Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cheer

Mąż jest daleko,brak mi kogoś,z kim mogę pogadać

Polecane posty

Gość cheer
A raczej dobrej nocki,bo już pewnie smacznie śpisz.Pa,pa

Gość cheer
Sorry-tego w środku "mnie marzy"nie powinno być

Gość basik x
Ja jeszcze nie śpię, dopiero wróciłam z Tesco, wcześniej nie miałam czasu zrobić zakupów, jutro jeszcze też mnie to czeka. Dom nie posprzątany, niespodziewany gość. No i mam dodatkowe zajęcia, ale napiszę o tym jak wyjdzie z tego coś konkretnego, ale jestem bardzo podekscytowana. Lubię coś robić, a jeśli jeszcze będą z tego pieniądze!!..

Gość basik x
Gabis nie możesz poprzestać na jednym podejściu do męża, musisz próbować. Tak jak wasz związek nie stał się taki z dnia na dzień, na pewno odsuwaliście się od siebie stopniowo, w sposób niezuważalny... I teraz trzeba to stopniowo odbudowywać, a chyba warto. On też potrzebuje czasu.

Gość LALALALA
Do HEJ LALALALA,DZIĘKI ZA POCIESZENIE.Lecę do mojego Skarba w połowie grudnia.Będziemy razem w święta i Sylwestra.Bardzo się cieszę,a on codziennie pisze mi smsa ile jeszcze dni zostało do mojego przyjazdu.Idę spać bo jutro trzeba trochę postudiować.pa

Gość cheer
lalala -fajnie,że lecisz do niego to bylam ja,tylko mi się wpisało nie tu gdzie trzeba.Cieszę się razem z tobą,że wyjeżdzasz,bo wiem jakie to miłe tak odliczć dni i mieć jakąś fajną perspektywę.Przed wyjazdem poczytaj sobie coś o tym kraju,o zwyczajach tam panujących.Twój chłopak zrobił właściwy krok -z pewnością jestś mu bliska.Powodzenia.Odezwij się jeszcze do nas.

Gość Gabis
Część Wam Basik, wiem, co chcesz mi powiedzieć. I chwała Ci za to. Ale ja podchodzę od 5 lat, od śmierci mojej matki. Też mam prawo być zmęczona tym. I dlaczego tylko my kobiety musimy wszystko ratować zawsze i wszędzie. Czy zawsze musimy tylko służyć? Nie jestem feministką i nie mam nawet takich zapędów. Ale znam swoję wartość. Może to nieskromne, co napiszę, ale jestem bardzo dobrą żoną, dobrze gotuję, piekę, organizuję dom niemal perfekcyjnie, świetnie urządzam święta, przyjęcia, czytaj imieniny dla męża i nie jestem głupia. Nawet w kompie jestem lepsza od niego. Aha i nigdy nie kłócę się. A na rocznicę ślubu nawet nie dostaję złamanego kwiatka...To sobie ponarzekałam i się nachwaliłam. Znajomi, ci bardziej życzliwi dziwią się, że jeszcze nie wylądowałam w zakładzie zamkniętym. Zwłaszcza, że ciągle jestem sama. Ale jestem i będę i dam sobie radę. Lalalala, super zazdroszczę!!!!!!!!!!!!! Cheer, jakie plany na weekend? Ja oczywiście zaraz do garów. Potem mam trochę malowania na zamówienie i jakoś dzień minie. Pozdrawiam Was cieplutko i miłego dnia szczególnie dla tych smutniejszych ode mnie.

Gość basik x
Cześć, widzę, że wszystkie zajęte, ale to znaczy, że wszystko dobrze... Pozdrawiam

Gość cheer
cześć dziewczyny ,ja niedawno wróciłam do domu ,zjadłam obiadokolację,porozmawiałam z teściową,odpowiedziałam małemu na mnóstwo pytań i jestem teraz z wami.Weekend pytasz Gabis,spędzam go na uczelni.Jutro raniutko trzeba wstać i tak do wieczora .Będę mądrzejsza(mam nadzieję) o kolejne kwestie prawne.Zapewne wy fajniej spędzicie go.Wczoraj siedziałam do póżna przy kompie,a dziś ledwo sie zwlokłam rano.Czas leci tak szybko,ze nawet nie wiem kiedy minął ten tydzień.A swoją drogą Gabis to wydaje mi się,że zasługujesz na trochę więcej szczęścia....Trzymajcie się cieplutko.

Gość Gabis
Też dzisiaj zmęczona jestem i nawet to lubię. Poczucie dobrze spełnionyh obowiazków. W domu bez zmian, ale za to jutro mam szznsę być trochę między ludźmi. To już coś. Miłych snów Wam życzę, a jutro lepszego dnia. Wiesz Cheer są takie słowa piosenki....masz to na co godzisz się..... i oto właśnie chodzi. Jakjestem taka, jaka jestem, to tak a nie inaczej MAM. Pozdrowionka!!!!

Gość lalalala
hej kobietki,znów dopadł mnie wieczorny dół.Właśnie dzwonił do mnie chłopak i powiedział ,,chciałbym żebyś tu była,bo bez ciebie nie ma mojego życia''.I jak tu się nie martwić?Wiem,że już niecały miesiąc do mojego wyjazdu,ale nadal cała o niego drżę,bo czuję że jest jakiś załamany i zrezygnowany.Mówi do mnie jeszcze,,dwoje kochających się ludzi powinno być razem''.Wiem że ma rację,ale ja niestety jestem uziemiona w Polsce,bo zostało mi 1,5roku studiów.Rozłąka to okropna rzecz,nie spodziewałam się że aż tak!

witam was?nie mogę spac dlatego tu jestem,wczoraj tak mnie głowa bolała ze nie mogłam funkcjonowac,dzis czuje sie lepiej.od meza dostałam wczoraj wiadomosc ze mało sms puszczam i strzałek [mysle ze wiecie o czym pisze]tak sobie mysle co mi potym ja strasznie tesknie i chce byc z nim.rodzine ze strony meza mam ale tak jakbym nie miała,tesciowa nie przychodzi do wnuków i to mnie boli,dziecko ciągnie do babci i dziadka bo ich kochaja a oni nie przyjda.uwierzcie mam dosc..............

Gość basik x
Hej hej co z Wami, chyba nie śpicie, a może jesteście tak zajęte, że nie macie czasu tu zaglądać?!

Gość basik x
lalalala a czy nie mogłabyś przenieść się na studia zaoczne i przylatywać tu na zjazdy? Teraz są tanie loty, jeśli sie tam pracuje to nie ma żadnego problemu. Mam taką młodą koleżankę, która w ten właśnie sposób rozwiązała podobny problem.

Gość basik x
wesoła, skoro dzieci tak bardzo chcą do dziadków, to może po prostu idź tam z nimi, czy jest z tym jakiś problem? A co się dzieje z resztą Pań? Gdzie jesteś Cheer, Gabis, jakozak, Moniał.. Pozdrawiam

Gość LALALALA
DO BASIK X:Ja studiuię zaocznie ale zjazdy mam w każdy weekend i to większość obowiązkowych ćwiczeń.Chyba nie pozostaje mi nic innego jak latanie w jakieś większe przerwy np.świąteczne.Dodatkowym moim zmartwieniem jest to że chłopak ma problemy mieszkaniowe,bo musi szybko wyprowadzić się z domu w którym teraz mieszka.A tak przy okazji nie znacie stron www z ogłoszeniami polonii mieszkajacej w Irlandii?Ja wszystko co znalazłam to ogłoszenia z Dublina,a mój chłopak nie mieszka w stolicy Irlandii.PROSZĘ POMÓŻCIE KOBIETKI(jeśli możecie)!ŚLĘ POZDROWIONKA!

Gość cheer
Hej dziewczyny,dopiero wróciłam z wykładów,no i niezwykle miłe zaskoczenie -tyle wpisów!Fajnie,że pamiętacie,niby mała rzecz a jak cieszy.Lalala-wszystko o czym piszesz znam z autopsji.Rozumiem doskonale twoją sytuację,studia,rozłąkę,tęsknotę.Rozumiem też co przeżywa twój chłopak-pewnie jest teraz jakiś mały kryzys,ale faceci niechętnie przyznają się do swoich słabości,na pewno jest mu ciężko.Wiem,że jeśli uczucie jest silne da się przetrwać.Powinnniście być w miarę możliwości razem,aczkolwiek radziłabym ci dokończyć studia,a przerwy semestralne czy świąteczne będą należały do was.Napisz czy już coś uczysz się do sesji,bo mi dziś doszło strasznie dużo materiału z filozofii.Basik,wesoła-co z wami?To ja jestem tu specjalistką od złego nastroju!Uśmiechnijcie się i pomyślcie,że przyszły tydzień będzie ok.Ja choć teściową mam w porządku,więc rozumiem cię,że to boli,gdy ktoś okazuje ignorancję,bo dzieciaki potrzebują kontaktów z dziadkami.Moja dziś i wczoraj ugotowała nam obiad i jest teraz z nami,zresztą jest często,choć nie mogę z nią o wszystkim porozmawiać niestety,ale czasem sama obecność pomaga.Gabis odezwij się co u ciebie?Pozdrawiam was dziewczyny.

Gość basik x
no ja mam niezły nastrój. Cheer, codziennie masz zajęcia? Czy to są studia zaoczne, czy podyplomowe?

Gość cheer
ksztalcę się na różnych płaszczyznach(tak w skrócie nie wdawając się w szczegóły)A wy coś szerzej o sobie Co robicie?Jestem w tej chwili zaaferowana ostatnimi wiadomościami z kraju nt Parady Równości i szczerze mówiąc zbulwersowana postawą Polaków(nie po raz pierwszy zresztą)!Naród niby w 90% katolicki,który nt tolerancji nie wie nic jak również nt szeroko pojętej demokracji.Jak dalej żyć normalnie w takim kraju,gdzie jeśli ktoś myśli lub czuje inaczej jest kimś gorszym?Dla mnie ważne jest to jakim ktoś jest człowiekiem,a nie co robi w swojej sypialni lub jaki ma światopogląd.Ciekawa jestem co wy dziewczyny o tym sądzicie?Pozdrawiam.

Gość wesola
czesc!ale u nas zamiec ledwo co przyjechałam autem byłam u kuzynki, nie byłam u niej 10 lat zawsze to male dzieci albo inna wymówka.pogadałam sobie na kazdy temat,jej mąz też jest za granica tez jest taka samotna jak my.dzieci rosna,a dzieci w tedy najwięcej potrzebuja ojca.wiecie jak dobrze pogadac z taka osoba ktora mnie rozumie,maż dalekoitp.Mam grono kolezanek które maja męzow koło siebie i zawsze mówia..... TY GO NIE MASZ-ALE MASZ KASE.I tłumacze i co z tego czy ona jest tak bardzo ważna.Tylko mamy dzis takie czasy,a nie inne i to jest nasz problem w zyciu.

Gość wesola
pójde spac bo cos mnie łamie w kosciach...może idzie grypka APSIK..APSIK................... SZKODA ZE MEZA TO BYM POSZŁA NA CIEPŁE NÓŻKI.POZDRAWIAM,SPIJCIE SMACZNIE PA

Gość Cheer
Cześć wesoła,u nas na razie nie pada,tylko trochę mrozi.Fajnie,że mogłaś sobie z kimś pogadac o wszystkim,z kimś kto jest w podobnej sytuacji.Czasem brak nam po prostu takich zwykłych,szczerych rozmów,a jak wreszcie do kogoś możemy się "wygadać" to lżej na duszy i samopoczucie od razu lepsze.Ja zamiast kłaść się spać,bo wstaję o 6ej,to jak zwykle siedzę przy kompie i nadrabiam straty z dnia,kiedy nie było mnie.Zastanawiam się,że trochę ciężko będzie rano wstać spod ciepłej kołderki.Jeszcze muszę zerknąć dziś do "anglika"Pozdrawiam.

Gość Cheer
Hi,hi,hi,"aleś"dowcipna wesoła-nie tylko ty samiutka śpisz...ja również o cieplutkich męskich nóżkach mogę tylko pomarzyć.A na A PSIK to może jakiś drineczek ci pomoże.Śpij słodziutko,karaluszki pod poduszki.Pa

hej!wogole sie nie wyspałam bolało mnie gardło i jakos duszno mi było,sniły mi sie koszmary.dzieci poszły do szkoły a ja siedze,a musze jakis obiad zrobic,chyba zrobie schabowe-dzieci uwielbiaja ja tez.zaraz ide kupic jakies buty na zimę bo już spadł pierwszy snieg,a ja w półbucikach brrr.......jak zimno.Babeczki jak dzisiaj wasze smopoczucie,baskx,gabis,moniał i inne panie.pozdrawiam

Gość Gabis
Cześć, wczoraj była u mnie prawie śnieżyca i jak to na wsiach bywa wyłączyli światło. Niestety zdarza sie to często. Kochanieńkie, ja od 5 lat śpię.....SAMA, no czasami z kotem, który chodzi mi po głowie. Wesoła, niestety czas przeziębień nadszedł. Ja się ratuję iskialem, to olej z rekina, który biorę systematycznie od dłuższego czasu. Życzę zdróweczka !! Cheer, Basik, jakie samopoczucie dzisiaj? Lalalala, szkoda że ten świat jest tak stworzony, że nie można mieć wszystkiego, co chcemy. Cheer, czy masz jeszcze jakieś złudzenia, co do tolerancji Polaków, albo katolicyzmu tego prawdziwego, a nie zafałszowanego hipokryzją ? No, ale to chyba nie ten topic. Mnie już zmęczyły te przepychanki i gadanie o niczym. Ja szanuję ludzi porządnych, życzliwych, po prostu. Miłego dnia !!!

Gość lalalala
Hej kobitki,co tam słychać.Mnie ten poranek nastroił optymistycznie,choć nie mam pojęcia czemu?!Fajny taki pierwszy śnieżek,no nie?Jakoś lubię listopadową i grudniową zimę,może dlatego że,, zimowa'' ze mnie dziewczyna(urodziłam się w pierwszy dzień Bożego Narodzenia). do cheer:o sesji wolę nie myśleć,bo jak zobaczyłam swoich tegorocznych wykładowców,to nie było mi za wesoło.

Gość cheer
Cześć dziewczynki?Co tam słychać ciekawego u was?Ja dopiero wróciłam z wykładu.Wstałam o 6ej rano,a położyłam się o północy,więc na zajęciach cały czas ziewałam i nawet kawka nie pomagała..buuu.Gabis,ty masz i tak dobrze z tym kotem,ja nawet kota do spania nie mam,bo jak wyruszył na wiosnę na dziewczynki,tak przepadł.Boję się,że jak się tak za bardzo przyzwyczimy do tego spania w pojedynkę,to może zrobią się z nas stare zramolałe babsztyle,co?A może jakieś inne odchyły nas czekają?Zgodnie z teorią Darwina"organy nie używane rozwijają się i doskonalą,a nie używane uwsteczniają się i zanikają'(w skrócie) i co wtedy z nami będzie?Wesoła,a ty co tak mało gadasz teraz?Jeśli chodzi o buty też muszę się wybrać po zimówki dla dziecka.Lalala fajnie,że humorek masz dziś lepszy,jeśli chodzi o sesję ja też wolę o niej zbyt często nie myśleć.Dziwię się samej sobie,że humorek mi dopisuje jako tako,bo oto nastąpił ciąg dalszy moich nieszczęść,które naprawdę"chodzą parami"-wczoraj dowiedziałam się,że mamy do zapłacenia jakiś r-k sprzed 5-ciu lat o zgrozo,a ja wiem,że jest wszystko uregulowane,a właśnie na jesieni robiąc porządki powyrzucałam papiery sprzed kilku lat,dochodząc do wniosku,że już nie będą potrzebne.Fajnie co?Jak teraz udowodnię,że coś było zapłacone?(chodzi o tel.)Pozdrawiam was kobietki.

Gość cheer
A fe,wypisuję jakieś głupoty-pomyłka OCZYWIŚCIE jeśli chodzi o Darwina powinno być "organy używane doskonalą się i rozwijają,a nieużywane uwsteczniają się i zanikają"No i chyba nie muszę dodawać jakie organy w tym przypadku miałam na myśli.

Gość cheer
Hej tam,zawiało was,czy co?

Gość wesola
witam!ja najlepiej sie czuje jak dzieci połoze spac w tedy moge siedziec przy kompie,albo poczytac dobra ksiażke jestem w tedy spokojniejsza.Kiedy są już w domu to tylko słysze Mamo....itd niekiedy to mam dosc,ale cóz takie nasze zycie.dzisiaj dzwonił mąz,zamiast mnie jakos pocieszyc to daje mi najlepsze rady gdzie i tak wszystko sama załatwiam,same wiecie jak jest.rozmawiał ze mna pół godziny,dzieci nie chciały pogadac bo nie maja o czym.troche był smutny,ale ja na to nic nie poradze.Dzisiaj nie poszłam na areobik z powodu goraczki,jestem połamana w kosciach i uszy mnie bola.Nienawidzę zimy ,te wieczory długie i samotne.niebawem swiętai znow przy garach.cherr zazdroszcze ci takiej tesciowej chyba nie wyobazasz sobie zeby do was nieprzychodzila?dzieci moje bardzo kochają babcie- zawsze sie pytaja kiedy przyjdzie babcia?dobra pogadała,pożalila i koniec.która ma fajny przepis na dobra sałatke?byłabym wdzieczna.pozdawiam was lalala,Gabis co tam u ciebie i reszta kobitek