Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ebusia21

MOZLIWE OBJAWY CIĄZY !! TUTAJ CZYTAC I WIECEJ nie zadawac

Polecane posty

Gość ebusia21
I trymestr II trymestr III trymestr Różne objawy i symptomy ciąży są tylko wskazówkami, na które należy zwracać uwagę, ale nie dają całkowitej pewności, że kobieta jest w ciąży. Pierwszym całkowicie pewnym dowodem ciąży jest bicie serca dziecka, które około 10, a częściej 12 tygodnia można usłyszeć przy zastosowaniu bardzo czułego aparatu Dopplera, a w przypadku użycia zwykłych słuchawek lekarskich około 18-20 tygodnia. (Potwierdzenie istnienia ciąży można oczywiście dokonać wcześniej za pomocą USG, testów krwi lub moczu). Możliwe oznaki ciąży Źródło: W oczekiwaniu na dziecko OZNAKA KIEDY SIĘ POJAWIA INNE MOŻLIWE PRZYCZYNY Amenorrhea (brak miesiączki Zwykle okres całej ciąży Podróż, zmęczenie stres, strach przed ciążą, problemy hormonalne lub choroba, ekstremalna tusza lub schudnięcie, zaprzestanie zażywania pigułek, karmienie piersią Poranne nudności (o każdej porze dnia również) 2-8 tygodni po zapłodnieniu Zatrucie pokarmowe, infekcja i wiele innych schorzeń Częste oddawanie moczu Zwykle 6-8 tygodni po zapłodnieniu Zakażenie dróg moczowych, środki moczopędne, cukrzyca Opuchnięcie piersi, mrowienie w piersiach, przeczulica Już parę dni po zapłodnieniu Pigułki antykoncepcyjne, nadchodząca miesiączka Zmiany zabarwienia błony śluzowej pochwy (widoczne podczas badania lekarskiego) Pierwszy trymestr Nadchodząca miesiączka Zaciemnienie aureoli (obszar wokół sutka), uniesienie niewielkich gruczołów wokół sutka Pierwszy trymestr Brak równowagi hormonalnej lub efekt wcześniejszej ciąży Niebieski i różowe linie na piersiach, a poźniej na brzuchu Pierwszy trymestr Brak równowagi hormonalnej lub efekt wcześniejszej ciąży Wzmożony apetyt Pierwszy trymestr Nieodpowiednia dieta, stres,wyobraźnia lub nadchodząca miesiączka Zaciemnienie linii od pępka do wzgórka łonowego 4 lub 5 miesiąc Brak równowagi hormonalnej lub efekt wcześniejszej ciąży Prawdopodobne oznaki ciąży Źródło: W oczekiwaniu na dziecko OZNAKA KIEDY SIĘ POJAWIA INNE MOŻLIWE PRZYCZYNY Rozpulchnienie macicy i szyjki (widoczne podczas badania lekarskiego) 2-8 tygodniu po zapłodonieniu Opóźniona mieśiączka Powiększona macica (widoczne podczas badania lekarskiego) i brzuch 8-12 tydzień Guz, mięśniaki Występujące z przerwami bezbolesne skurcze Wczesna ciąża, zwiększona częstotliwość skurczów wraz z rozwojem ciąży Skurcze jelit Ruchy płodu Pierwsze zauważalne w 16-22 tygodniu ciąży Gazy, skurcze jelit --------------------------------------------------------------------------------

Gość annoanno
juz wszystko jasne

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
hopla

Gość ja tam nic nie wiem
czy po 10u dniach od stosunku powinnam juz miec jakies objawy EWENTUALNEJ ciazy???

Gość ja tam nic nie wiem
napiszcie prosze!

Gość jaka pusta jesteś autorko
sama udzielasz się gdzie chcesz i kiedy chcesz, a inne nie mogą zadawać pytać. Czy to twoje prywatne forum??

Gość a ja przyklasnę autorce
owszem - pytac można, ale jak powstaje milionowy topik pt. "czy jestem", "Może jestem", albo O ZGROZO "Jak w internecie sprawdzic, czy jestem?", to szlak trafia. Jedno jest pewne, objawy ciązy mogą być identyczne jak objawy zbliżającej się @ i wiem co mówię, bo mam już dziecko. A może być tak, ze najpierw kobieta nie czuje nic, co wskazuje na ciążę bo wszystkie objawy ma na 1-2 dni @, a przed terminem/lub w terminie @ te objawy zupełnie ustępują. JA tak miałam - najpierw jakiś tydzień po zapłodnieniu (oczywiście jeszcze nie byłam pewna, więc nie doszukiwałam sie niczego, jedynie piszę co się u mnie działo) zaczęlo mnie ciągnać w dole brzucha, od jajników w stronę macicy i kłucie raz z lewej, raz z prawej . Nic nadzwyczajnego - po owulacji płyn z pęcherzyka znajdujący się z zatoce douglasa może drażnić i wywoływać nieprzyjemne doznania. I te kłucie utrzymywało mi się cały czas. Śluzu zero, piersi lekko napięte. W dniu spodziewanej @ pojawił się śluz, a piersi zupełnie oklapły. Byłam pewna, ze @ zawita w ciągu dnia. CHodziłam cały dzień z podpaską !!! Ale @ nie zawitała i dzisiaj mam już 7 miesięczne dziecko ! I potwierdzam, co piszą , ze każdy objaw NIBY CIĄŻY może świadczyć także o czymś innym: zachwianiach hormonalnych, zmęczeniu, być skutkiem wczesniejszej ciązy, bądź też być typowym objawem na danym etapie cyklu.

Gość a ja nie chociaz...

Gość a ja nie chociaz...
Chodzi mi o to, ze tak na prawde wiekszosc z tych dziewczyn nie szuka porad, ani informacji o wczesnych objawach ciazy.. One szukaja pocieszenia.. Wiekszosc z nich stara sie o dzidzie juz dluzszy czas.. Nie zauwazylyscie tego?? Jak sie nawzajem pocieszaja itp? To takie proste i widoczne...

Gość o kurde dziewczyno
do gina jak njaszybciej i powiedz mu o tym!!!!