Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamyczek--

asymetryczne wargi sromowe

Polecane posty

Gość kamyczek--

hey czy ktoras dziewczyna tez tak ma (?!), moze to nie jest duuuzy problem;P ale denerwuje mnie...wkurza mnie to ostatnio starsznie, mialam juz jednego chlopaka z ktorym sie kochalam i jemu w ogole to nie przeszkadzalo :P ale najgorsze jest to ze mi sie to nie podooba bo wydaje mi sie malo estetyczne, i mam z tego powodu kompleks.... boje sie ze mojemu kolejenmu chlopakowi (ktorego juz mam;) ) nie bedzie to odpowiadalo, czy to ma znaczenie?.... czy ktoras tez ma nie rowne????

Gość dziewczyna12233
tu jest duzo topicow na ten temat wyszukaj je sobie ja tez takmam

Gość dser
liczy sie dziewictwo bardziej dla mnie niż asymetria warg.

Gość znachor
dobrze że nie nosisz tyłka na szyi bo wtedy by był powód do narzekań

Gość zaciekawiona19
ja tez mam asymetryczne wargi sromowe, tzn, jedna z warg sromowych mniejszych jest duza i wystająca a druga krótka. Nie wiem czemu tak jest i to akurat w tej czesci ciała. A jak myslicie, ile dziewczyn moze miec miec taki sam problem? Wg. mnie np co piata ma asymetryczne, bo 3 z moich kolezanek tak własnie mają, wiec to nie jest jakies zajawisko szcególnie rzadko spotykane. Ale mimo tego mam z tego powodu straszny kompleks. a moze te nierówne wargi są dziedziczne?

Gość kijanka-17
kurde ja ma tak samo, nie wiem od czego to zalezy , ale wiem jedno nigdy nikomu sie nie pokaze na goło!!

Gość lolaaaa
jedna z moich kolezanek własnie tak ma i wtydzi się isc do ginga przez to. To pewnie jest dziedziczne,

Gość malinka21
Dziewczyny nie przejmujcie się tym, ja też tak mam a mojemu facetowi wogóle to nie przeszkadza! To jest normalne i wiele dziewczyn tak ma!

Gość klaudunia
i ja tak mam. Podobno to normalne,ale jak to mozliwe ze taka asymetria jest normalna??? Normlane sa równe wargi. a te nierówne to jakieś wybryki niestety wg. mnie.

Gość recepcjonistka
ja tez....

Gość upupupupupupupupupuupupupupu

Gość tak jedna ona
ja też mam niesymetryczne i nie jest to zaden problem - jestem zadowolona, ciszę sie bardzo, ze nie mam żadnych powazniejszych problemów jeżeli chodzi o życie intymne. Mój mąz uważa, ze jestem piekna, szaleje za mną (nagą czy nie), uważa, ze jestem wspaniaą kochanką - dziewczyny, w czym problem, jak facet kocha, to będzie szalał i za niesymetrycznym motylkiem, naprawdę :)

Gość weris
Ja też mam i ginekolog zaproponowała mi zabieg , aby to usunąć ale chciałam z tym poczekać..minął rok nadal mam asymetrię i juz mi to tak nie przeszkadza facet mi się ośwaidczył i tweirdzi , że mu to nie przeszkadza a dzięki temu jestem dla niego wyjątkowa.. aczkolwiek chcialabym to usunąć, krepuje się na basenie na plazy czy w samej bieliźnie przy narzeczonym bo jest to widoczne przynajmniej ja to wszedzie widze.. a poza tym chce być piękniejsza i tam gdzie widzi tylko narzeczony:D

Gość Adaśkowa
Ja tak mam :) też nad tym się zastanawiałam bardzo poważnie nad tym,że jak możliwe jest to,że niby to tak normalne... nie lubię tego... ciągle mam wrażenie,że to bardzo się odróżnia... zimą mam spokój bo raczej nie chodzę pływać :P ale czuję dyskomfort kiedy narzeczony chce mnie dotykać, całować... rozumiecie? no ale narzeczony mówi,że jemu to nie przeszkadza w żaden sposób a wręcz przeciwnie jest to wyjątkowe...

Gość takaa jedna
ja wlasnie tez tak mam .. i denerwuje mnie to mam nadzieje ze jak bede miala zamiar rozpoczac zycie seksualne to ze mojemu chlopakowi nie bedzie to przeszkadzalo .. mam chlopaka ale uwazam ze nie jestem jeszcze na to gotowa..

Gość gooo
tez tak mam zyje juz tak 30 lat i zaden facet sie nie zalil, z obecnym jestem juz dlugo , zwiazek jest na tyle dojrzaly, ze powiedzialby gdyby vhcial zebym poszla to usunac. dla mnie to zaden kompleks moze dlatego ze w zyciu widzialam tylko pare filmow dla doroslych i to ze swiadomoscia, ze tam wiekszosc rzeczy jest sztuczna: cycki, waginy makijaze, włosy

Gość gość
W skrócie mówiąc - asymetria jest normalna. Asymetryczna jest np. każda twarz (często robi się eksperyment i składa twarz z dwóch lewych połówek i z dwóch prawych i otrzymuje się nieraz dwie bardzo różne twarze). Tak samo wargi sromowe - to w zupełności normalne, że nie są idealnie symetryczne. Niekiedy jest to niemal niewidoczne, a u innych asymetrię widać na pierwszy rzut oka, ale dopóki nie powoduje to dolegliwości zdrowotnych, uważam, że asymetria jest czymś zwyczajnym, co nie powinno nikogo dziwić ani wprawiać w kompleksy. Faceci też nie są symetryczni - zwyczajnie jedno jądro jest trochę niżej niż drugie - a nikt nie mówi, że to nienormalne. Ludzie, zaakceptujcie po prostu fakt, że człowiek jest asymetryczny, że nie jest figurą geometryczną, jakimś kwadratem czy prostokątem, żeby musiał być z obu stron równy. Unikniecie dzięki temu wielu zbędnych zmartwień ;)