Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anneta

tosyczna przyjaciolka

Polecane posty

Gość anneta

hej:) nie wiem czy dobrze okreslilam to w temacie postu, ale mam zawsze szczescie od podstawowki poczawszy - trafiac na osoby, ktore albo mnie wykorzystywaly(tzn w sensie ze cos zawsze chcialy zeby im zrobic- zadanie np. a ja nie moglam odmowic) albo opieprzaly. dlugo sie zbieralam zanim powiedzialam im co mysle iwreszcie mialam swiety spokoj. tak tez bylo na studiach - a wlasciwie jest - na 1 roku zapoznalam sie z jedna laska, bylo ok w kontaktach, mialysmy podobne poglady i tematy, ale w tym roku zaczyna przeginac pale. brzydko mowiac opierdala mnie za to ze jej czegos nie przekazalam, a to ze cos tam...mam dosc.potem wyżywam sie w domu odzywkami do chlopaka, kiedy z kims rozmawiam jestem bardziej wyluzowana a jej jakos nie umiem sie przeciwstawic(w sumie jest mila, ale ma wlasnie glupie odzywki, jest bezposrednia az do bolu).nie wiem jak mam jej dac do zrozumienia ze mnie denerwuje i nie dac satysfakcji ze znow mnie ochrzanila?nie chce robic za kozla ofiarnego, to zaczyna byc niemile i męczace. prosze o powazne wypowiedzi:)naprawde mi ZALEZY. dzieki i pozdrawiam

najlepsza jest szczera rozmowa na neutralnym gruncie, by nie czuła sie zaatakowana. Ja akurat mam szczeście do znajomych, nie do konca jestem w stanie tego wytłumaczyć ale po 15 minutach rozmowy (w realu) jestem w stanie stwierdzic czy warto zagłębiac sie w taka znajomość. Taki profil psychologiczny tworze;-)

pytasz czy dobrze okreslilas to w temacie postu - otoz zle! pisze sie \"toksyczna\" :P a co do tresci zadanego pytania - TYLKO szczera rozmowa :)

Gość anneta
Dzieki dziewczyny:) chetnie bym z nia porozmawiala ale to jest osoba z ktora sie nie da gadac niestety:/bardzo impulsywna i w ogole...dzis zjechala mnie przy grupie tekstem ze "kolezanka mi nie powiedziala"-wiecie jak mi bylo glupio... to ja ją podwoze na bus a i tak slysze ze jezdze jak pirat czy cos...kurcze dlugo bylam cierpliwa ale to juz przekracza granice mojej cierpliwosci:/ nie ma za bardzo osoby z ktora sie moge skumplowac.co radzicie?powoli sie od niej odcinac, az moze zrozumie, ze przegina?? aha, w temacie powinno byc oczywiscie toKsyczna:)

wydaje mi się, że powinnaś sie zachować jak na dojrzała i inteligentną osobę przystało i przed zakończeniem tej znajomości poinformować koleżanke, że ma juz swoje lata i czas najwyzszy by sama dbala o swoj tylek, ze studia wlasni na tym polegaja ze masz sie nauczyc samej robic wiele rzeczy. To ona pierwsza powinna sie pytac czy powinna o czyms wiedziec a nie zganiac na Ciebie ze jej nie powiedziałas (no bo Ty chyba nie masz innej kolezanki ktorej bojowym zadaniem jest informowanie Ciebie o wszyskim). Powodzenia, a jak nie bedzie sluchac, to uśmiechnij sie i odwróć sie na pięcie

Gość rzuc ja w cholere
to wampirzyca wyssie cie, wyssie i zamieni i tak na kogos kto jej bedzie uslugiwal. Znam ten TYP. To nie kolezanka- szczerze ci radze. Tylko zrob to tak zeby wszyscy widzieli ze to jej wina, bo inaczej oskazry cie i oczerni przed innymi, ze cos tam jej zrobilas. dobrze wiem, czego sie boisz. Njapepiej przestan ja podwozic, dawac notatki i powiedz co myslisz przy kims innym. Zawstydzisz ja. pa

Gość a moze mi
ktos powie po czym poznac kolezanke wampirzyce, bo zdaje sie ja taka mam ale nie jestem calkiem pewna :(

... a to powyższe pytanie, to serio?.. też kiedyś miałam z jedną dziewczyną, powiedzmy, niekorzystny układ. najpierw odkryłyśmy, że jesteśmy bardzo do siebie podobne, no i super, te rozmowy.. ale potem okazało się, że chyba ja mam fajniejszych znajomych, bo jakoś koniecznie chciała ciągle się z nimi spotykać, była nachalna, ja nie potrafiłam jej w różnych rzeczach odmówić.. cóż - zadbałam o dystans. wyczuła to, doszło do [niestety, przez internet!] rozmowy, a właściwie, do wymiany maili - i finito. utrzymujemy znajomość i jest teraz lepiej, niż wtedy - ona wie, że na przyjaźń nie ma szans, jesteśmy dla siebie miłe [bez udawania], pomagamy sobie i wreszcie możemy sobie nie szczędzić krytyki, bez tego głupiego babskiego obawiania się, że się kogoś obrazi done ;p

Gość ja też skończyłam tzw wielką
przyjaźń, polegająca tylko na pożyczaniu pieniędzy ode mnie. Moja najlepsza ,jak zapewniała ,przyjaciółka z lat szkolnych odwiedzała mnie tylko po t, żeby pożyczyć ode mnie pieniądze. Robiła to systematycznie i nachalnie. Zawsze zasłaniała się jakimiś nieprzewidzianymi wydatkami a to na szkołę, a to mąż pijak - hehehe, zawsze ładnie ubrana i umalowana, prosto od fryzjera... a mnie zaczynało brakować kasy nawet na podstawowe wydatki i rachunki. Stanowczo powiedziałam dość, ''teraz to może ty byś pożyczyła mnie?'' , od tamtej pory minęły 2 lata, tzw przyjaciółka wogóle nie daje znaku życia, a ja mama święty spokój, pracuję tylko na siebie i swoją rodzinę, a nie na kogoś. Hehehe ''prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie'', to prawda, tylko,że niektórzy naginają tę prawdę po siebie. Żeby mieć przyjaciół, trzeba najpierw samemu umieć być przyjacielem dla innych. Radzę ci z całego serca : zostaw tę dziewczynę pseudokoleżankę, bo tak na prawdę ona jest twoją rywalką, tylko czeka aż ''ci się noga podwinie''. Znajdź sobie lepiej chłopaka, przynajmniej jej gulka skoczy jak będziesz z nim jeździła na randki :D.