Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brokułek

klub milosnikow BROKUŁÓW!!!

Polecane posty

Gość brokułek

uwielbiam te warzywko...wlasnie zajadam sie pasta brokulowo-smietanowa-ziolowa z makaronem... mmmm pycha :D

Gość mleko białe
a jakiś przepis może na tę pastę? ja też uwielbiam brokuły. dziś jadłam na obiad :)

Ja tez dzisiaj jadłam, mniam, mniam :) gotowane, z marchewką, pyszota. Brokuły ❤️

mniam, ja dzis jadlam zupe krem z brokulow. Uwielbiam brokuly zapiekane z serem i brokuly gotowane na parze z tzatzikiem:)

Gość brokułek
szklanka gęstej śmietany, szczypta cukru, łyżka soku z cytryny, sól i przypwawy wedle uznania (ja dodanie bazylie, oregano i tymianek) do tego dodaje ugotowane wczesniej brokuly i mieszam do uzyskania jednolitej, zielonej masy, podgrzewam i zajadam z makaronem;)

popik-------> zupa - krem??? Jak ją zrobić??? Już mi ślinka leci :)

Gość brokułek
ta zupa to pewnie z torebki;):D

ja robie tak: gotuje brokuly i kapuste, studze, odcedzam, a potem wszystko miksuje z jogurtem naturalnym lub smietana. Mozna dodac pokrojona w kostke gotowana marchewke, ugotowany ryz, przyprawy do smaku (suszona bazylia, vegeta, sos sojowy), podgrzewam i jem :) a mozna tez zrobic z torebki :)

ja tez uwielbiam zapiekanke z makaronem, brokulami i sosem 4 sery i brokuly Knorra...do tego jeszcze warstwa sera i siup do piekarnika...pychota!!!

Gość robak brokulak
jestem malutki, mniejszy niż główka szpilki mam kolor ciemnozielony, czasami wręcz czarny, zamieszkuje kwiat brokułów... a ludzie mnie wpiepszają nic nie wiedząc o tym:o

lol!!! ja kiedys znalalazlam zielona gliste w brokulach...ale to chyba nie byles ty? zreszta, po ugotowaniu to juz wiele z ciebie nie zostaje :P

Gość robak brokulak
co zostaje to zostaje:classic_cool: smacznego!

Agłaja, moze byc smietana, ale to chyba nie jest dla ciebie alternatywa? tak na marginesie- bardzo podobala mi sie ksiazka Apokryf Agłai :)

Gość bzik3
a dla Was to różnica, czy żrecie robaki gotowane, czy surowe?:o

ktos obliczyl, ze w ciagu zycia czlowiek zjada kilkadzisiat pajakow, much i innego swinstwa, np przez sen ;) wiec sie tak nie goraczkuj

popik------> a to nie z tej ksiązki :) Jak zgadniesz z jakiej, to ci podeslę robaka brokułowego, co? ;) Śmietanę toleruję jedynie w śladowych ilościach.

bzik---> a czy dla Ciebie nie robi roznicy czy jesz surowe mieso czy gotowane??? :O ;) :P

Agłaja :) :) :) bardzo ładny kalambur może nasz robak poszuka rozwiazania i da mu to do myslenia? ;) pozdrawiam

Gość pychotaaa

Gość i love brokulaj

brokułek - ja to samo dzisiaj jadłem, pycha było, jeszcze na jutro zostało, jesli w nocy nie skończę.. Ale nie nazwałbym tego pastą...

Gość uwielbiam brokuły
mój facet i ja mamy totalnego fioła na punkcie brokułów :) gdybym chciała mu się podlizać, to wystarczy jakieś danie z brokułami, hihi ;)

Gość a ja robie
salatke na slodko;ugotowane różyczki brokułow ,ananas śmietanka i cukier puder mniam mniam aż mi slinka cieknie...

witajcie:) wlasnie wsunelam cala miche makaronu z brokulami + sos 4 sery i brokuly...pyyyyychaaaa :) polecam jeszcze salatke z brokulow, czerwonej fasoli, kukurydzy z majonezem ( mozna jeszcze dodac gotowane jajo)

Gość lody brokulowe lubie
:classic_cool:

Gość brokulowy potwor
dolaczam do klubu ja brokuly robie na 3 sposoby 1. zupa krem 2. makaron z brokulami i czosnkiem 3. sorowka z brokulami porem i kalafiorem :)