Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lady M.

Kawa i papierosy

Polecane posty

Gość Lady M.

Chciałabym... ale nawet nie wiem co, a to uczucie jest takie dojmujące. Jeśli kawa, to z ekspresu, ale nie mocna i pozbawiona aromatu jak włoskie espresso. Najlepiej taka jak w Wiedniu, gdzie napis Lavazza pojawia się rzadko. Do kawy może być croissant albo ciasto francuskie z jabłkiem, może być świeży pączek od Bliklego. Potem papieros i chwila zamyslenia. Rozmowa Jeśli kawa i papierosy, to Jima Jarmusha.

Gość kawa mocna i koniecznie z arom
atem . nie słodzona ewentualnie ze smietanką . po turecku...papieros w rzadnym wypadku bo bym sie porzygała....

Gość Lady M.
Nie mogę pić więcej niż jedną kawę dziennie, a szkoda, ma w sobie coś. Tak, piję słodką. I palę. I nie rzygam. Na kawę za późno, ale burczy mi w brzuchu, pójdę zjeść. Smętnie. Chyba obejrzę później jakiś film. Szkoda, że nie mam jakiegoś nowego, naprawdę dobrego.

Gość Lady M.
skończyło się na ściganiu wirusa w kompie :( Co teraz? Dzień nie wydaje się chcieć spełnić moich pragnień. Na kawę za wcześnie, żołądek by mnie znielubił. Papierosy już są. właściwie muszę zdobyć film Jarmusha. Obejrzeć go jeszcze raz. Oglądać. Podziwiam Gombrowicza, jak on sobie dawał radę na tym zadupiu świata. Sam. Budował prawie wyłącznie na sobie. Nie umierał z rozpaczy, ludzie nie byli mu absolutnie niezbędni. Wiedział czego chce.

Uwielbiam w weekend poranną kawkę z papieroskiem (tak na co dzień to nie palę, ale w weekendy pozwalamy sobie z moim ukochanym na trochę niegrzecznego co nieco) Nic tak dobrze nie komponuje się z promieniami porannego wiosennego słońca zaglądającymi do naszej sypialni jak zapach świeżo parzonej kawy zmieszany z nutką błękitnego dymu z mojego Vogue... Ah, rozmarzyłam się :-)

Gość illle
Ile kosztuje paczka malboro w Polsce?

jeśli kawka to tylko w domu! W pracy mam kawę na szybciocha i palarnię przed budynkiem.Co za przyjemność? A w domciu...rozsiadam się na kanapie, zalewam mocnego fluidzika z syropem karmelowym, przykrywam sie kocykiem, włączam Moloko i zaciągam aromatem z filiżanki. Każdy łyk przyspiesza krążenie , a każdy takt muzyki przeprowadza z wolna w inny wymiar...dopływam! i dla takich chwil się zasuwa przez 8 godzin dziennie:)

jeśli kawka to tylko w domu! W pracy mam kawę na szybciocha i palarnię przed budynkiem.Co za przyjemność? A w domciu...rozsiadam się na kanapie, zalewam mocnego fluidzika z syropem karmelowym, przykrywam sie kocykiem, włączam Moloko i zaciągam aromatem z filiżanki. Każdy łyk przyspiesza krążenie , a każdy takt muzyki przeprowadza z wolna w inny wymiar...dopływam! i dla takich chwil się zasuwa przez 8 godzin dziennie:)

no no no widzę że mnie nieźle powieliło! teraz powinni mi zapłacić za reklamę płyt Moloko , ciepłych kocyków,syropu karmelowego i filiżanek z kawą fluid :) :) :) No i jeszcze palarni w budynku! Bo zimą to zgroza!

Gość miloo
Kalait, a co za \"Fluidzika\" zalewasz? co to znaczy, że kawa w kremie czy co?A może takie feromony wydziela znaczy aromat taki czy co? ja kawę tylko mocną piję ,ale rozpuszczalną. Najlepiej podaną przez kogoś i posłodzoną 2 łyżeczki ciemnego cukru. Niebo

Kawa, papieros, i osobliwy dźwięk głosu Roisin Murphy towarzyszył mi nieomal przez całe studia, do tego ołówek, kalki i powstawały najśmielsze budynki świata:) The only ones-kawałek Moloko od którego włos się jeży albo Jerzy:)

Gość Lady M.
Wam też się chce srać po kawie dziewczyny ?

Gość Kawa biała i LM
Jak wypije na pusty żołądek to rzeczywiście mnie kreci i chcę sie na kibelek

Gość niedługo długi weekend
Najbardziej lubię sobote rano. Poranna kawa i papieros na tarasie - to moja ulubiona część weekendowego poranka :) Niegdzie nie trzeba się spieszyć , mąż idzie na trening a ja cały poranek mam dla siebie

Gość Może nie do końca na temat
Ale dziś po zdnaje maturze piewszy raz zapaiłam przy rodzicach papierosa. Zawsze się kryłam i chowałam choć w sumie to wiedzieli ale dziś byłam tak podekscytowana ze zupełnie zapomniałam że oficlanie nie palę. W

Fluidzik to Tchibo fluid taka kawa. nie wiem co tu tłumaczyć. Ale teraz to ja mam juz nową wersje tej miłej chwili: Fluidzik, fajeczka i jutro PJ Harvej!!!! juz na bank nie usnę!!!! Tylko dziewczyny jak ktoś to teraz czyta :Niepijąco niepalący\"to musi pomyślec o naszym zwyrdnialstwie co? Tak trzymać!!!!

Gość miloo
no dzięki za miłą odpowiedz Kalait. Wiesz,że istnieją ludzie którzy nie muszą wiedzieć,że "Fluidzik to Tchibo fluid taka kawa. " Myślałam,że to jakiś rodzaj pasty kawowej czy coś, ale teraz już wiem, że żyłam w nieświadomości.To" taka kawa"

tester's choice czarna ....mniam na szybko przed wyjsciem z domu w weekend z smietanka i cukrem i czyms slodkim :) w pracy -dzialy dzien z ekspresu ( ps. obrzydliwa) na lunchu - ice coffe z BP :) o smaku mocca

Ja rzuciłam palenie, ale pomogła mi w tym właśnie kawa, jak przychodziła ochota na dymka to piłam kilka łyków kawy z cukrem i głód nikotynowy mijał, nie palę już kilka lat, ale kawę to nałogowo piję, i zawsze astrę, bo jest zdrowa dla mego żołądka, tzn niskodrażniaca jest no i przebadana klinicznie.

Gość kawa_kawusia
Ja jestem wielka maniaczka tej kawki. Zaczełam pic ta niskodrazniaca dlatego ze miałam problemy z zoładkiem.I teraz sie z nia nie rozstaje.

Gość panikrysia
A gdzie ją można kupić, wczoraj szukałam u mnie na osiedlu ale nie było :(

Dobrze szukaj, jest wszędzie nawet na swoim osiedlu powinnas ją znaleźć.

Gość panikrysia
Dzieki, znalazłam ja w swoich delikatesach. Wiec teraz moge pic spokojnie jedna za druga.

Tak jedna za drugą to nie można, bo to kofeinowa kawka, ale bez przesady, ale jak tak lubisz to możesz ja sobie cantatą od czasu do czasu zastąpić.

jak przeczytałam tytuł wątku od razu skojarzyło mi się to z tym filmem. Kawa i papierosy. Te dwie rzeczy nierozerwanie ze sobą połączone:) A lavazza z tym smakiem niczego nie da się porównać, niestety ciężko dostać tą kawę, ale na szczęście jest Caffetea.pl, gdzie można dostać kawę, którą ciężko znaleźć w innym miejscu;)

Gość sroczkaa
Czemu trudnodostępna, ja ją widzę wszędzie, ale ona jak dla mnie jest za mocna mnie serce po kawie łomocze.