Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NowaMama

kiedy zdjęcie szwów po cesarce ?

Polecane posty

Gość NowaMama

pytanie jak wyżej i jeszcze czy to boli ?

Gość Hana
W trzeciej , czwartej dobie. Trochę szarpnie ale da się wytrzymać. Potem szczypie jak przemyją spirytusem.

Gość ja35
ja miałam rozpuszczalne i nic nie ściągali :) zalezy jakie załozą, w większości sie nie bawią wiec daja rozpuszczalne

Gość tydzień po
nie wczesniej, jesli trafisz do dobrego szpitala to natną ci skóre laserem i bedzie tylko jeden wewnetrzny szew zostanie mała cienka czerwona linia.

Gość bartusiowa mama
ja mialam zdejmowane szwy w siodmej dobie po porodzie na osma wychodzilam do domu. zdjecie szwow nic nie boli a teraz rok po porodzie blizny prawie nie znac:)

Gość ja miałam
cesarke w piątek a w poniedziałek byłam w domu czemu wy byłyscie tak długo?

Ja w środę rano miałam cesarkę a w poniedziałek zdjęcie szwów nic nie czułam położna zrobiła to fachowo i delikatnie. Po cesarce nie wypuszczają szybko do domu bo to jest jednak operacja. U mnie w szpitalu nie było mowy, żeby lekarze wypuścili wcześniej niż w 6 dobie.

kochaniutka strach ma wielkie oczy........ miałam ściągnięte szwy na 7 dobe naprawde nic nie boli.Ja też panikowałam jak Ty! że będzie boleć iitd itp tak że dostałam rozwolnienia,nie spałam z tego strachu a jak poszłam na ściągniecie to myślałam że padne trupem a jak się babka do tego zabrała to nic nie poczułam ,leżąłam na łóżku i panikowałam by szybciej mi siągneła a ona ale co mam ściągać kiedyś już dawno to zrobi lam.Nic nie poczułam ,od tamtej chwili mineły 2 miesiące i na samą myśl o mojej panice nic innego tylko śmiać mi sie chce.Zobaczysz i ty b edziesz sie ze swojej paniki śmiała do łez

Gość Do ja mialam
tez znam taki przypadek jak Ty...

miałam sciągane w 3 dobie,do domu wyszłam w 5 dobie,czyli tak jak podają wszystkie książki o porodach(2 doby po normalnym,5 po CC).Praktycznie nic nie bolało,lekkie szczypanie:).

Gość iwgo
To, że po operacji zostaje blizna w formie czerwonej kreski to wynik założenia szwu śródskórnego. Nie ma tu znaczenia, w jakim szpitalu to się robi, tym bardziej jak się otwiera brzuch. Nie ma czegoś takiego, jak laserowe przecinanie skóry. Jeżeli blizna zrobi się gruba i szeroka to też nie jest efekt pracy chirurga tylko indywidualnych predyspozycji pacjenta do powstawania bliznowców. Oczywiście jeżeli wszystko dobrze się goi, nie ma żadnych powikłań i mamy w miarę szczupły brzuch.