Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Erika

Czy ktoś wybielał zęby Opalescence lub Ilumine??

Polecane posty

Proszę powiedzcie jakich dolegliwości mogę spodziewać się po wybieleniu zębów?? Czy np po paru latach od zakończenia wybielania mieliście jakieś problemy z zębami?? To znaczy czy były jakoś szczególnie nadwrażliwe, czy zaobserwowaliście że bardziej się psują, bądź inne. Dzięki za opinie. :-)

Ja wybielałam i to przynajmniej dla mnie był koszmar. Zęby stały sie bardzo wrażliwe. Ledwo dotrwałam do końca 10 dnia. Nie mogłam przez to nic jeść bo wszystko drazniło. wybieliły sie nawet ładnie, ale po dwóch latach pociemniały bardziej niż przed wybielaniem :(

Ja zakładałam już sobie żel wybielający dwa razy. Jakiegoś specjalnego efektu wybielenia nie zauważyłam. Teraz robię przerwę, bo po tych dwóch razach zęby zrobiły się zbytnio wrazliwe. Zuzko kamila mamo, przeraziłam się tym co napisałaś, że po dwóch latach zęby są ciemniejsze niż przed wybielaniem. Jaką metodą wybielałaś?? Piszcie swoje spostrzeżenia w tematcie wybielania. 🌻

Czesc dziewczyny. Ja wybielalam zeby opalescence 4 lata temu. I do dzisiaj mam bielutkie jak snieg. Az dentysta byl zdziwiony. Wybielalam chyba przez 7 dni. Zakladalam na noc. I cos mi strzelilo do glowki zeby sobie troszke \"dobielic\" wczoraj (bo zostalo mi kilka strzykawek preparatu) i dzisiaj mnie troszke bola zabki. Ale juz mi przechodzi. Takze polecam goraco opalescence;)

Gość ejjjj
strzykawki z zelem sprzed 4 la? no nieźle...:D

JA JESZCZE SŁYSZAŁAM, ZE NIE KAZDY MOŻE ZĘBY WYBIELIĆ. WARUNKIEM SĄ ZDROWE ZĘBY BEZ PRÓCHNICY! AHA, I JESZCZE JEDNO, PODOBNO WYPEŁNIENIA I PLOMBY SIĘ NIE WYBIELAJĄ I ZOSTAJA W TYM SAMYM KOLORZE, WIEC JAK KTOŚ MA ,,ŁATKI\" NA PRZEDNICH ZĄBKACH TO RADZIŁABYM SIĘ ZASTANOWIĆ, BO BĘDZIE ZA DUŻY KONTRAST! JA NIESTETY MIAŁAM KIEDYŚ UKRUSZONĄ JEDYNKĘ I BYŁAM U DOSZTUKOWANIU TEGO UBYTKU. NA POCZĄTKU BYŁO BIAŁE I LEKARZ ZAPEWNIAŁ MNIE ŻE KOLOR NIE POŻÓŁKNIE, ALE JEDNAK TERAZ JEST CO INNEGO :-(

Wybielałam zęby Nite White ACP 10% a potem 16%. Wybielanie trwa kilka do kilkunastu tygodni (zalezy od koloru Twoich zebów i od tego czy szybko preparat zadziała). Dentysta przygotowuje na podstawie odlewu szczęki, specjalna plastikową szynę, którą zakładasz na noc. Preparat wyciska sie ze specjalnej strzykawki. W szynie nie można jesć i pić. Po kilku aplikacjach, trochę bolały mnie zęby. Odczuwałam nadwrazliwośc na ciepłe -zimne. Ale oczywiscie, można robic sobie przerwy :-) Co 7-9 miesiecy robię sobie odswieżenie, bo piję sporo ciemnej herbaty, ale nie jest to wcale tak bardzo konieczne. I w zadnym razie zęby nie ciemnieją!!!Mogą byc widoczne wypełnienia, bo rzeczywiscie preparat na nie, nie działa. Jedna tubka- strzykawka 2,6 g z podziałką na 7 dni. kosztuje ok.150 zł. Pozdrawiam.

Gość a czy nie ma czegos...
...co wybiela zeby na dluzej? Jeden dentysta mowil, ze jego preparat (niestety nie wiem jaka nazwa) wybiela na 10 lat. To mozliwe, czy wciska kit?

Szynę silikonową zrobiła mi koleżanka, która pracuje w pracowni protetycznej. Po znajomości kosztowało mnie to tylko 150 zł, u stomatologa zapłaciłabym 600 zł; brat w sklepie dentystycznym, w którym pracuje, kupił mi żel Ilumine (jakaś nowość) za 36 zł, gdzie normalnie taki sam żel kosztowałby mnie ok 100 zł. Jednakże wszyscy wokoło mnie, zdecydowanie odradzają mi wybielanie zębów. No ale nie ma jak to baba... ;-) jak się uprze to to co wymyśli , musi zrealizować. Hihihi .... no i wybielam ! 🌻

Gość iggaxx
wlasnie,cos co na dluzej wybiela i bardzo dobrze wybiela?? ja akurat moge pozwoic sobie na wiekszy wydatek,tylko pojecia nie mam co jest najlepsze,pomozcie dziewczatka.

Widzę, że wybielanie zębów nie cieszy się jeszcze u nas powodzeniem :-( A ja już mam śliczniutkie białe ząbki... :-D, piękny uśmiech :-D :-p ... tylko mam nadzieję że zbytnich problemów z zębami po tym zabiegu nie będę miała :-o Pozdrówka

Gość 123456789023456789034567890-
ja też wybielam juz chyba z 8 raz zęby żelem opalscenece i ajkoś te efekty są słabe. miałam prawiie kiku tygodniową przerwe bo ból był straszny ale kupiłam pastę elmex do wrażliwych zębów i rewelacja + żel fruolowy firmy elmex( ni8e innych duzo ich probowałam i strata pieniędzy, ten kosztuche około 28zł) który nakłada się na szyny na jakieś 2 godziny. Kurcze mam zdrowe i mocne zęby a efekt naki marny

hej dziewczynki ja wybielałam ząbki jakiś rok temu ale żeby działał premarat Ilumine trzeba najpierw zabieg pierwszy spędzić u dentystki i to trwa godzine nie dłużej chyba że ktoś nie wytrzyma to krócej...efekt przeszedł moje oczekiwania do dzis mam białe ząbki...zabieg w domu po tym w gabinecie powtarzałam tylko dwa razy produkt Ilumine o tym mniejszym stężeniu...ząbki bolały ale to już przeszłość - mogłam zabieg jeszcze częściej powtórzyc ale wtedy ta biel byłaby jak wapno...a to już nie jest fajny efekt...pozdrawiam ciepło :)

polecam białą perłe. Wybielałam zęby w wakacje i ani troche nie pożółkły. Naprawde jestem zadowolona z efeku, a zęby miałam okropne. I cena teź spoko, bo za 2 tubki ok 50 zł.

Gość arurkaaaa

Gość a ja Ci

Gość arurkaaaa
dziewczynki mam pytanie... otoz przywiozlam z usa caly zestaw wybielania opalscence z materialem do wyrobienia nakladek... niewiecie czy ktorys denstysta sie podejmie zrobienia? czy raczejj odpada? pozdrawiam

Gość 000000000000000abcdefghijklamn

Gość 1234567890-=

Gość Garu
Znakomite efekty wybielania zębów daje Ultra Star- pasta do zębów dostępna na www.life-star.pl

Gość WAESRDYTFUGIO

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://yee.pl

Witam! ja mam zamiar dzisiaj rozpoczac kuracje opalescence 15 preparat polecil mi moj dentysta. Jezeli chodzi o samo wybielanie najwazniejsze sa nakladki na zeby te uniwersalne ze sklepów sa nie dopasowane do zębów! A tak to luzik no chyba ze ktos ma naprawde straszne przebarwienia to zapraszam najpierw do dentysty:) No i podstawa zeby musza byc wyleczone w 100% oczyszczne mechanicznie z pruchnicy na sam koniec bielone nie inaczej! Podczas samej kuracji nie nalezy jesc goracych i slnie przebarwiajacych posiłkow to sam z napojami! Jezeli zeby sa wrazliwe preparat stosujemy co drugi dzien >> nie na sile codzinnie bo beda bolec coraz bardziej!No i dobra rada nie wybielajmy je co pol roku bo zniszczymy je calkowicie, a przeciez to w jakiej beda kondycji nasze zeby zalezy od nas samych nie od preaparatu:)

Witam. Ja wybielalam zeby opalescence juz 2 razy i jestem zadowolona. Fakt duzy minus to nadwrazliwosc zebow podczas uzywania ale to mija po skonczeniu kuracji. Po wybieleniu mialam oslabione troche zeby i lekarz zalecil mi fluoryzowanie ich ale nie psuly sie bardziej ani nic w tym stylu po prostu mialam biale plamki czyli odwapnienia. Ale ogolnie efekt rewelacyjny :)

Gość anetkaf102
hej ja wlasnie dzisiaj zrobilam szyne, i zaczynam za tydzien:) moge tylko powiedziec, ze przy stosowaniu zelu i syzb oraz 72 godziny po nalezy stosowac białą diete! tzn, wszystko co zabrudziloby białe płotno odpada. jednym slowem zostaje bialy ser i jogurt naturalny - noi woda, ewentualnie wodka ze spritem:D druga sprawa to fakt, iż stosując jakiekolwiek pasty z fluorem nie bedzie efektu, a dlaczego? bo fluor jest zołty- nie bez przyczyny mowisie ze zolte zeby sa zdrowe.:) trzecia sprawa to szczeotkowanie zebow pasta opalescence:) pozdrawiam:)

Gość kassska
hej Wam!!! Ja od dzis zaczełam wybielanie Opalescence i mam pytanie poniewaz moj lekarz powiedział zebym wybielała tylko 2h dziennie poniewaz zakładanie szyny na noc czyli ok8h daje ten sam efekt! co wy o tym sadzicie ? ? czy rzeczywiscie nie ma roznicy ?

Gość szuszka
Bałabym się zakładać tę szynę na 8 h. Rozsądniej chyba posłuchać lekarza, prawda/ W końcu chyba wie co mówi. Poza tym takie długie trzymanie szyny może podrażnić dziąsła

Gość szuszka
Słyszałam o jakimś drastycznym przypadku kiedy kobieta popaliła sobie w ten sposób całe dziąsła. Leczenie był potem bardzo trudne