Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POMOCYYY

POMOCY, JA ŁYSIEJE!!!!!

Polecane posty

Gość POMOCYYY

MAM JUZ TAKIE PRZESWITY, ZE POL GODZIY MUSZE UKLADAC WLOSY, ZEBY JAKOS WYGLADAC...PORADZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Tu Ci na pewno pomogą.
No i witam w klubie :(

Gość pomoocyy
oh, dzieki, zajrze tam.... buuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!ale mam dola...wstydze sie chodzic na basen zeby nikt nie widzial moich wlosow na mokro---wyglada to jeszcze gorzej...

U mnie to wolno idzie,ale jak będą prześwity, to kupuję perukę!!!!!!!!! Nie będę się bawić w zaczesywanie, kombinowanie, itp. Od tego jeszcze większego doła idzie dostać.

Gość dziewczyny---
a ile wam wypada tych wlosow?

Nie będę się rozpisywać, ale mam łysienie typu meskiego. Mi akurat włosy wypadają w normie, ale nowe są coraz słabsze, cieńsze i wolniej rosna,no i z czasem zanikają. :o

Gość pomoocyyy
no mi trudno okreslic, ale przeswity mam..

Zajrzyj na tę strone, na forum. Ono jest bardzo duże i dużo jest do czytania,ale ci ludzie mają ogromna wiedzę na ten temat. Większość dermatologów to się przy nich chowa. Mi pomogli, byłam zielona i przerazona jak pierwszy raz zajrzałam na tę strone.

Gość Olivka-zielona

Gość Olivka-zielona
Do TU CI POMOGA Napiasłas ze masz łysienie typu męskiego.Jak ja .I nic z tym nie robisz?Ja w tamtym roku byłam prawie łysa-tzn prześwity na czubku głowy i na zakolach.Zaczełam barć androkur i diane35 oraz stosowac Loxon na głowę.Po ok 4 miesiacach włosy zaczeły mi odrastac .Potem przestałam uzywać loxon i od pól roku znowu łysieję.Od 2 miesięcy znowu stosuję loxon.Na razie ciągle jeszce wypadaja, ale moze w koncu przestana i zaczna mi odrastac jak kiedyś....

Wejdźcie na www.atrakcyjna.com, następnie Zdrowie i Uroda i poszukajcie tam topiku o Naturalnych sposobach na łysienie.

Nie napisałam, że nic z tym nie robię. Oczywiście, że robię. Ale moim zdaniem dobrze zacząć od odwiedzenia tej stronki. Ja z niej dowiedziałam się o Loxonie itp. Gratuluję postępów w kuracji. Ale wiesz, Loxonu to trzeba używać stale. Jak odstawisz, objawy wrócą niestety. Trzymaj się

Leila, z całym szacunkiem, ale te Twoje sposoby to mogą być dobre dla kogoś komu włoski wypadają, bo ma stresy, albo zima nadeszła i włosy nie sa w kondycji. Wtedy naprawdę swoje zadanie zdadzą i pokrzywa i inne czarne rzepy itp. My mówimy jednak o łysieniu androgenowym i próbujemy walczyć z DHT. A w tym nie pomogą nam sól i pokrzywa.

Olivka, a na ile Ci te włosy odrosły i w jakiej były kondycji?

Gość olivka_zielona
Włosy zaczęły mi odrastac po ok 4 miesiacach.chociaż przerwałam stosowanie Loxonu po 2 miesiacach-czyli wtedy kiedy przestały mi wypadac.Włosy odrosły moze trochę cieńsze, ale i tak byłam szczęsliwa.W maju miałam już dużo wlosów tak ze słyszałam nawet komplementy co do nich. teraz juz 2,5 miesiaca znowu uzywam loxonu bo znowu zaczęłam łysiec:( ale włosy nie chcą mi przestać wypadac jak to było w zeszłym roku..Będe musiała sie przerzucic na ten loxon5%...

Nie masz pojęcia o czym mówisz. Są to sposoby Michała Tombaka, ale pewnie nie wiesz nawet kto to jest. Więc żyj sobie w tym swoim zatwardziałym przekonaniu, że tylko chemia Ci pomoże. Faszeruj się lekami i używaj cud-kosmetyków. Może jak będziesz juz całkiem łysa, docenisz wartość natury i sięgniesz po wyśmianą pokrzywę. Życzę Ci powodzenia.

Wiem doskonale o czym mówię. Nie używam cud - kosmetyków. Na DHT (a to jest istota łysienia androgenowego) działa tylko minoksidil i to jest absolutna podstawa leczenia. DHT jest o wiele silniejsze od pokrzywy,soli (HA HA HA),olejka rycynowego, itp. Łysienie typu męskiego to ciężka postać choroby i przeciwdziałać jej mogą tylko silniejsze leki, które blokują DHT. W trakcie leczenia spotkałam się z ludźmi, którzy próbowali się leczyć rzepą i pokrzywą. Skutek? ..................Bez komentarza. Chorym na raka też poradzisz leczenie się solą? W końcu nie ma co faszerować się chemią?

Gość olivka_zielona
Leila jakby te babcine sposoby były takie skuteczne to nie byłoby łysych ludzi na świecie.Ja kiedys stosowałam odzywki na glowę w postaci jajka oliwy z oliwek i miodu i po rocznej kuracji miałam rzeczywiści piekne gęste włosy ale..własnie odkąd mam zaburzenia hormonalne te babcine sposoby nie działają.pomógł jedynie loxon.zrozum że łysienie androgenne to nie jest jakies tam okresowe wypadanie włosów które można łatwo zahamować, witaminkami czy jajkiem na głowie.

Gość olivka_zielona
TU CI NA PEWNO POMOGą-jak długo stosujesz Loxon i z jakim skutkiem? Ja w tamtym roku zaczełam dokładnie we wrzesniu tak jak i tego roku.w tamtym roku w listopadzie juz mi przestały wypadac włosy(zużyłam 2,5 tubki).teraz nadal mi wyłażą,a zuzyłam już 4 tubki...Ja w tamtym roku nie wiedziałam że loxon trzeba stosowac bez przerwy a ja zaprzestałam go uzywac i w czerwcu znowu zaczęły mi włosy wyłazic.znowu mam przeswity na czubku glowy.

Wiesz,nie mam jeszcze kolosalnych z tym problemów, postronny człowiek nic nie zauważy. Chyba, że pomaca... Używałam przez kilka miesięcy Piloxidil 2% (to samo co Loxon 2%, tylko tańsze o jakies 10zł), a potem jakoś przestałam...Teraz stosuję Alpicort E,ale po nim jakichś znaczących sukcesów się nie spodziewam, dlatego dołożę jeszcze Piloxidil. Najpierw 2%, a potem chyba juz Loxon 5%. Stosuje jeszcze Diane, no i witaminki.. Napisałaś, brałaś Androcur, jak się po nim czułaś? W ogóle zaskoczyło mnie, ze już 2% minoksidil spowodował odrośnięcie Twoich włosów. jesli będziesz mogła (tzn. jesli będą zadowalające efekty), to trzymaj się tych 2%, a dopiero potem przerzuć się na 5%. Po pewnym czasie organizm się przyzwyczaja.

Gość olivka _zielona
Androcur biorę nadal-czuje sie po nim normalnie. Tak loxon pomógł mi w tamtym roku i to dośc szybko sama nie spodziewałam sie zę tak szybko mi pomoże.byłam wrecz zdumiona.tyle że tym razem spodziwałam sie podobnych rezultatów a tu zonk.już 4 buteleczka a włosy jak leciały tak lecą.Nawet te króciutkie co dopiero odrosły..Mam juz na czubku glowy prześwity.dlatego chyba musze kupic loxon 5% bo innego wyjścia nie ma.

Gość ja tez mam przeswity
na czubku...ale jem tylko tabletki HUmavit. i nie iwem gdies wytczytałam ze dobry jest kefir. No i pije codziennie kefir sobie jem tableteczki myje delikatnym szamonem wlosy icos jakby mi mnie j leca nie wiem czy mi si etylko wydaje czy naprawde... a it ak mam marne wlosy a chcialabym miec bujne i piekne :(

No właśnie. Powinnaś zacząć stosować Alpicort E albo nawet już minoksidil (niektórym pomaga już Alpicort E). A jakie masz łysienie? Androgenowe czy rozlane?

Olivka, też mi się tak wydaje, że z tym Loxonem 5% powinnaś już się zaprzyjaźnić. Życzę odrostów.

Gość Siuup
Na początek wart porobić sobie badania aby ustalić jaka jest przyczyna wypadania włosów a później można myśleć nad jakąś radą aby zapobiegać o ile będzie można normalnymi ścieżkami ;/ A też są inne wyjścia z sytuacji :) ... https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość Martina36x
mój brat stosuje od 2-3 lat Rogaine, od roku ja stosuję to samo tylko że dla kobiet. na efekt trzeba poczekać, ale z czasem włosy odrastają mocniejsze i jest ich więcej. bardzo polecam!