Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podróba wietnamca

Czy ktoś wie czego dodać

Polecane posty

Gość podróba wietnamca

do potrawy "ryż smażony z kurczakiem" aby uzyskac smak jak u wietnamców. Uwielbiam kuchnię chińska, ale poza sosem sojowym i olejem sezamowym nie wiem jakich przypraw dodać. Wiem, że to są jakies specjalne ale nie wiem jakie i gdzie to kupić

Gość mleko białe prawdziwe
dodaj kurkume to podtawa kuchni chińskiej i indyjskiej

acha i zapomniałem podstawa to Curry

curcuma do ryzu a curry do całej potrawy i to właśnie curry daje specyficzny smak tej kuchni

W kazdym spozywczym,Knora lub inne np. Winiar.jest napisane ,że do kurczaka po chinsku.Samamu sie nie opłaci za duzo składników.Pozdrawiam

najlepsza jest curry w postaci pasty curry nieraz sa w marketach do tego idzie mnóstwo innych przypraw takich jak uzywasz do zwykłych dań

Gość kaszanka na cieplo
mysle ze jak zlapiesz jakiegos kota to smak bedzie ten ktorego szukasz wina lezy w miesie a nie sosie :P to ja rush

przyprawa \"do kuchni chinskiej\" kotanyi - tylko ta smakuje jak trzeba,( jest lagodna i ostra, ale moim zdaniem ta lagodna jest lepsza) a z gotowych sosow w słoiczku to Tajski ostry - nowość Kotlinu, jest superr

Gość podróba wietnamca
dzieki, spróbuję tej kurkumy :) A curry? Sama nie wiem, nie lubię tego smaku, a kuchnię wietnamska uwielbiam :O :O :O Naprawdę dodają tego do dań? A te gotowe zestawy przypraw juz wypróbowałam i to nie to. Mój maz był na studiach z Laotańczykiem i pytał go o doprawianie. Tamten koleś odpowiedział, ze są to jakies dziwne przyprawy i że on tylko w specjalistycznym sklepie w Warszawie widział.

Gość bagienko
glutaminian sodu to jest to!

Nie wiem jak to jest w kuchni wietnamskiej,ale ja do chińszczyzny dodaję sos sojowy i czubatą łyżeczkę imbiru. To imbir robi ten smak. Myślę,że w wietnamskiej kuchni jest podobnie.

Gość gołąb

Gość podróba wietnamca
co gołąb?