Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie-wiem

CO TO ZNACZY BYĆ DOBRĄ ŻONĄ???

Polecane posty

Gość Nie-wiem

Bo mój mąż mi wczoraj powiedział, że ja nie jestem. Staram się jak mogę a on nawet tego nie widzi :-(

Gość stara zona
tzn. wyglaszać psalmy pochwalne na czesc męża, jaki to on męski , opiekunczy, dobry, itp., zapewniac mu dobry serwis w postaci sexu( wszytskie odmiany), nie okazywac mu ze jest się mądrzejszą od niego, dbac o siebie, dobrze gotowac, nie przeszkadzac mu w ogladaniu telewizji, no i pewnie jeszcze mnostwo innych rzeczy ktore teraz nie przychodzą mi do glowy ...

Najlepiej zapytaj go, co przez to rozumie. Może starsz sie i zapewniasz mu rzeczy, które nie są dla niego istotne, a nie zauważasz tych najważniejszych?

a twoj maz w takim razie nie jest dobrym mezem skoro w taki sposob sie do Ciebei odnosi, wiec nie ma prawa wymagac zebys byla dobra zona:)

Gość Nie-wiem
Ja pracuje, poza tym piorę gotuje sprzątam dbam o dom, kocham się z nim kiedy tylko ON ma na to ochotę. Dbam o siebie itp. Psalmów pochwalnych raczej mu się nucę, bo nie jest dla mnie żadnym autorytetem. Nic w życiu nie zrobił i nie osiągnął, a uwaza się za niewiadomo kogo. W domu też przysłowiowego gwoździa nie potrafi wbić i nawet mnic nie robi żeby się tego nauczyć. I ma jeszcze czelność mówić mi takie rzeczy. Faceci są jednak bardzo ograniczeni :-(

Gość Magdalenkaaa
"Ja pracuje, poza tym piorę gotuje sprzątam dbam o dom, kocham się z nim kiedy tylko ON ma na to ochotę." Moze twoj krolewicz ma jeszcze jakies inne zachcianki ktorych nie spelniasz? Oj uwazaj, bo potem bedziesz plakac, jak bedziesz wszystko robic a on nic. Malzenstwo to partnerstwo a nie z serji powiedzien: "My w rodzinie mamy po rowno, on ma same prawa a ja same obowiazki" pozdrawiam

Gość aaa moze
więc dziwię czemu nie powiedział naiwna

A Ty go w ogóle kochasz? Piszesz, że nie jest dla Ciebie żadnym autorytetem, że nic w życiu nie osiągnął. Ma to dość negatywny wydźwięk, że aż by chiało się zapytać, dlaczego za niego wyszłaś? Coś musi w nim byc, co Cię przyciągnęło do niego... Chyba jestes rozgoryczona, ale prenensjami nic nie zdzialasz. Moja propozycja - ROZMOWA! Produktywna, nastawiona na odbiorcę rozmowa, a nie wymiana wzajemych oczekiwań i pretensji. Spróbuj i napisz, co i jak.

Gość Nie-wiem
Rozmów już były tysiące, ale bardzo trudno rozmawia się z kimś kto uważa się za pępek świata :-( Niestety nasze konwersacje z reguły obracają się w kłotnie bo on uważa że on jest bez zarzutu a ja mam jak zwykle problem. Dlaczego za niego wyszłam, dziś sama o to pytam. Dopiero po ślubie wychodzi szydo z worka, przed ślubem to była sielanka. Jak dziś miałabym sie decydować to napewno nie popełniłabym tego błędu ;-(

Gość ojojaj
Zła żona??? Zapytaj go po prostu, jaka według niego powinna być dobra żona. Pewnie ma jakieś konkretne wyobrażenie o dobrej żonie. Niech wymieni jej cechy... Bardzo Ci współczuję ale spróbuj powalczyć o Was, jeszcze wszystko można ułożyć, na pewno:)

Gość nocne marki 30
"Rozmów już były tysiące, ale bardzo trudno rozmawia się z kimś kto uważa się za pępek świata Niestety nasze konwersacje z reguły obracają się w kłotnie bo on uważa że on jest bez zarzutu a ja mam jak zwykle problem." U mnie jest tak samo, facet w ogóle mnie nie słucha a nawet nie chce słuchać bo to ja mam problem a nie on, a to tylko szczegół że tym moim problemem jest właśnie ON. Jesteśmy ze sobą dłuuuuugo, nie jesteśmy małżeństwem, bo on sie jeszcze nie wyszalał!!!? Ja bardzo chciałam ślubu i stabilizacji, ale jak tak ma wyglądac moje życie z nim to ja dziękuję, wysiadam, nich sie dzieje wola nieba, co będzie to będzie.... :(