Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gabi_27

proszę, poradźcie mi coś!

Polecane posty

witajcie, mam bardzo wstydliwy problem. jakiś czas temu przeżyłam z moim chłopakiem wypadek samochodowy. on tylko złamał nogę i rękę, ale ja uszkodziłam sobie kręgosłup...długo leżałam w szpitalu i w ośrodku rehabilitacyjnym. lekarze robili co mogli, ale już nigdy nie będę chodzić. od wyjazdu z ośrodka, pół roku temu, mieszkam sama[ chłopak wyjechał do pracy do innego miasta i przyjeżdzą co 2 tygodnie na weekend] i jeżdżę na wózku inwalidzkim. już zaczęłam się z tym godzić, gdy pojawił się kolejny problem. pewnego dnia, gdy się obudziłam, odkryłam, że posiusiałam się. trochę się zawstydziłam z tego powodu i starałam się o tym zapomnieć, ale w dzień zaczęłam popuszczać, a w nocy znów mi się to przydarzyło. ten stan trwa już tydzień. podejrzewam, ze ma to zwiazek z wypadkiem. jak ja to plowiem markowi [ chłopakowi]?! czy może ktoś wie, w jakich miejscach można kupić tanie pampersy? boże, strasznie soię wstydze coś takiego kupić, ale chyba muszę...doradźcie mi...

Gość Marysia...
raczej masz w tej chwili problem z nerkami a raczej z pęcherzem moczowym stad brak czucia. Gdyż nie jet to problem od poczatku w zwiazku z wypadkiem. takze powinnas zadbac o pecherz, cieplej sie ubrać.

Gość s.s
A nie lepiej pójść do lekarza? Przecież skoro w wypadku uszkodziłas kręgosłup, to masz lekarza prowadzącego, który napewno zrobi wszystkie badania potrzebne do stwierdzenia co jest nie tak. Moim zdaniem Marysia ma rację, że to raczej przeziębiony pęcherz, więc tym bardziej trzeba udać się do lekarza. A jeśli chodzi o pampersy, to można kupić w każdej aptece na sztuki lub w opakowaniach i nie są to duże kwoty.

Gość Marysia...
a swoją drogą ten problem porusz na FORUM : zdrowie i uroda

Gość możesz miec pampersy za darmo
oby nie były ci potrzebne, ale jeżeli będą to lekarz wypisze ci specjalny wniosek na dofinansowanie z NFZ a dodatkowo (bo na pewno masz orzeczenie o niepełnosprawności) możesz ubiegać sie o dofinansowanie w MOPSie albo PCPR zależy w jak dużym mieście mieszkasz. Limit nie jest wysoki - 60 szt. na miesiąc, ale zawsze coś. Pozdrawiam.I marsz do lekarza!

Gość Marysia...
Gabi wybacz, że tak napisałam , ze powinnas na innym topiku, ale mimo Twego kalectwa troszkę podejrzewam ze to prowokacja. wiem co to uraz kręgosłupa gdyż opiekowałam się swoim bratem po wypadku i on akurat miał odwrotnie : nie mógł się wysiusiac tylko cewnikowanie a okazalo sie ze ma uszkodzone nerwy.....

Gość możesz miec pampersy za darmo
Marysiu, ale osoby z uszkodzonym kręgosłupem i paraplegią bardzo często używają pieluchomajtek bo nie panują nad zwieraczami.

Gość Marysia...
Ja to rozumiem, bo znam ten problem- uraz kregosłupa. Dlatego napisałam na post. jednak zadziwiło mnie ze pisze sie o tym na forum uczuciowym a nie na zdrowi, gdyż tam wiecej jest osób ktore znaja badz więcej wiedza na ten temat. Ostatnio udzielałam sie na pewneym topiku bo dziewczyna miała problem ale okazało się pózniej, że zwyczajnie zadrwila ze wszystkich osób które próbowały jej pomóc, doradzić zwykła prowokacja. Ubolewam bardzo i to szczerze jesli to prawda Gabi . Nikt nie zrozumie tego problemu jesli nie mial kontaktu badz doczynienia z takim kalectwem a ja przesiedziałam kilkanascie miesiecy w szpitalu to wiem....