Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala26

drętwienie ręki

Polecane posty

Gość ala26

ostanio jak siedziałam przy komputerze najpierw zdretwiał mi najmniejszy palec lewej ręki a póxniej cala ręka . Jestem w 8 miesiącu.Co to może być?? i czy któraś tez tak miała??? to zdretwienie trwało dosyć długo.

Drętqwienie ręki podczas pracy przy kompie ..nie ma nic wspolnego z ciążą i rowniez nie wplywa na jej stan ..To sprawa zaburzen neurologicznych ( miejscowe podraznienie nerwu )..oraz sprawa ukrwienia w calej konczynie ( zimna dlon ..prąd w palcach ..odretwienie) .Zla pozycja ..za dlugo w jednym ulozeniu . Musisz czesto robic przerwy , kiedy tylko poczujesz mrowienie w palcach ..a reke opieraj na specjalnej podkladce pod przegub .. Zwracaj tylko uwage czy nie siedzisz \"skrecona \" przy biurku ..to moze byc niekorzystne dla dziecka .. Pozdrawiam

a mi w ciazy bardzo czesto dretwialy nogi i mialam obrzydliwe skurcze stop i łydek--cholernie bolesnei slyszalam ze to niormalne w ciazy. tak czt owak u kazdegio roznie to przebiega

Gość ala26
zaburzenia neurologiczne???????czyli coś jest ze mną nie tak??/później ruszałam tą ręką i ciągle miałam taka odretwiała.

ala ..:)...nie panikuj ..napisalam zaburzenia neurologiczne bo ...jesli np..siedzisz skrecona to i glowe masz ..w innym ulozeniu niz \"na wprost\"..wtedy rowniez kregi szyjne sa skrecone ..co przy dluzzszej pozie daje gdzis ucisk na nerw ..wystepuje dretwienie miejscowe . Zaburzenie neurologiczne bo pochodzi od nerwu . Wszystkie ogretwienia konczyn gornych sa od kregoslupa szyjnego lub piersiowego ..Jesli dolaczysz do tego ..zle ukrwienie w konczynie ( rowniez zla pozycja )..masz taki objaw jak opisalas ..! To co opisala ..padlinka ..to inna sprawa ..te dretwienia konczyn pochodza od ..kregoslupa lędżwiowego i to jest w ciąży jak najbardziej normalne ..gdyz powiekszona macica uciska na zwoje nerwowe w odcinku ledżwiowym ..na to nie ma rady ..tak ma byc ..! Jedna kobieta odczuwa mniej ..inna bardziej ale to jest normalne .

ja dostałam od mojego gina na początku ciąży książkę - \"Od poczęcia do narodzin\" żebym sibie poczytała jakie są w ciąży objawy i czym należy się przejąć a co poprostu jest i nie ma co panikować. Tak więc teraz jestem w 21tc i niedawno zaczęły mi drętwieć palce u dłoni. Czasami do tego stopnie że prawie nic nie czuję. Oczywiście spanikowałam. W domu wzięłam tą księżkę a tam napisali że w ciąży to normalne bo bardzo pogarsza się krążenie krwi, ponieważ macica uciska na tętnice udowe i tam się zatrzymuje dużo krwi. Więc jak się długo siedzi (przy kompie) to dłonie drętwieją. Nie ma się co bać. Napisali że pomaga branie magnezu z wit. B6 jak na skórcze. Jak to nie pomoże i będą nadal drętwieć to nic się na to nie poradzi, a gdyby zaczęły jeszcze się palce trząćś to podobno na noc można zakładać opaski usztywniające nagdarstki. Ja z tymi informacjami i strachem poleciałam do mojego gina. On na to że tak jest i już i mam łykać magnez. Jak dużo się ruszam to wcale mi nie drętwieją. Teraz przez weekend ani razu, ale dziś w pracy siedzę 8h przy kompie i jeż czuję. Jak pójdę spacerkiem do domu i się rozruszam to się krążenie poprawi i mi przejdzie. Nie stresuj się. Tak ma być. Najwyżej jak cię to niepokoi to na następnej wizycie powiedz ginowi o tym, a przekonhasz się że to normalka. Gdyby każdy uważał że w niewygodnej pozcji ma zaburzenia neurologiczne to by się neurolodzy od ludzi nie mogli opędzić. Spokojnie to nie żedne zaburzenia ani chorobo, to tylko ciąża - stan przejściowy.

Boze dziewucho! Slow mi brak - jestes w ciazy i w sprawie, ktora tak Cie niepokoi konsultjesz sie na forum???????????? DO LEKARZA!!!!!!!!!!!!! Co za bezmyslnosc!