Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pony

oczyszczanie twarzy u kosmetyczki

Polecane posty

Gość gość
MajaHirsh chyba nie masz pojęcia na czym polega oczyszczanie skory w gabinecie kosmetycznym :)

Gość gość
No coż 2008.01.03 Nie nalezy samemu wyciskac zaskurniaków,od tego sa gabinety kosmetyczne tam po odpowiednim przygotowaniu cery,buzka zostanie profesjonalnie oczyszczonausmiech.gif Z jednym się zgadzam ... samemu nie należy WYCISKAĆ ZASKÓRNIAKÓW . W gabinecie zrobią to o wiele lepiej ;D

Gość gość
Sama jestes "zaskurniakiem"

hej mam pytanie. Zamierzam wybrać się do kosmetyczki na mikrodermobrazję na której nigdy nie byłam i boję się że kosmetyczka może mi zepsuć skórę, czy jest to w ogóle możliwe? czy nie mam co się obawiać? Czym się kierować w wyborze kosmetyczki?

Gość gość
Kosmetyczka musi ocenić czy Twoja skora nadaje się do mikrodermabrazji. Mi już kilka razy trafiła się taka klientka, której musiałam odmówić i wykonałam inny zabieg. Po prostu wybierz kosmetyczkę/ kosmetologa która ma wykształcenie kosmetyczne i odpowiednią wiedzę o skórze, a nie osobę która wykonuje mikrodermbarazję po 2h kursie :) Osobiście polecam mikrodermbarazję korundową.

warto, kosmettczka porzadnie wycisnie wszystko co siedzi w twojej skorze- pryszcze czy wagry. odpowiednio zdezynfekuje itd.

Gość garnierski
W zasadzie jedyne co mi przychodzi na myśl to kilka zabiegów w Beauty Center Józefów. Miałam peelingi na ciało i plecy, w zasadzie w ciągu kilku tygodni na prawdę mocno zmieniłam skórę, ale też sama stosowałam kosmetyki HB - efekty przyszły znakomite.

Cześć wszystkim. Mam pytanie do kobiet, które stosowały zabiegi oczyszczania twarzy i doradzą mi w kwestii, w której nie mam żadnej wiedzy... Mianowicie poszukuje prezentu na urodziny dla narzeczonej i natknąłem się na ofertę kompleksowego oczyszczania twarzy, w której skład wchodzi 15 etapów: -profesjonalny demakijaż skóry -ocena stanu skóry przy pomocy lampy-lupy -face mapping -masaż oczyszczający na bazie preparatu z glinką zieloną -dezynfekcja skóry mikrodermabrazja diamentowa lub peeling kawitacyjny (do wyboru) -odtłuszczanie skóry -eksfoliacja kwasem owocowym AHA -neutralizacja kwasu -aplikacja serum łagodzącego -darsonwalizacja skóry -maska łagodząca dobrana do potrzeb skóry -aplikacja witaminowego serum energetyzującego dla skór -młodych lub serum anty aging dla skór dojrzałych -relaksujący masaż pędzelkami -aplikacja kremu Steam Cream Gdyby któraś z was mogła napisać czy te zabiegi są cokolwiek warte to będę ogromnie wdzięczny. A może któraś z was już stosowała takie oczyszczanie i może podzielić się efektami??... Dodam jeszcze, że narzeczona często wyciska się przed lusterkiem i narzeka że robią się jej krosty i wągry a do tego twierdzi, że musi zwężyć pory... Wiem, że na tym punkcie jest przewrażliwiona i dlatego chciałem podarować jej na prezent coś co pomoże jej z tymi "problemami". Proszę napiszcie czy takie oczyszczanie, które znalazłem jakkolwiek może jej pomóc? P.S a może znacie inne lepsze metody czy zabiegi, które bardziej pomogą?

Gość gość
"Krasnalo" to co opisales to jest to wlasnie opis zabiegu oczszczajacego twarzy w sumie krok po kroku. Jej cere powina zobaczyc kosmetyczka, zeby okreslic jaki naprawde zabieg pasuje do jej skory. są panie, które akurat tych zabieg nie moga miec wykonywanych, takze to ze ty co nie co opiszesz to zbyt wiele nie daje:P mam dobra kosmetyczke w samui spa- Panią Natalię, ma niesmamowicie dużą wiedzę i zawsze potrafi doradzic, jeszcze nie zdarzyla mi sie z nia zadna 'wpadka'. w tym tygodniu maja tam wlasnie promocje na zbaiegi twarzy, a z tym tez jest bezplatna konsultacja, zawsze ci moga zaproponowac jakas alternatywe, zobacz i sprobuj.. http://www.samui-spa.pl/promocje

Gość Lidia1990
Ja polecam iść do dobrego dermatologa/kosmetologa aby obejrzał twarz i stwierdził co pomoże. Ja osobiście robiłam sporo zabiegów nieinwazyjnych, mało inwazyjnych ale sama gdzieś tam czytałam i stwierdzałam że to mi się przyda.. no i to był błąd. Przypadkiem trafiłam do http://sthetic.pl/zabiegi/dermatologia/ i tam okazało się że moja twarz jest w opłakanym stanie.... no właśnie tak to jest jak sie działa na własna rekę nie mając o tym pojęcia... Teraz po prawie roku leczenia jest super choć pani doktor mówi że jeszcze trochę przede mną :-) ale warto bo widać efekty.

Gość gość
To 15 etapowe oczyszczanie cery to pewnie oferta ze srupona albo innych zakupów grupowych. Chcesz kupić dziewczynie prezent to idz kup karnet upominkowy do porządnego salonu i ona na miejscu zdecyduje wraz z kosmetyczką jaki zabieg ma mieć zrobiony. Jak szukasz dobrego salonu kosmetycznego do wejdź na stronę www.dobrakosmetyczka.pl - są tam salony z całej Polski.

Gość ulka32
A co myślicie o zabiegu złotej maski? Przeczytałam w artykule http://medycynapress.pl/art-12,prezentuje-sie-zabieg-zlotej-maski.html że nie tylko głęboko oczyszcza każdy rodzaj skóry, ale też nawilża. Czy któraś z Was próbowała?

Gość arabella31
Tak jak piszą dziewczyny, oczyszczanie u kosmetyczki to zupełnie inny zabieg. Od czasu do czasu na pewno warto z niego skorzystać, zwłaszcza jeśli mamy problematyczną cerę. Tylko jedna uwaga - radzę korzystać tylko ze sprawdzonych gabinetów, takich jak np. Gabinet Kosmetyki Francuskiej Wyspa Piękna we Wrocku. Oczyszczanie to zabieg, przy którym szczególnie ważne jest przestrzeganie zasad higieny. Inaczej możemy tylko narobić sobie biedy.

Gość gość
jeśli chcecie dogłębnie oczyścić cerę to u kosmetyczki będziecie miały najlepsze efekty takiego zabiegu. Często chodzę do kosmetyczki z salonu http://agnieszka-marosz.pl/ w Szczecinie na różne zabiegi w tym na pielęgnację cery. Tylko przy pomocy specjalnych preparatów i urządzeń można dogłębnie oczyścić cerę.

Gość gość
Ja już sobie nie wyobrażam żeby nie pójść do kosmetyczki na oczyszczanie. Robię to co miesiąc i jednak ta twarz zupełnie inaczej wygląda. Nie ma co magazynować tego wszystkiego pod skórą. Ja akurat chodzę na takie z maską algową i uwielbiam ten moment kiedy mam ją nakładaną ;). Dodatkowo mam kosmetyczkę (z salonu Tutti Beuty www.tuttibeauty.pl) która bardzo delikatnie wszystko wykonuje. Kiedyś trafiłam na taką która robiła to mocno i nieprzyjemnie że aż w pewnym momencie myślałam że padnę ;P

Gość adarada
Witam Czy może ktoś polecić jakiś produkt na oczyszczanie twarzy. Chodzi o cos dobrego i taniego. Miałam kiedyś enteFace ale to kupione w czchech a u nas tego nie ma. Proszę o jakieś maski

Gość gość
Niektore etapy oczyszczania twarzy moga bardzo bolec. Mi kolezanka polecila krem znieczulajacy z lidokainą. Tanio i bezproblemowo kupilam na www.naporost.pl

Gość adarada
Już znalazłam enteface. Jest i polsce.

Gość gość
Byłam już na kilku oczyszczaniach u kosmetyczki, ale nigdy nie było tak idealnie jak teraz. Żadnego rozgrzewania pod wapoznem, miałam nakładane specjalne amerykańskie kosmetyki po których pryszcze wychodziły same i prawie nic mnie nie bolało. Polecam wizytę w Poznaniu w salonie Beauty Premium. Zabieg na pewno miał w nazwie Detox, więcej nie pamiętam. Na pewno bedę do niego wracać.

Gość gość
Ja do kosmetyczki chórze co miesiac na takie oczyszczanie twarzy. Nie raz problemem sa strefy twarzy ktore z natury bola przy mocnym dotyku. Kiedys jedna kosmetyczka polecila mi krem znieczulajacy z lidokaina. Wtedy kupilem u niej a potem juz wybieralam dostawę kurierem z www.naporost.p

Gość gość
Według mnie warto spróbować oczyszczania manualnego w gabinecie kosmetycznym, samemu w domu, można sobie zniszczyć cerę. Sama chodzę do Bellisany i jestem zadowolona, bo wreszcie pozbywam się zaskórników, z którymi próbowałam walczyć od kilku lat.

Ja byłam raz u kosmetyczki, efekty może i fajne, ale można robić podobne zabiegi w domu :) Ja robię sobie peeling kilka razy w tygdodniu, najczęściej z efektem mikrodembarazji, do tego maseczka w takim hydroplastycznym płacie z serii Skin clinic professional z bielendy. Oprócz tego dobry krem do twarzy i żadne niedoskonałości mi się nie robią

Gość gość
ja mam skórę trądzikową, wiec musze regularnie ją oczyszczać. Choć wiadomo, ze nie każda kosmetyczka robi to do końca prawidłowo, bo niektóre zabiegi bardzo podrażniają skórę. Ja ostatnio chodzę do kosmetyczki z salonu Evita Spa w szczecinie http://www.evitaspa.pl. Jestem bardzo zadowolona, bo wszystko dobiera indywidualnie i jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym miała jakieś podrażnienie, jak bywało u innych kosmetyczek.

Gość gość
Zabieg oczyszczania nie jest aż tak mocno trudny, raczej dosyć prosty i wcale nie tak drogi, tutaj macie to pokazane - http://revision.com.pl/cennik/ Kluczowe jest po prostu znalezienie odpowiedniej osoby, która będzie w stanie to fachowo wykonać.

Też miałam problemy z zaskórnikami. Poszłam na manualne oczyszczenie i to była tragedia nie dość że wszystko wróciło to jeszcze rozprzestrzeniły mi się na twarzy bolesne krosty. Lepiej zrobić kilka razy mikrodermabrazję lub kawitację. https://100club.pl/artykuly/DIY%3A-maseczki-w-plachcie,4105.html