Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alalallaalala

20- latki jak dbacie o cerę ??

Polecane posty

Gość alalallaalala

No właśnie. Myjecie twarz mydłem czy jakimiś żelami jakie stosować w wieku 20 lat? A tonik rano i wieczorem czy tylko wieczorem no i jaki dobry krem polecacie . I jesczze jedno. Mam już zmarszczki na czole :( ale chyba jeszcze za wczesnie na kremy?

TO ZE MASZ ZMARSZCZKI NA CZOLE TO ALBO MIMIKA TWARZY ALBO OD OPALANIA. JA UZYWAM MLECZKA DO MYCIA SKORY I TONIKU NAWILZAJACEGO Z AVONU(MAM SUCHA CERE).KREMIK NAWILZAJACY NA DZIEN AA OCEANICA SERIA WYGLADZAJACA ZMARSZCZKI, NA NOC KURACJE DOTLENIJACA I KREMIK POD OCZY TEJ SAMEJ SERII. MASECZKE POD OCZY AA OCEANICA. WSZYSTKO ZALEZY OD TEGO JAKA MASZ CERE. W NASZYM WIEKU TRZEBA PRZECIWDZIALAC POWSTAWANIU ZMARSZCZEK,WIEC KREM JAK NAJBARDZIEJ WSKAZANY.

Czesc ja np od wielu lat myje twarz mydlem dove... wklepuje zwykly krem nawilzajacy bron boze tlusty nieznosze... mam cere normalna .. obecnia uzywam kremu AAFace Aqua ice na dzien ... na noc nie nie wklepuje myje dove i tyle... ograniczam sie ze wszystkimi specyfikami chemicznymi :) i nie mam zadnych problemow z cera... narazie... :P jedynie co mi dikucza to sa wagry na nosie ktory za chiny ludowe nie umiem zwalczyc ale widocznie taka moaj natura pozdrawiam kobietki :)

Mycie twarzy tylko żelem, po mydle (każdym) mam uczucie ściągniecia. Potem tonik i dobry krem nawilżający. Ostatnio bardzo sobie chwalę happyderm. Lekki i dobrze nawilża , cena ok 25 zł. . Raz lub dwa razy w tygodniu maseczka, najczęście nawilżająca. Polecam te w saszetkach z kolastyny. Koszt ok 1,5zł za jedną a efekt super. W tym wieku nie można przesadzać. pozdrawiam

Gość alalallaalala
mam cere raczej suchą i wrażliwą. to jak teraz radzic sobie z tymi zmarszczkami ? krem to pewnie jeszcze nie najlepsze rozwiązanie:(

Gość edytka19
moglybyscie polecic jakis krem, ktory nawilzalby, ale nie pozostawial tlustego filtru, tlyko w miare matowa skore?

alala tez tak jak ty mam cere suchą i wrażliwą i wlasnie takie cery potrzebuja specjalnej troski, sucha cera ma wieksze sklonnosci do powstawania zmarszczek. Jeszcze raz polecam AA Oceanica, sprawdzilam na sobie kremik jest łagodny w dzialaniu i akurat dla nas.Wiec nie bój sie uzywac kremow wygladzajacych.

Gość alalallaalala
dzieki moze wyprobje bo wlasnie skonczyl mi sie moj poprzedni i mama dylemat jaki kupic:)

Gość veritas
ja nie używam żelu do mycia twarzy tylko tonik Nivea Visage różowy. Rano i wieczorem przemywam nim twarz a potem smaruję kremem Neutrogena (obecnie). Kiedyś używałam Nivea Visage na noc ale teraz nic. Nie używam obecnie żadnych balsamów do ciała tylko żel pod prysznic - obecnie Fa jogurtowy.

edytka19 - krem intensywnie nawilżający Iwostin - b. dobrze nawilża i dobrze się wchłania, skóra jest po nim matowa.

Gość 21PrzedNamiCaleZycie
Stosuje odzywke nanobase-na zmarszczki mimiczne, oraz krem keranorm aby byc dobrze nawilzona (sucha skora moim wrogiem nr1 :P)

Gość Gosieńkaa
Polecam używać płynów micelarnych przed zastosowaniem żelu do twarzy. Od kiedy tak robię, moja cera jest bardziej oczyszczona i mam mniej zaskórników. Moim ulubionym płynem jest taki duży z serii Botanic Spa Rituals Bielendy z kurkumą i chia. Dodatkowo super nawilża skórę.

Gość Fallmere
Sama ostatnio zainteresowałam sie koreańską pielęgnacją skóry i widzę bardzo duże zmiany na plus w kondycji mojej skóry. Wam równiez polecam. Codziennie dokładnie oczyszczam skórę i ta jest o wiele ładniejsza oraz o wiele lepiej przyjmuje składniki odżywcze, które są zawarte w kremach.... Raz w roku funduję sobie mezoterapię igłową: http://chirurg-plastyczny.com.pl/mezoterapia-iglowa-na-czym-polega-jej-fenomen/ Która bardzo dobrze odżywia skóre i sprawia, ze ta wygląda o wiele wiele lepiej!

Gość Stejsi22
Maseczki do twarzy 2 razy w tygodniu i sprawdzony krem. W moim przypadku najlepsza jest maseczka detoksykująca w płacie Bielendy z serii Crazy Mask - panda :P Twarz jest po niej promienna i powstaje mniej zmian trądzikowych + zapewnia odpowiednie nawilżenie.

Gość Renia
Dnia 26.11.2018 o 14:39, Gość Stejsi22 napisał:

Maseczki do twarzy 2 razy w tygodniu i sprawdzony krem. W moim przypadku najlepsza jest maseczka detoksykująca w płacie Bielendy z serii Crazy Mask - panda 😛 Twarz jest po niej promienna i powstaje mniej zmian trądzikowych + zapewnia odpowiednie nawilżenie.

Ja też Bielenda, ale seria fresh juice I ten ekstra krem rozświetlający z sokiem z ananasa. Bardzo dobra jest cała ta seria z wodą cytrusową. Skóra po tym kremiku jest bardziej elastyczna i promienna

Gość gość
5 godzin temu, Gość Renia napisał:

Ja też Bielenda, ale seria fresh juice I ten ekstra krem rozświetlający z sokiem z ananasa. Bardzo dobra jest cała ta seria z wodą cytrusową. Skóra po tym kremiku jest bardziej elastyczna i promienna

ależ to musi być góoowno, skoro się w ogóle nie sprzedaje i musicie aż takim żałosnym spamem ludziom ten szajs próbować wcisnąć... kto mądry nie kupi