Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mauschen

tetno plodu-prosze pomozcie!!!!!!!!

Polecane posty

Gość mauschen

dziewczyny prosze pomorzcie!!! Jeste m w 7 tygodniu ciazy. Ostatnio wybralam sie na usg i stala sie rzecz straszna. Lekarz powiedzial, ze dzidzius ma prawidlowe wymiary: 18mm i wszystko jest dobrzewyjatkiemjedenej rzeczy..tetnoplodu.Lekarzpowizial,powibyc 140jest80-90 i to jest niepokojace. Powiedzial,ze jest mozliwe, ze moje tetno (bo bylam bardzo zdenerwowana i serce walilo mi jak oszalalea) udzielilo sie dziecku i stad takie tetno. Zapropono3wal, ze zrobimy usg za tydzien kiedy dzidzia bedzie wieksza to moze lepiej bedzie wszytko widoczne. Powiedzcie, czy kiedy Wam robiono usg to lekarz mowil fos z jaka czestotliwoscia bije sefce 7 tyg plodu????

Hm.. Nie wiem jak to jest ale u mnie w kiedy maluch miał 8 tyg lekarz powiedział tylko że serduszko bije i tyle.nie mierzył tętna. Tętno miałam mierzone w 14 tygodniu i faktycznie było gdzieś 140-150. Pozdrawiam i życzę żeby wszystko było OK.

Muszę przyznać, że i u mnie jak byłam w 7 tyg. lekarz sprawdzał tylko czy serduszko bije a tętena nie mierzył i trochę się rozmiarami fasolki zdziwiłam, bo moja miała wtedy ok. 4 mm i wszystko było w porządku ale może podał Ci wielkość razem z pęcherzem płodowym bo wtedy by się mniej więcej zgadzało. Na pewno wszytsko będzie dobrze. Trzymam kciuki:)

Gość mauschen
Dziewczxyny dziekuje za wpisy. Calymi dniami siedze w inetrnecie i w ksiazkach i szukam informacji ale niewiele znajduje. Do "slonka"- kochana maam to zdjecie przed oczyma- i wielkosc 18mm to faktycznie zarodek a nie pecherzyk.l Widac dzidziusia jak ma krzyzyyk na glowce i na dupce a wokolo niego pecherzyk :). Dziekuje Wam za odpowiedzi. Pozdrawiam.