Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glodny chlopczyk

Glodny chlopczyk potrzebuje waszej pomocy .

Polecane posty

Gość glodny chlopczyk

Chcialbym sobie cos ugotowac na obiad bo od kilu dni jem same mrozone pizze , probowalem juz chyba wszystkich i mam juz dosc. Potrzebuje prostego przepisu na cos dobrego , podajcie mi co mam kupic i jak to zrobic , tylko zeby to bylo latwe. nick jest taki zeby wzbudzic wasza litosc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piers z kurczaka kroisz na kawalki i przyprawiasz smazysz na patelni (szybko sie smazy) do tego w osobnym garnku gotujesz smietane kremowke z sola i troszke masla jak to zgescieje zalewasz kurczak an patelni to tego dajesz troszke szpinaku, osobno ryz i np brokuly pycha!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lin18
najprościej będzie ugotować ci jajecznicę na kale. do przyrządzenia potrzebujesz 3 jajka, 2 szczypty luźnego stolca i troszke soli. kal podsmażasz na łyżeczce masla, gdy juz sie zrumieni i zacznie pryskac wlewasz wytrzepane, posolone jaja. i tutaj masz do wyboru: albo zrobić je lekko ściete, albo mocno, w zależności od indywidualnych upodobań kulinarnych. potrawa łatwa i bardzo pyszna. smacznego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość glodny chlopczyk
zuziu >>>> ten przepis nie wyglada mi na taki prosty , nie wiedzialbym nawet w jakich ilosciach te produkty brac , jak slysze szpinak i brokuly :O , masz jakis inny ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość enamorada
Cos co jest proste i uwielbiaja to faceci! Na blaszce rozkladasz udka albo skrzydelka kurczaka (albo jakies inne czesci kurczaka, co tam kupisz), przyprawiasz do smaku sola lub przyprawa do kurczaka, moze byc tez pieprz lub suszony czosnek, kladziesz obok na tej samej blaszce pokrojone (i obrane) warzywa: ziemniaki, cebule, pieczarki, pomidora (ten nie musi byc obrany), moze byc tez pomidor z puszki razem z sosem (albo inne warzywa, co tam masz w lodowce, np papryka, zwlaszcza papryczki chili), polewasz to wszystko troche olejem, wkladasz do piekarnika na ok 40 min-godzine (az kurczak sie upiecze i skorka przybrazowieje). Gdzies tak po 30 min przerzuc kawalki kurczaka na druga strone. Ty nic nie robisz, kurczak z warzywami sie piecze, pycha jest, moj chlopak nauczyl sie tego ode mnie i teraz na okraglo to robi :) Warzywa nie musza byc wszystkie te, co podalam, na pewno masz w domu ziemniaki i cebule, to wystarczy!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kkllee
a probowałes np sposob na .... winiary

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kurcze nie wiem czy to prowokacja czy nie,ale moze ktos inny wobec tego skorzysta zrob sobie schabowego co? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kkllee
albo spagettii ze słoika :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość enamorada
Acha, piekarnik nastawiasz na 200 stopni, albo na maksa, najlepiej wlacz go sobie juz w trakcie przyrzadzania kurczaka, zeby sie nagrzal.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość platek rozy
A moze w inny sposub cie nakarmic ?????????????????????????????????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość glodny chlopczyk
to nie jest prowokacja , chce sobie cos ugotowac tylko ze nie umiem i dlatego szukam latwego przepisu , im b4edzie wiecej tym bede mial wiekszy wybor

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość platek rozy
Lubie glodnych chlopczykow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość glodny chlopczyk
ale glodny chlopczyk nie lubi byc glodny :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość platek rozy
A co lubi glodny chlopczyk?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość enamorada
Inny prosty przepis, tez dobry. Kupujesz: 1) Ryz (najprosciej w takich paczuszkach do gotowania) 2) podwojna piers z kurczaka 3) sos Uncle Ben's slodko-kwasny (w sloiczku) 4) sos do potraw chinskich Knorra (w torebce) Zagotowujesz wode na ryz, solisz troche (ok 1 mala lyzeczke), do gotujacej sie wody wkladasz 2 torebki z ryzem i gotujesz tyle, ile jest podane na pudelku (chyba z 15-18 minut) W tym czasie piers z kurczaka kroisz w drobne kawalki i podsmazasz na duzej patelni z olejem (trochew oleju, zeby kurczak nie przywarl do patelni), a sos chinski z torebki rozpuszczasz w zimnej wodzie (zgodnie z przepisem podanym na torebce, pamietaj, ze szklanka wody to 220ml) Gdy kurczak juz jest usmazony (bialy i niektore kawalki zaczynaja brazowiec), dodajesz rozpuszczony w wodzie sos i wszystko gotujesz na niewielkim ogniu tyle czasu, ile kaza gotowac sos (napisane jest na torebce, nie pamietam). Jak juz sos z torebki razem z kurczakiem sa gotowe, dodajesz sos ze sloiczka i podgrzewasz jeszcze chwile, tak zeby bylo cieple. W tym czasie wyjmujesz ryz oczywiscie. Sosem polewasz ryz. To bardzo proste i smaczne danie, choc z gotowych sosow. Opisuje te dania tak dlugo, bo ze wszystkimi szczegolami, domyslam sie, ze nie potrafisz gotowac i ze wszystko dla Ciebie jest czarna magia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Super proste, dosyć smaczne: kupujesz 30 dkg kabanosa, 2 celuble, ryż w torebkach, olej lub oliwę Zagotowujesz wodę w garnku, wrzucasz ryż w torebce i gotujesz pod przykryciem wg przepisu na pudełku (ok. 20 min.) Celulę kroisz jak Ci sie uda, w paski, w kostkę, kabanosa w grube plastry, smażysz to na oleju lub oliwie,solisz, pieprzysz do smaku po ugotowaniu ryżu posypujesz go przysmażonym kabanosem kupujsz jakiś czerwony sos w słoiku, jest szeroki wybór w sklepach, jakiś pomidorowy, słodko kwaśny, cebulę, pieczarki, makaron spagetti kroisz cebulę i pieczarki w kostkę, smażysz na oliwie, jak zmikękną dodajesz sos ze słoika, próbujesz smak ewentualnie przyprawiasz solą i pieprzem (świetna jest świeża bazylia do kupienia w doniczkach w sklepach spożywczych), gotujesz makaron wg przepisu na opakowaniu czesto go mieszając, polewasz ugotowany makaron sosem kupujesz mrożony szpinak, opakowanie sera fata, czosnek, oliwę, jakikolwiek makaron spróbuj nawet jeśli do tej pory twierdziłeś, że nie lubisz szpianku, teżtak myśląłam do puki nie spróbowałam tego, na palelni rozgrzewasz ze 2-3 łyżki oliwy, wrzucasz wyjęty z woreczka zamrożony szpinak nie rozmrażaj), siekasz czosnek, widelcem rozcierasz na talerzu fetę, dodajesz czosnek i fetę do szpinaku, smażysz na małym ogniu, bardzo czesto mieszasz, przyprawiasz solą i pieprzem, smażysz dopuki ci nie oparuje woda ze szpianku, to ma być gęsta papka, gotujesz makaron i tym szpiankiem go polewasz, możesz też zetrzeć lub drobno pokroić troche żótłego sera i posypać po wierzchu, pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Madlen77
Napisz moze co lubisz jesc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dobra juz wiem , starsza siostra mi pomogla Mar II King 13:55:32 kupilem tacke z kurczakiem hanka 13:55:42 i co Mar II King 13:55:45 tylko ze on jest surowy hanka 13:55:50 no i Mar II King 13:56:02 no i co z nim zrobic hanka 13:56:10 a zjesz go dzis hanka 13:56:27 jak tak to ugotuj a jak nie to do zamrazalnika Mar II King 13:56:27 to jest tacka , 2 kawlki takie wieksze Mar II King 13:56:55 po to kupilem zeby go zjesc a nie wpierdalac do zamrazalnika hanka 13:57:18 no to wrzuc na brytfanne Mar II King 13:57:25 no hanka 13:57:28 a kurwa Ty to caly jestes popierdolony hanka 13:57:36 posyp przyprawa i piecz Mar II King 13:57:44 bez oleju >? hanka 13:57:52 a po co hanka 13:58:02 wode wlej na brytfanne Mar II King 13:58:06 no hanka 13:58:10 i zeby tam bylo jej troszki i piecz Mar II King 13:58:23 ale oleju nie trzeba ani masala hanka 13:58:59 nie po co hanka 13:59:07 tluszcz wylezie z tego Mar II King 13:59:17 dobra ide Mar II King 13:59:34 a jak ma byc temp i i le minut hanka 13:59:43 na poczatku mocno moze byc hanka 13:59:54 a pozniej skrec, bo sie spali i nie upiecze hanka 13:59:58 i przewracaj hanka 14:00:08 a ile to sprawdz widelcem]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ale jestem podekscytowany , to jest moj pierwszy raz , niedlugo przestane byc kulinarnym prawiczkiem bo jak nie to moge stracic wiare w siebie i na zawsze zamknac sie w sobie.... :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Madlen77
Ha ha ha!!! Dobre :-) Sluchaj to sa takie dwa kawalki jak udka powiedzmy tak? Najpierw je wyczysc, jesli nie maja zadnych syfow to tylko umyj i osusz, pozniej wlej do malutkiego naczynka troche oliwy albo oleju, rozgniec czosnek, wysyp przyprawy i tym natrzyj kawalki. I teraz masz do wyboru, albo wrzucic to do piekarnika na jakies 200stopni, a czas to w zaleznosci od wielkosci kawalka, generalnie zajrzyj tam dopiero po ok 35min, predzej nei ma po co. Mozesz go wrzucic na patelnie i obsmazyc na glebokim oleju a pozniej zostawic troszke oleju, wlac wode (malo) i dusic pod przykryciem. Mozesz wrzucic do frytownicy, tak bedzie najszybciej. Mozesz tylko smazyc na patelni, to bedzie trwalo (na malym gazie!!!) ok 40min

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Madlen77
A nastepnym razem ugotuj zupe. To jest dopiero proste

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
problem jest taki ze nie mam oleju , a zeby to umyc to mi nawet do glowy nie przyszlo nie mowiac juz o oczyszczaniu czegokolwiek :( , wyciagnalem to z folijki wiec bylo chyba czyste, natarlem przyprawami i dalem na to troche masla ale jeszcze nie wlozylem do piekarnika , mam to teraz umyc , jak mi powiesz ze tak to umyje bo nie wiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Madlen77
Nie no teraz juz nie myj, pewnie nic nie bedzie, ja myje bo nie wiem gdzie to sie walalo, a na kurczaku sa czasem takie resztki piorek i inne syfy. Generalnie lubie czystosc :-) Jesli nie polales olejem to za jakis czas zajrzyj i polej odrobine woda, nawet kilka razy podczas pieczenia tak zrob w innym wypadku kurczak moze wyjsc suchy a przyprawa na wierzchu przypali sie no i nie bedzie rumianej skorki. Najlepiej jakby byl tluszcz jakis, ale z woda powinien byc przynajmniej miekki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ktos sie podszyl ale prawie mial racje bo go naprawde umylem i mi ledwo co przypraw wystarczylo , jest juz 200 stopni i teraz wkladac , na gore dalem troche masla

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość głodna dziewczynka
przyjdź do mnie, razem cos wymyślimy ;) tylko...zabirz ze sobą jedzonko 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chyba już ci nikt dziś
nie pomoże... och gdyby nieróbstwo albo chamstwo były jadalnenasi mężczyźni byliby jeszcze grubsi!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×