Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ciekawe i modne imiona

Jakie imiona są teraz modne ?

Polecane posty

dajcie spokoj, z tym tekstem ze takie popularne polskie imiona 'sa oklepane'. Moim zdaniem to bardzo fajne trzymanie sie poniekad tradycji, polskosci itd... nie mowie tu ze kazdy musi nazywac sie Jozef, Maria czy Antoni, ale wystarczy ze imie jest polskie... a teraz polowa dzieci to Nicole (Nicola cyz Nikola? czy jak ktos tu napisal predzej Nicoletta :o ), Oliwie (czy Olivie?), Angeliki (czy co gorsza Andzeliki) a juz jak slysze o Dzesikach i Dzenifer i to jeszcze w spolszonej pisowni to tragedia :P oczywiscie kazdy ma swoj gust i nie ma co tu sie duzo spierac :) my wybralismy imiona Ania i Bartek i wcale nie uwazam ze moje dziecko bedzie mialo z tym jakis problem. PO pierwsze: o wiele latwiej malemu dziecku jest wymowic takie imie. ktos tu napisal o imieniu Mersedes (btw jesli to imie ma byc nadane w Polsce nie jestem pewna czy usc wyrazi na to zgode, jesli z imienia wprost nie wynika plec dziecka) jak bedziecie uczyc swojego dziecka wymowy? to imie jeszcze przejdzie, ale sa takie ktore bardzo ciezko jest wymowic, zwlaszcza malemu dziecku i pomyslcie jak je skrzywdzicie kiedy w przedszkolu czy na podworku koledzy beda mieli problem z wymowieniem imienia. Druga kwestia jest piosownia - zarowno w mlodym wieku kiedy same jeszcze nie beda pamietaly jak napisac wlasne imie, jak i pozniej, w szkole, w urzedach, kiedy beda musialy raz po raz literowac imie. Poza tym pamietajcie o dopasowaniu imienia z nazwiskiem. nie rozumiem, tyle pieknych polskich imion, a nagle wszyscy musza brac imiona zagraniczne? i to i tak polowe tych imion ma swoj odpowiednik w polskich. bardzo fajnym pomyslem jest tez nadawanie imienia po kims z rodziny, zwlaszcza jesli jest to bliska nam osoba :)

Gość Karolina _Monster xd
Mi się spodobają takie imiona : dla chlopca :Bartek,Maks,Karol dla dziewczynki:Agata,Ola,Amelia,Agnieszka albo Kalina

Gość prinzessin27
mi podobaja sie imiona Soraya Jolien a dla chlopca Alexander Lenox i Milan

Gość gola30
ja urodze w lipcu córeczke i damy jej na imie Maja gdyby był chłopiec to Maciej

Gość Soumia
Dla mnie najlepsze sa egyotzczne imiona.Ja mam takie i strasznie mi sie podoba .Moje imie to Soumia(czyt. sie Sumija) i brata Amina(czyt. sie Emin).

Gość zzzz..
Anielka jest przepiękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość dziołcza ze śląska
Samuel, Oliwia, Anna,

nie planuję narazie ciąży,ale nad imionami już myślałam i: damskie to:Anna,Agata,Alicja,Kornelia,Laura,Marysia(strasznie mi się podcoba) oraz Zofia,Gabriela,Daniela męskie:Artur,Daniel,Gabriel,Krystian,

Gość Olencja...
a ja mam ZUZIE - ZUZE ZUSKE ZUZANNE SUZAN jak kto woli . Imie przede wszystkim powinno cos oznaczac i miec dla was jakies znaczenie - nie idzcie za moda bo ta sie zmienia z dnia na dzien ...

Gość jdksksnckj
Co wy macie do imienia Jagoda?.;/ ja mam tak na imie.. i nikt nie gada np. "Jagódka daj sie ugryzc" czy cos.. ;/;/;/;/;/;/;/

Gość hygena
Zawsze byłem zwolennikiem imion słowiańskich. Postanowiłem jak zaczęliśmy z żoną myśleć o potomku powoli przygotowywać ją na taką opcję. Nie było to zbyt trudne i synowie mają imiona które na początku zwłaszcza wśród rodziny budziły kontrowersje i ciągłe problemy z zapamiętaniem lub prawidłowym wymawianiem. A było to w latach 88 i 89. W obu przypadkach panie w USC nie chciały się najpierw zgodzić bo nie miały ich w oficjalnym spisie. Jednak byłem przygotowany i miałem ze sobą "Wielką Księgę Imion" gdzie oba imiona zostały ładnie opisane łącznie z dniami ich obchodzeń. Nigdy nie miałem problemów ze znalezieniem ich w szkole . Wystarczyło złapać przelatującego obok jak meteor jakiegoś chłopca i zapytać o synów - każdy wiedział po imieniu o kogo mi chodzi jaka klasa i gdzie ich można znaleźć. Nauczyciele też mieli zawsze na nich oko bo takie imiona od razu ustawiły ich jako osoby nie mogące rozpłynąć się w sporej ilości Piotrków, Marków, łukaszy itp Nie było żadnych: Piotrek? jaki Piotrek? no jak mu tam ...no ten blondynek z IV b, Wiśniowski czy Wiśniewski...No były też małe minusy :-) Koleżanki z racji wyjątkowości imion lgnęły do nich aż miło - min wiele chciało by chodzili na domowe imieniny a to problemy dobraniem odpowiedniego prezenciku (bo moje i mojej Pani pomysły to jak to nazywali siara) , jak się ubrać (zostało im to do dziś) Teraz obaj młodzi mężczyźni nie wyobrażają siebie by było inaczej choć tak na wszelki wypadek na drugie imię mają odpowiednio Przemysław i Wiktor. Aha, piszę o imionach Sambor i Gniewomir (Gniewko)

Gość Malii :*
Moim zdaniem : Dziewczynka : Malina Adriana Kamila Chłopiec : Oskar Mikołaj Kamil

Gość /slkgv;sdjbv
mi się podoba damskie: Dajana, Dalila męskie: Fabian, Kornel a sama mam na imię Żaklina:) i czuje się wyjątkowa, jak wszyscy wiedzą o kogo chodzi, a nie, Ania czy Agnieszka, wszędzie ich tysiące, jak nie znasz nazwiska, to za ch...o....l...e..... nie znajdziesz która to, w szkole jak wołają, to 20 przychodzi. Brakuje wam oryginalności? Sąsiadka dała na imię Anka, to moja córka też tak będzie mieć i pół wsi tak... no szok....

Gość aisza997
witam, ja w lipcu rodzę chłopczyka, chciałam dać mu na imię Ignaś ale mąż nie zgadza się, więc musimy wymyśleć coś innego, ale żadne inne mi się tak nie podoba

Gość śliczie Wikusia i szymonek
moja córcia to Wiktoria a syn Szymonek

Gość Julian, Jan i Francziszek
MAm trzech synków 6 - letni JUlek, 3 - letni Janek i 2 mc Franek. Te imiona do tej pory bardzo mi się podoboją polecam. A gdybym miała dziewczynkę to byłaby to; Olga lub Zosia

Gość justynka81
dla dziewczynki: Marcelina, Michalina, Nina - dwa ostatnie są wg mnie cudne dla chłopca: Daniel, Marcel

Gość panna n.
Ja planuję swoje dziecko / dzieci (?) nazwać tak: chłopiec- Jakub Oliver Z żeńskich podoba mi się Oliwia / Olivia, Natalia, Paulina, Julia i choć mało oryginalne, Anna- każde z tych imion w pełnej, oficjalnej wersji brzmi dorośle, ma też słodkie zdrobnienia dla dzieci (Oliw(v)ka, Natalka, Paulinka, Julka, Anusia) i można od nich utworzyć fajne ksywki dla nastolatki (Oli/ Liw(v)ia, Nati/ Tala, Paula/ Pauli, Juli / Julietta, Anka/ Andzia). Ostatnio bardzo podoba mi się też imię Nina. Tylko jak na drugie dać dziewczynce o takim imieniu, żeby pasowało? Macie jakieś propozycje? ;)

Gość zwycięstwo
moja córeczka będzie miała na imię WIKTORIA "Zwycięstwo"

Gość PODOBA SIĘ WAM
imię Izabela ?? Trochę zapomniane. Mi się podoba.

Gość Agusiowa
Mam synka Gabriela , (2 lata) i do tej pory to imię bardzo mi się podoba . Więc dla chłopca to Gabryś, Eryk lub Janek . A dla dziewczynki to Ada, Julka i Majka

Gość codziennie powinnaś nieuku
mi się podoba iza A mojego brata corka ma na immę Melike....jak Wam się podoba?

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjggg
Ja mam Daniela i Klaudie. Lubie imiona nie wyszukane, ani tez nie pospolite. Wiec mysle, ze wybralam w sam raz.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjggg
Izabela tez bardzo ladne.

Gość kijevna
parę dni temu przeszukując fora w poszukiwaniu imion męskich natknęłam się na imię Kuper nadane niedawno chłopcu gdzieś w Kielcach, czy okolicach i pomyślałam, że rodzice kompletnie nienawidzą swojego dziecka, ale po paru stronach tego wątku wreszcie mnie oświeciło - to pewnie był nieszczęśliwy efekt spolszczenia imienia Cooper - mam nadzieję, że się rodzice zreflektują nim dziecko pójdzie do szkoły! z imion żeńskich lubię: Olga, Urszula, Alicja, ale dziewczynce damy kompromisowo Bianka z męskich skończyły mi się pomysły po pierwszym dziecku - pozostał jedynie Bruno, ale chłop uparł się na Kasjana (imię po praprapradziadku moim), więc cała nadzieja, że będzie dziewczynka;)

Gość madziaraaaaa1231231234
Bianka-piekne, tez takie chcialam dla corki, ale maz sie nie zgodzil :(

Gość szykowna
a moj synek nazywa sie Dominik.

Gość imiona:
dla dziewczynki: Nadia, Natasza ,Joanna , Judyta,janina,Paulina,laura,lili,sandra,antonina,anna,marta,magda. a dla chłopców krystian,aleksander, tomasz, allan,olaf, krzysztof,szymon, michal, marcin. a moja kuzynka chce nazwać swoje dziecko Lew. idiotyczne.. ale.. już się nie zmieni raczej bo niedługo rodzi.. pzdr;*

Gość imiona:
ale to mój gust..

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować