Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iki

ropa w piersi przy karmieniu

Polecane posty

Gość iki

karmie 8 miesiecy i juz 3 razy w odstepach 1-2 miesiecznych bolala mnie piers i ciekia ropa z jednego kanalika. Gin przepisala mi antybiotyk przedostatnim razem, a tu wczoraj znowu... nie wiedziala co to moze byc konkratnie. Wydaje mi sie, ze mi sie przytkal kanalik... Czy ktos moglby mi pomoc...

Gość do iki
czy boli cię ta pierś, jest twarda i zaczerwieniona?

Gość iki
nie, nie jest twarda ani czerwona. Czuje tylko, ze boli mnie jeden kanalik.

Okłady z liści kapusty. Serio. Liść kapusty \"dziabiesz\" tłuczkiem do mięsa tak żeby się nie rozleciał, przykładasz do piersi i obwiązujesz, ale tak żeby nie uciskało na pierś. Zmieniasz co kilka godzin. Obowiązkowo ściągaj pokarm z ropą. Przez ściąganiem można zrobić gorący okład.

Gość liki
Dzieki. Robilam to na poczatku jak mialam nawal, moze faktycznie cos to da i w tym przypadku. A czy ktos to wogole mial??

Gość do iki
dobry przepis ja też tak robiłam ale jeśli ci nie przejdzie do 3 dni koniecznie zgłoś sie do lekarza. Myśle że nie karmisz tą piersia wiec tak jak moja porzedniczka napisała koniecznie ściągaj co jakiś czs pokarm to bardzo ważne!

Gość do iki
Tak.... ja tak miałam ale niestety po jakimś czasie musiałam skończyć z karmieniem!Wracało co jakiś czas !

Gość iki
odciagam,oczywiscie. Nie usmiecha mi sie zakonczenie laktacji...

Ja raz miałam taką przygodę, ale przez własne zaniedbanie. Mały spal z nami w łóżku, bo chciał jeść w nocy mniej więcej co godzinę. Karmiłam go w nocy głównie z jednej piersi, druga po jakimś czasie się \"zbuntowała\". Liście kapusty polecił mi pediatra, skutek był rewelacyjny.

Gość kiss
to wszystko mi nie pomaga... Moze ktos jeszcze ma taki problem,albo juz sie z nim uporal...

a nie śpisz czasami na brzuchu? niektóre kobiety mają taką skłonność do zapaleń, to jest chyba uwarunkowane budową kanalików, śpiąc na brzuchu ugniata sie pierś i wtedy kanaliki sie zaginają i mogą sie zatkać... sposób z kapusta jest sprawdzony i dobry