Go艣膰 go艣膰 Napisano Stycze艅 28, 2014 Wiem z do艣wiadczenia 偶e najbardziej skuteczny jest wartner dzia艂a prawie zawsze za pierwszym razem, niestety jest dosy膰 drogi chociaz ostatnio robi艂am zakupy na stronie apteki czerwonej i tam jest naprawd臋 w dobrej cenie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 bronia77 Napisano Luty 6, 2014 Ja cz臋sto chodz臋 na basen i kilka razy w roku co艣 艂api臋 mimo, 偶e chodz臋 w klapkach, u偶ywam tylko swoich rzeczy. Ale z tego co si臋 dowiedzia艂am to prawdopodobnie przez ten basen nabawi艂am si臋 kurzajek w innych miejscach, na twarzy. Tylko, 偶e one nie wygl膮daj膮 tak samo jak te na palcach, czy stopach. Za艂膮czam kilka zdj臋膰 (http://dermestetic.pl/usuwanie-brodawek-kurzajek.html) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 16, 2014 Mnie niedawno zrobi艂a si臋 kurzajka w bardzo niewygodnym i widocznym miejscu - pomi臋dzy palcem 艣rodkowym a serdecznym lewej d艂oni. Zacz臋艂am leczenie od Brodacidu i widz臋 ju偶 post臋p. Zastanawia mnie tylko jedno: na kilku (podobno) specjalistycznych stronach internetowych (w wi臋kszo艣ci strony gabinet贸w kosmetycznych lub dermatologicznych) wyczyta艂am, 偶e kurzajki nie bol膮. No c贸偶... moja boli jak nie powiem co, mimo, 偶e nie jest zrywana, ani rozdrapywana. Nie wiem, czy to kwestia umiejscowienia tego dziadostwa, czy wspomniane wy偶ej strony po prostu podaj膮 z艂e (albo zbyt og贸lnikowe) informacje? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 23, 2014 WA呕NE!!!!!!!!!wszystkie metody usuwania kurzajek to tylko naci膮ganie ludzi na kas臋!!!!mia艂am ten problem...tysi膮ce ma艂ych rozsiewaj膮cych si臋 kurzajek na stopie....zwleka艂am z wizyt膮 u lekarza a偶 w ko艅cu si臋 wybra艂am,wizyta trwa艂a 5 min....Niepozorna,baardzo "dojrza艂a" Pani doktor nawet nie ogl膮da艂a mojego "problemu" zbyt dok艂adnie...od razu wypisa艂a recept臋:robion膮 ma艣膰 z kilku lek贸w...pami臋tam 偶e jednym z nich jest Collodium, og贸lny koszt (p艂ynu) to 8 z艂!!!!!!!!!!!!!! TYLKO dwa razy zaaplikowa艂am p艂yn....STA艁 SI臉 CUD...wszystko znikn臋艂o jak za dotkni臋ciem czarodziejskiej r贸偶d藕ki.... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Marzec 26, 2014 najskuteczniejszy na kurzajki jest cif tak cif do szorowania zlewow albo domestos, wypr贸bowane, dzia艂a w 100%, wystarczy patyczkiem lekko posmarowa膰 sam膮 kurzajk臋, mo偶e dziwny spos贸b ale wypr贸bowany i praktycznie za darmo, sk贸rze nic si臋 nie stanie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Marzec 26, 2014 bardzo dobrze usuwa brodawki ma艣膰 Hasceral - zawiera wysokie st臋偶enie mocznika i kwasu salicylowego - i co najwa偶niejsze - metoda jest bezbolesna - po prostu trzeba pilnowa膰, 偶eby chore miejsce by艂o praktycznie ci膮gle posmarowane przez jakie艣 2-3 tygodnie. Ma艣膰 jest bez recepty , Po tygodniu brodawka po prostu znikn臋艂a, ale dzielnie smarowa艂am dalej jak zaleci艂 dermatolog i ju偶 mam od kilku miesi臋cy spok贸j. Dodam, 偶e 偶adne wartnery ani jask贸艂cze ziela ani brodacid nie pomaga艂y Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 1kwiecien Napisano Marzec 26, 2014 Jest ju偶 wiosna, nied艂ugo zaczn膮 kwitn膮膰 mlecze 艣wietny 艣rodek na kurzajki, wystarczy smarowa膰 kilka razy dziennie mleczem wydobywaj膮cym si臋 z zerwanej 艂ody偶ki. Po kilku-kilkunastu dniach nie ma 艣ladu po kurzajce na 100%. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Kwiecie艅 8, 2014 jask贸艂cze ziele pomaga (mo偶na znale藕膰 w necie), wsz臋dzie tego pe艂no. Mi pomog艂o. 艁ama膰 na p贸艂 艂odyg臋 i smarowa膰 偶贸艂tym sokiem Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mamadagmara Napisano Kwiecie艅 27, 2014 Moja c贸rka mia艂a ma艂膮 kurzajk臋, wi臋c nie chcia艂am i艣膰 z tym do lekarza tylko kupi艂am Scholl skuszona reklam膮. NIGDY WI臉CEJ!!! Stanowczo odradzam. Wydatek spory, a nic nie pomaga. Musia艂am i tak p贸j艣膰 z ni膮 do lekarza i skorzysta膰 z pomocy dermatologa. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
miranda90 0 Napisano Kwiecie艅 27, 2014 tez walczylam z kurzajka :/ na poczatku jakies apteczne kremy brodacid, verumal, ale nie pomagalo. potem chodzilam do dermatolog na wymrazanie, ale rowniez bez efektow. w koncu zdecydowalam sie na chirurgiczne usuniecie metoda lyzeczkowania i w koncu mam swiety spokoj!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ruda 102 Napisano Maj 6, 2014 ja pozbywam si臋 r贸偶nych naro艣li stosuj膮c olej rycynowy.Smaruj臋 na wiecz贸r a偶 do skutku.polecam. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 juuustina Napisano Maj 7, 2014 W Warszawie polecam Centrum Dermatologii Dermedica dermedica.com.pl Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Maj 8, 2014 Ja te偶 mia艂am taki problem. Oko艂o p贸艂 roku temu wysz艂a mi kurzajka. Wtedy nie zwraca艂am na ni膮 uwagi. Ale potem ci膮gle mi przeszkadza艂a i wstydzi艂am si臋 i艣膰 na basen. A tym bardziej jestem tancerk膮 i jak by艂 pokaz w lato musia艂am ubiera膰 rajtuzy i to czarne, bo inaczej by j膮 zobaczyli. Oko艂o p贸艂tora miesi膮ca temu kupi艂am Scholl do wymra偶ania kurzajek i brodawek. U偶y艂am go pierwszy raz - nic. Drugi raz - nic. Trzeci raz - nic (u偶ywa艂am go w odst臋pach 2 tyg.). Potem wysz艂o a偶 7 takich ma艂ych. Ale za czwartym razem zacz臋艂o dzia艂a膰. Kurzajka zacz臋艂a czarnie膰, a wszystkie pozosta艂y tak jakby... rozp艂yn臋艂y si臋 ;). A teraz? Prawie odpad艂a. Ale uwa偶ajcie, bo przy tym etapie to bardzo boli! Chocia偶 to lepsze ni偶 mie膰 osiem kurzajek :) Pozdrawiam. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Maj 11, 2014 Witam , Mam pot臋偶ny problem. Zrobi艂a mi sie okropna kurzajka na stopie na poduszce pod du偶ym palcem. Chodzi艂am po艂 roku do dermatologa 1x w tygodniu i traktowa艂 mi to ciek艂ym azotem. Nic nic nic!!! tylko pot臋偶ny b贸l przez oko艂o 2 dni po zabiegu. Ostatnio powiedzia艂 mi , 偶e musz臋 mu pom贸c i doradzi艂 mi brodacid i smarowa膰. Kupi艂am smarowa艂am zrywa艂am i znowu smarowa艂am przez tydzie艅. Nie bola艂o a raczej b贸l ust膮pi艂. Ostatnio na wizycie u dermatologa potraktowa艂 to standardowo ciek艂ym azotem i powiedzia艂 偶ebym sobie w domu wycie艂a no偶yczkami do paznokci ta martwa sk贸re dooko艂a . Jak tylko wr贸ci艂am to te偶 poczyni艂am i od razu pola艂am spirytusem i posmarowa艂am od nowa brodacidem. Tu mi si臋 zacz膮艂 m贸j pot臋偶ny i nieziemsko bol膮cy problem! Cholerstwo zacze艂o mnie tak okropnie bole膰, piec sw臋dzie膰 . Stosuje dalej uparcie. Namaczam odrywam bia艂a warstwe brodacidu i od nowa nak艂adam. Po ponownym na艂o偶eniu ponownie okropnie piecze, uniemo偶liwia mi to jakiekolwiek chodzenie. Uprzykrza mi to od 2 dni 偶ycie. Nie mog臋 spa膰, nie mog臋 chodzi膰. Caly czas boli sw臋dzi i piecze. !!! Pom贸偶cie!!! Nie wiem czy tylko narobi艂am sobie tylko tym problemu czy mo偶e dopiero teraz zacz臋艂o mi si臋 to leczy膰 i mam przetrwa膰 ??? Wszystko by艂o do wytrzymania ale tej nocy b贸l by艂 tak pot臋偶ny , 偶e oko艂o godziny 3 obudzi艂膮m sie z p艂aczem i nie mog艂am zasn膮膰 mia艂am wra偶enie ze kurzajka chce mi rozerwa膰 sk贸re pod ni膮 . Wsadzi艂am sobie nog臋 do miski z zimn膮 wod膮 i b贸l troch臋 zel偶a艂 ale to tylko w momencie trzymania nogi w misce. Jaka tylko wyci膮gn臋 pot臋偶ny b贸l powraca . Dzi艣 jest niedziela a moja wizyta u dermatologa na kolejn膮 wizyt臋 jest dopiero w czwartek. Boj臋 si臋 ze zrobi艂am sobie tylko wi臋kszy problem niz mam bo naprawde mam pot臋偶ny b贸l z tego tytu艂u... Dorad藕cie czy w jakikolwiek spos贸b mieli艣cie co艣 podobnego u siebie? Czy mam to po prostu przeczeka膰 bo tak ma byc ? Dodam , 偶e dooko艂a tego miejsca strasznie mi wszystko zdr臋twia艂o i spuch艂o. O jakimkolwiek chodzeniu nie ma mowy. Mam to przeczeka膰? Czy dzieje si臋 co艣 niepokoj膮cego ? Mam wra偶enie jakby kto艣 mi w to miejce wbija艂 stos szpilek ? Leki przeciwb贸lowe w 偶aden spos贸b nie pomagaj膮. Zadne! Ju偶 trace cierpliwo艣膰 Pom贸偶cie!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Maj 11, 2014 Soka z wilczego ziele jest bardzo skuteczny Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 anusiaxdd Napisano Maj 11, 2014 ale czy moje objawy s膮 normalne przy kurzajkach ? Kontaktowa膰 si臋 z lekarzem czy czeka膰 i przetrwa膰 ? Gdzie ten sok mog臋 znale藕膰/kupi膰 ? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Maj 24, 2014 Spray Scholl na brodawki i kurzajki to jedna wielka 艣ciema. Mia艂em 2 brodawki aplikowa艂em kilkukrotnie na ka偶d膮 z nich a偶 do opr贸偶nienia zbiorniczka i co - mia艂o zadzia艂a膰 po pierwszym razie. Strata kasy !!!! -osobi艣cie odradzam. Produkty zamra偶aj膮ce w sprayu to wy艂udzanie kasy od nie艣wiadomego konsumenta. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 2, 2014 A ja si臋 pozby艂am kurzajek. Mia艂am dwie na prawej stopie. Stosowa艂am ABE zgodnie z zaleceniami podanymi przez producenta. No i nic. Stopy wymoczy艂am, pr贸bowa艂am wyd艂uba膰 kurzajk臋 ale tylko p贸藕niej bola艂a mnie stopa. Drugi raz post臋powa艂am r贸wnie偶 zgodnie z ulotk膮. I znowu efekt zerowy. Trzeci raz kurzajki smarowa艂am przez trzy tygodnie, po dwa razy dziennie - rano i wieczorem. Po trzech tygodniach nie wymacza艂am st贸p tylko to tak zostawi艂am. Mniej wi臋cej po 1,5 do 2 tygodni kurzajka zacz臋艂a oddziela膰 si臋 od zdrowej sk贸ry i odesz艂a sama. Bez wymaczania, wyd艂ubywania, 艣cinania, bez 偶adnego b贸lu. Kto chce niech spr贸buje, mi pomog艂o Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kjhfdsghjklmhyhg Napisano Sierpie艅 18, 2014 MAM SPRAWDZONY I PEWNY SPOSOB NA ZLIKWIDOWANIE KURZAJKI. :) Rodzinny, wlasnie jestem po 1,5tyg leczenia i kurzajka ktora mialam na lokciu wyparowala. Juz mowie jak. 1. Obieracie skorek z cytryny. 2. Ta skorke dajecie na dno sloiczka i zalewacie octem. 3. Zamykacie na cala noc zeby kwas nie wyparowal. 4. Na nast. dzien wyciagasz jedna skorke i przykladasz na kurzajke dosc mocno zaciskajac plastrem, tak zeby byla caly czas namoczona i scisnieta. 5. Po jednym lub dwoch dniach w moim przypadku kurzajka ktora byla koloru cielistego zaczela sie zmieniac na czarna bo ''korzen'' albo potocznie mowiac syf ze srodka zaczac po prostu wychodzic. I PO SPRAWIE :) czytalam tez o tym w internecie, widzialam ze ktos juz to tez opisywal.I MOWIE WAM DZIALA!! :) przynajmniej w moim przypadku. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Kamil Szu Napisano Wrzesie艅 29, 2014 Ja bardzo sobie chwale Preparat na kurzajki i brodawki Scholl. Jest 艣wietny. Bez dw贸ch zda艅. Fakt, ze do tanich nie nalezy (na waptece kosztuje ok. 46 z艂) ale si臋 sprawdza. Polecam. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 syrenka2929 Napisano Pa藕dziernik 20, 2014 hej A co s膮dzicie o usuwaniu kurzajek laserem? Ja wst臋pnie si臋 zdecydowa艂am na taki zabieg w Extravaganzie Wy-SPA Urody w Warszawie. Jako艣 sama boj臋 si臋 bra膰 za "to" bo tak do ko艅ca nie jestem pewna co to jest i po prostu si臋 boj臋 "majstrowania" . Je偶eli kt贸ra艣 z was tam by艂a na takim lub podobnym zabiegu, prosi艂abym o podzielenie si臋 swoimi do艣wiadczeniami. Pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mysza 28 Napisano Pa藕dziernik 27, 2014 Hej Mnie zabieg z u偶yciem lasera w Extravaganzie bardzo pom贸g艂. Od zabiegu min臋艂o ju偶 roku i nic mi nowego do tej pory nie przyby艂o:) Sam proces usuwania kurzajek jako艣 strasznie nieprzyjemny nie by艂, da si臋 wytrzyma膰:) a przynajmniej ju偶 nie mam tego "cholerstwa" na d艂oniach:) Pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mysza 28 Napisano Pa藕dziernik 27, 2014 Hej Mnie zabieg z u偶yciem lasera w Extravaganzie bardzo pom贸g艂. Od zabiegu min臋艂o ju偶 roku i nic mi nowego do tej pory nie przyby艂o:) Sam proces usuwania kurzajek jako艣 strasznie nieprzyjemny nie by艂, da si臋 wytrzyma膰:) a przynajmniej ju偶 nie mam tego "cholerstwa" na d艂oniach:) Pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gruba14 Napisano Pa藕dziernik 30, 2014 Wie kto艣 mo偶e czy preparat Wartix jest jeszcze dost臋pny w aptekach (nie internetowych) ? Za odpowied藕 z g贸ry Dzi臋kuj臋 ! ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Edit36 0 Napisano Listopad 21, 2014 Wertix jest dost臋pny, ja polecam usuni臋cie intruza za pomoc膮 lasera, sama korzysta艂am z us艂ug :http://www.klinikaurody.org.pl/ i jestem zadowolona. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lunalenka Napisano Listopad 21, 2014 hejka stosowalam cytryne 3 x po 12 godzin i kurzaja jak byla tak jest tyle, ze pojawily sie na niej dosc spore czarne kropki. czy to oznacza wlasnie ze zamiera? kropki sie nie zwiekszaja, lecz sa takie jak byly. Moze powinnam jeszcze potraktowac ja cytryna z octem? dodam ze wczesniej byla usuwanaq laserem i odrosla :((((( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 21, 2014 Ja pr贸bowa艂em ju偶 wszystkich "domowych" metod 偶adna nic nie da艂a. Zdecydowa艂em si臋 na wizyt臋 u dermatologa za 10 minut wizyty zap艂aci艂em 500 z艂 - mro偶enie .... faktycznie kurzajka odpad艂a po jakim艣 czasie ale nie na d艂ugo. Stwierdzi艂em 偶e kolejna wizyta jest bezsensu gdy偶 Pani dermatolog m贸wi艂a 偶e jeden zabieg wystarczy .... ostatnio dowiedzia艂em si臋 o nowej metodzie ELEKTROKOAGULACJI i jak najbardziej polecam mia艂em 2 zabiegi i po kurzajce ani 艣ladu! min臋艂y ju偶 3 miesi膮ce i nie pojawi艂a si臋! Polecam wykonanie zabiegu u kosmetologa. Ja w Warszawie by艂em w Klinice urody & SPA przy Pl. Unii Lubelskiej :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Grudzie艅 22, 2014 Ja z kolei przeczyta艂am artyku艂 http://przyczyny-objawy-leczenie.pl/pozbyc-sie-kurzajki-preparat-laser-zamrazanie/ . Pocz膮tkowo pr贸bowa艂am broadacidem i preparatem firmy School. JEdnak nie mog艂am do ko艅ca si臋 pozby膰 kurzajek. Ostatecznie pomog艂a wizyta w salonie kosmetycznym i wymra偶anie. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Grudzie艅 23, 2014 http://cf.ly/4zSr tyle w temacie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 KasiaTomek Napisano Stycze艅 12, 2015 Najlepiej u chirurga usun膮膰 laserem. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach