Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszły tatuś

Seks a ciąża

Polecane posty

Gość Przyszły tatuś

Moja dziewczyna jest w 5miesiącu ciąży, lekarz powiedział że seks w ciąży jest mało wskazany... ALE JAK JEJ TO PRZETŁUMACZYĆ???? Dosłownie i w przenośni zachowuje się jak kotka w rui! Doszło do tego że uciekam przed nią we własnym mieszkaniu a spać chodze jak ona już zaśnie Przecież mi też się chce... po tych 5miesiącach celibatu nawet jak baaaaaaardzo, ale zdrowie dziecka w tym momeńcie jest najważniejsze CO ROBIĆ? niewytrzymam takich jeszcze 4miesięcy...

Ciekawe jak wytrzymasz rok ze dwa lata celibatu po urodzeniu...

bez przesady Dell Ja tez bylam w ciazy i tez sie w niej kochalam, oczywiscie troszke delikatniej niz zwykle :-) Teraz jestem dwa lata po porodzie i nie nazywam tego zeciem w celibacie, Wiadomo ze te 5-6 tygodni po porodzie nie wolno sie kochacbo macica sie kurczy itp,. ale od kiedy uznalam ze czuje sie juz gotowa na seks a bylo to w 5 tygodniu po porodzie wrocilismy z mezem do wspolzycia i bylo nam i jest nadal lepiej niz przed ciaza. Dziecko owszem zajmuje duzo czasu kobiecie, ale staram sie ten czas dzielic pomiedzy mezem a dzieckiem. I jest super!!!!

Do Tatusia! Czy ciąża twojej kobiety jest zagrożona? Bo jeśli tak, to rozumiem zachowanie lekarza. A jeśli nie, to pierwszy raz sie spotykam z takimi pogladami. Moj lekarz twierdzi, ze jak najbardziej, oczywiści bez dzikich orgii, ale taki normalny, czuły sex jest jak najbardziej wskazany. mojej koleżnace, powiedział, ze dzidziusia, trzeba w brzuszku \"bujać\". i dokładnie chodziło mu tutaj o sex. Mówił jej, ze Maluszki to lubią a i jej będzie później łatwiej urodzić. ale , co kraj to obyczaj. Ja jestem w połowie 5 miesiąca i nie unikam sexu, chociaż nigdy nie miałam zbyt wielkiego temperamentu, wiec nie mogę powiedzieć, ze mam napady żądzy. Moze warto zasięgnąc opini innego lekarza.

Ja też pierwsze słyszę, że sex w ciąży jest niewskazany...Owszem ale gdy ciąża jest zagrożona, w przeciwnym razie można sie kochać ale jak ujął to mój lekarz, spokojnie i delikatnie. Więc w czym problem tatku?;)

Gość ebusia21
ja jestem w 7 miesiącu ciąży i kocham sie z moim partnerem wtedy kiedy mam na to ochote, no fakt nie jest tak jak przed ciążą, brzuszek troszke "zawadza" ale pozatym super...oczywiście dowiedz sie tatuśku od lekarza czy nie ma zadnych komplikacji...z tego co wiem jak jest szyjka macicy obnizona nalezy zaprzestac ;)

Gość mama oleńki
a ja kochalam sie z moim mezem praiwe do samego porodu (fakt, mam duzy temperament). po porodzie tez nie wytrzymalismy 6 tygodni.po porodzie seks jest lepszy. zaznacze jednak, ze rodzilam przez cc, takze pochwa nienaruszona.

Gość majka_82
mi na zajęciach z ginekologii lekarze mówili, że seks KATEGORYCZNIE nie, bo może wywołać odklejenie łożyska, poronienie albo przedwczesny poród...pzdr :-).

Gość ooooooooooooooooooo
Ja jestem na początku 2 miesiąca i seks smakuje mi bardziej niż kiedykolwiek a kocham się z mężem tylko kiedy się dobrze czuje więc nie widze problemu.....Ale jeśli ciąża zagrożona to też bym sie powstrzymała!

powstrzymywanie się od seksu w ciąży jeśli wszystko jest ok to bzdura. Właśnie w ciąży kobieta ma większe potrzeby bo zmienia się ukrwienie narządów rodnych. Zakaz współzycia ma sens tylko jeśli ciąża jest zagrożona albo bardzo krótka szyjka macicy. A dzieciątko lubi być \"bujane\"

Sex w ciazy jest wrécz wskazany! Badania dowiodly, ze dzieci z ciázy w której dochodzilo do regularnych stosunków sexualnych sá spokojniejsze (dzienki kolysaniom), ale ja wierzé równiez w to, ze sluchanie muzyki klasycznej wplywa pozytywnie na dziecko, a juz kilka dni po porodzie czytalam mojemu dziecku ksiazki na skutek czego w wieku 5 lat pisala juz. Takze my sié kochalismy do 9 miesiaca, ale tylko na boku i od tylu :) . Jestem zszokowana zaleceniem Waszego lekarza, mam nadziejé ze tylko w tej kwestii korzysta z ksiázek sredniowiecznych :( .

a, i jeszcze jedno - ona jest teraz bardziej wrazliwa i podejrzliwa dlatego nie odtracaj jej, bo czasami liczy sié tylko gest (tlumaczenia nie docierajá)