Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kola55

dziwne objawy po Nutramigenie

Polecane posty

Gość kola55

Mój mały skończył właśnie 2 miesiące i z powodu koleczek przestawiam go powoli na nutramigen - ale dziwna sprawa, bo nie dosyć, ze ma zielone kupki, to w dodatku dość dużo ulewa, często przezroczystym płynem i czasami podczas jedzenia strasznie płacze, skręca sie, nie pomaga noszenie do odbicia, czy zmiana pozycji. Myślałam początkowo, ze czasami po prostu ma obrzydzenie do tego smaku i spróbowałam mu od raz podać Nan1 ale nadal było to samo, tzn. nie chciał jeść i płakał. Być może coś mu zalega w przełyku - sama nie wiem. Może któraś z Was też ma takie doświadczenia - bardzo proszę o radę

Gość klklkl
Oprócz rad na kafeterii lepiej jaknajszybciej udaj się do pediatry, bo to przecież maleńkie dziecko!

Gość kola55
umówiłam na jutro Pediatrę, ale mimo wszystko ciekawa jestem czy równiez inne mamy miały podobny problem

Gość GooGoo
Ja moja małą też pzrestawiałam na nutramigen ( wczesniej była na nan1) spróbuj dodac do mleka Nutriton on zageszcza powinno byc lepiej ale zapytaj jeszcze lekarza on najlepiej doradzi

A wcześniej dziecko ulewało czy nie? Bo czasami tak jest jak organizm dziecka nie toleruje mleka. Chociaż Nutramigen jest podobno przy sprawach kolkowych bardzo dobry. Mój synek ulewał od samego początku i to dość mocno przyczyną był refluks żołądkowy. Dostawał najpierw Nan Ha przez pierwszy tydzień ale miał kolki i lekarz zmienił nam mleko na Nutramigen. Od 6 tygodnia stosowaliśmy do mleka zagęszczacz Nutriton i problem ulewania zniknął. Ale skonsultuj to z lekarzem i napisz co ci powiedział.