to o Was mówią nie o nas, bo nas nie znają :P To Wy jesteście polaczkami, my jesteśmy POLAKAMI - jasne? zrozumiałaś? czy mam powtórzyć?

Gość jestem za
dwoma rękami i nogami ;) niepotrzebne nam to święto

Musze ci zmartwić Jolka Cz> Siedze na dupie w kraju a dokładniej w Warszawie... chociaż jak jeszcze przeczytam pare takich topiców to zastanowie się czy nie wyemigrować do jakiegoś kraju z NORMALNYCH SPOŁECZEŃSTWEM Synonim \"polaczka\" znaczy dlamnie po prostu ludzi którzy żyją w obłudzie i za wszelką cene chcą się wpieprzyć do życia innym (chociażby pod postacią obchodzonych świąt jakie TRZEBA obchodzić, religi, sposobu ubioru czy taniej podwójnej moralnośći)

Hiacynt >>> nikt Ci sie nie wtrynia do Twojego sumienia i sposobu w jaki ś wietujesz . wyrazono tylko opinie . a Ty swietuj jak chcesz. pozdrawiam.a jeszcze jedno : polaczkiem nie jestem mimo , ze nie chce amerykanskiego sposobu swietowania. jestem Polakiem i jestem dumny ze swej historii i kultury. ale szanuje innych tylko , ze ja tego innego nie chce. mam prawo?

Gość linka9
witam , hmm najłatwiej oceniac innych...ale po co? haloowen nie obchodzę ale nie dlatego ze to amerykanskie swieto tylko dlatego zeuwazam iz nie pasuje do nas .ten czas obchodzimy w zadumie ,powadze i spokoju , to czas by spotkac sie w myslach z bliskimi ktorzy odeszli , a tance i imprezy mamy w karnawale , na wszystko jest czas...........