Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iwka wawa

Akcja rodzimy po ludzku

Polecane posty

Gość Iwka wawa

kobiety czy nie macie ochoty rodzić po ludzku... czy nie chcecie walczyć o brak bolu? da się rodzić bezbolesnie na zachodzie kobiety mają darmowe znieczulenia i sa traktowane jak królowe a u nas wystarczy spojrzec na forum - wyzywa się cieżarne od rozpłodówek i bezwstydnic.... czy chcemy i mozemy to zmienić??????????

Gość jak widac polki kochają
się męczyć u nas panuje kult bolesnego porodu i im trudniejszy tym bardziej jest się czym chwalic kolezankom co przeszły

Gość Lolittttka
no niestety - wypowiedź druga podaje całą prawdę - to kraj cierpiętnic i one same to lubią

Gość wstyd mi ze zyje w takim
kraju i dla takiego kraju rodzić dzieci nie będę - niech robią to inne naiwne

Gość widze ze
jestescie zajebiscie zorientowane i to jest dopiero wstyd ! ! ! od wrzesnia ubieglego roku (bodajze) weszla ustawa o znieczuleniu- kazda kobieta ma do niego prawo i ma prawo o nie poprosic w kazdej chwili! ! ! a dzieki takim zacofanym kuchara jak wy pozniej te wszystkie narzekania i biadolenia!!!! trzeba po prostu znac swoje prawoi nauczyc sie dopominac o to co nam sie nalezy, a nie uzalac sie na forum !!! wstydzcie sie!!

ta jasne tylko w którym szpitalu dadzą ci znieczulenie jak go zarządasz (za darmo )

np. w szpitalu na Starynkiewicza w Warszawie - znieczulenie jest za darmo

no to chyba tylko w tym - w szpitalach w mojej okolicy (woj. śląskie) tak nie jest cóż tylko w Warszawie jest dobrze

Gość widze ze
czemu wy nic nie myslicie,co???no jak "w ktorym szpitalu" ???? matkokochana! ale wstyd!!!! czy wy nie kumacie nic!! przeciez mowie wyraznie- to jest prawo i ustawa taka i nikt wam nie robi laski! a o ginekologa chodzicie w czasie ciazy? sadze ze tak , wiec z nim porozmawiajcie to moze on was uswiadomi!!!! tylko wlasnie jak bedziecie mialy takie podejscie " przepraszam,ze zyje" to oni wtedy zacieraja rece ze jestescie takie glupie gesi!!!

W Krakowie też (przynajmniej w 2 szpitalach które znam) jest za darmo. Jednak koleżanka która rodziła miała mieć znieczulenie i najpierw nie chcieli podać bo jeszcze za wcześnie, a w rezultacie gdy zaczęła naprawdę się męczyć to było już ich zdaniem \"za późno\". Jak mi wytną taki numer to pogryzę odpowiedzialne za to osoby... Na to na pewno znajdę siły ;)

Gość no sory
ale w trakcie porodu to ty jestes bezsilna. Ja mówiłam ze chce znieczulenie i przed porodem i w jego trakcie ale lekarz cały czas powtarzał - przykro mi ale jest za późno na znieczulenie mimo ze męczyłam się jeszcze 7 godzin.

Gość no sory
a kto ma jak kretynka rozłozone nogi, kogo boli tak ze ruszyć się nie może, kto się wstydzi, kto ma ochote zapaść się pod ziemię????????????? chyba nie lekarz tylko my

Gość Psycholożka
W Gdyni Redłowie równiez dają znieczulenie na życzenie kobiety - za darmo. Oczywiście, trzeba o nie poprosić, gdy są 3-4 cm rozwarcia, bo gdy jest już za późno, to pewnie, że lakarze odmawiają. Jest takie prawo, jest ustawa i ja, jak też moje znajome już z niego skorzystały.

Hmmm... to w takim razie powiem jakoś wcześnie... a jak powiedzą, że jeszcze nie to im łagodnie szepnę \"no, żeby się nagle nie okazało, że za późno jest...\" :) A jak nie podadzą to żadnych cukierków w podziękowaniach nie będzie :P Booshe, to już za 3 tygodnie!

Gość jasne jasne
i tak będzie za późno a mam pytanie - nie czujesz już wstydu przed rozłożeniem nóg???? ja mam rodzić za 2 miesi ące i powoli się zastanawiam jak ja się tam nago rozłoże:-(

Gość kirrikirri
czy jesli zażąda sie narkozy to tez jest bezpłatna ? chcę cesarkę i panicznie boje sie bólu...

zielone miau - rozbawilas mni do lez :P:P:P! super wypowiedz !!!:P:P:P oczywiscie ze znieczulenie jest bezplatne, niewiem jakim cudem uchowal sie tu ktos kto mysli inaczej??? nie dziwie sie ze ktos skomentowal,ze to kraj cierpietnic- skoro dziewcxynysa niedoinformowane i cierpia na salach porodowych zamiast katyegorycznie zarzadac tego coim sie bez zadnej laski nalezy!co za wyjatkowo nietrafione pytanie pytac \"w ktorym szpitalu\" nie rozumiecie naprawde ze w kazdym?a z tym \"za pozno\" to juz tlumacze : tu chodzi oto,ze zz nie dziala na ostatnia faze porodu czyli na skurcze parte i toitak sie czuje i tak (noniestety) wiec wtedy moze lekarze mowia ze \"za pozno\" bowtedy tonie ma sensu,w kazdyminnym przypadku nie jest \"za pozno\" i tylko trzeba nauczyc sie walczyc o swoje,botakie czajenie sie i strach i poczucie ze ktos namglowe urwie jak zarzadamy czegos co namsie nalezy - tworzy tzw.bledne kolo...

Gość fiolka09
ciekawe rzeczy czytam ,rodziłam dwa razy i dwa razy bez znieczulenia i nie uwazam sie za cierpietnice . jak juz lezysz na porodówce to nie wiem skad wezmiesz siły aby " walczyc o swoje prawa" ,radziłabym skupic sie raczej na sobie i wejsc w jak najlepsza współprace z połozna bo znieczulenie nie przyspieszy porodu a połozna i owszem ma na to wpływ .(a tak w ogóle to w wiekszosci przypadko znieczulenie spowalnia akcje)

o jejku! przeciez zamyslemtopiku bylo czy kobieta nie ma prawa rodzic bez bolu,wiec pisze ze owszem, ma prawo! o ludzieeeee! to jest jakis przeklety topik! dlaczego tutaj rady = natychmiastowa krytyka! pisze,ze TAK,KOBIETA MA PRAWO RODZIC ZE ZNIECZULENIEM!!!!!!! I TYLE!!!!! przeciez nikogo nie zmuszam ze ma je wziac ,PRAWDAAAAAAA????????......

Gość fiolka09
ale spokojnie , nikogo nie krytykuje podzieliłam się swoim doświadczeniem i na tym koniec . pozdrawiam

Gość kirrikirri
i powiedzcie prosze jeszcze czym rózni sie zz od zzo....czy jakos tak :/

Gość ahduerjjmswdqp
Łódż-Matka Polka -znieczulenie za darmo

Gość slask
Szpital Rydułtowy-znieczulenie na prosbe ,za darmo

Gość Gdynia Redłowo
jak wyżej! Widać tutaj same zorientowane laseczki. To te same, dla których pierwszym objawem ciąży jest ból piersi. Hahahahahahaha

Gość Mirella 30
Jestem lekarzem i niestety z przykrościa muszę stwierdzić że znieczulenie w większości szpitali nie jest za darmo-jeśli w ogóle jest. Nie mówię tu o Warszawie czy innych dużych miastach. Niestety trochę winy za to ponsimy my kobiety bo nie walczymy o taką możliwość a wręcz boimy się znieczulenia! Matka Polka rodzi w bólach a znieczuleni jest wyrazem słabości. TRAGEDIA. Ja bez anestazjologa nawet rodzić bym nie zaczynała!!! :))

Gość OLKA M
A czy oprócz zewnątrzoponowego znieczulenia jest jeszcze jakieś inne?, wiem ze podają dolargam ale czy jest jeszcze cos o co można poprosić jak nie chce sie zz ani dolarganu?

Gość superstar1
hello everybody

Gość OLKA M
Hej czy nikt nie odpowie? ponawiam pytanko

ciekwe, ciekawe to babki co mówicie a ktoś widział ta ustawę, która weszła i o której mówimy bo ja bym chętnie poczytała co więcej mieszkam w Trójmieście i tu nie dają znieczulenie za darmo, mało tego mam wrażenie, że w niektórych szpitalach wogóle robią z tegop problem i ordynator oddziału mówi do mnie: to znieczulenie jest płatne i jak będzie wolny anestezjolog i będzie chciał przyjść to wtedy dostanę znieczulenie, to znaczy, że kłamie typ, tak? pozdrawiam