Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredeczka

Jak uzywac kredki do oczu???

Polecane posty

Gość kredeczka

Hej kochane! Nigdy nie uzywalam kredki do oczu ale ostatnio zaopatrzylam sie w nia, bo chce jej zaczac uzywac:) Problem w tym, ze nie wiem jak:O Ktora czesc powieki mam malowac? I czy sama dolna czy dolna i gorna?:) A poza tym juz probowalam i mi nie wychodzi to:( Help! Pozdrowionka;)

Gość to zalezy
jak chcesz sie umalowac.mozesz pomalowac gorna powieke,tzn zrobic kreske tuz nad linia rzes,ciensza lub grubsza-jak chcesz,a mozesz takze pomalowac dolna powieke.nie rozumiem dlaczego mowisz ze ci to nie wychodzi,przeciez to dziecinnie proste,trzeba tylko sie zdecydowac na jakis konkretny makijaz i do dziela.powodzenia

Gość kredeczka
dzieki za odp:) Ale mam jeszcze jedno pytanko:Czy dolne powieki mam malowac bezposrednio przy oku? czy pod linia, skad wyrastaj rzesy?:O

Chwyć kredkę w prawą dłoń (w lewą jeśli jesteś leworęczna), a w lewą temperówkę, następnie zatemperuj ją, a potem już pójdzie.

Gość dolly parton
nigdy nie maluj oczu od srodka.....taki makijaz zmniejsza oczy

Gość dolly parton
poza tym sposob malowania kredka zalezy od ksztaltu oka....mozna je wydluzyc lub zaokraglic

Gość kredeczka
czyli zaczynac od lini, gdzie rosna rzesy?:O

Gość dolly parton
kreski ryzujesz pod rzesami na dolnej powiedze i nad rzesami na gornej powiece...nie mozesz znalezc tego na necie?

Gość kredeczka
wyobraz sobie, ze nie znalazlam w necie, ale thanks za odp:)

Gość fiolka09
kredka jest dobra przy makijazu wieczorowym ,jezeli chcesz uzyskac bardziej subtelny i naturalny efekt uzyj pedzelka i cieni do powiek , mocniejsza kreske osiagniesz kiedy zmoczysz pedzelek.kreseczke zaczynasz malowac od kacika zewnetrznego do połwy oka - jezeli chodzi o o dolna powieke. na górnej zaczynasz odwrotnie . kolor kredki dobierz zgodnie z kolorem włosów i brwi. blondynki i szatynki-brazy , brunetki - ciemny braz lub grafit na dzien unikajmy czerni. pamietaj mocniej docisniesz pedzelek kreska bedzie grubsza. pedzelek powinien byc z włosa naturalnego , cieniutki .powodzenia , aha brwi tez lepiej przyciemniac cieniami do powiek anizeli kredka

Gość kredeczka
dziekuję za te cenne rady, mam nadzieje,ze da to fajny efekt:) Buźka!

Gość fiolka09
przed " wyjsciowym " makijazem wczesniej pocwicz i przy tym jednoczesnie polecam rozjasnienie kacików wewnetrznych równiez cieniem najlepiej rozswietlajacym albo po prostu jasnym. dobrze sprawdza sie bardzo jasny róz lub biel- ten zabieg odswieza spojrzenie.z efektów powinnas byc zadowolona moje klientki nie narzekaja pozdr.

Gość haqxdjoX
kto mi powie jak mam malować oczy kredką , jeśli mam duże oczy ? I jaki kolor kredki ? Nigdy nie używałam kredki ale chciałam coś zmienić w makijażu .

Gość fiolka09
powstał topik o makijazu moze tam zapytaj

Gość Kiniaaaaa
kurczem powiem tak ja tesh nieumiem uzywaz kredki:((( i tu mnie boli bo za akzdym razem jak probuje to mi niewychodz jak to zorbic??